[quote="Deaedi"]
Citiraj puros prvotno napisa
Citiraj tara1 prvotno napisa
Inače sam ga ja prije toga pitala kad je mogu stvljati u klokanicu i on mi je rekao da smijem tek kad navrši šest mjeseci tj.kad počne sjediti, a da je prije toga ne stavljam da sjedi sama.

nešto mi kod tog odgovora od tvog doktora nije jasno :? . ako se ne smije dijete stavljati u klokanicu prije 6 mjeseci kako onda većina klokanica ide do kilaže od max.9 kg. ja sma kupila klokanicu do max.7,5 kg i bembu se baš i ne sviđa pa zbog toga a i zbog pritiska na genitalije je ne koristim, ali ipak mislim da tu nešto ne štima. a kad sam kupovala klokanicu klokanica koja je mogla izdržati najviše kg je bila do max 11.2 kg. gdje je tu onda logika da se s klokanicom počinje s 6 mjeseci-koliko znam dijete bi tada trebalo imati kg koliko je pojedinim klokanicama maximum za opterećenje :? . ispravite me ako griješim.
Da, ni meni to nije jasno. Dobila sam klokanicu na kojoj pise da je od 0-12 mj i do 9.5 kg. Moja Helena ima 2.5 mj i oko 6 kg. Namjeravali smo je poceti nositi u klokanici jer se ne da staviti u kolica. Jedva da smo izasli u setnju jer se jako place kad je spustimo u kolica, pa mi se par puta desilo da sam je morala nositi jednom rukom, gurati kolica drugom rukom. S obzirom da sam ja sitna, "komarac kategorija" nisu mi te setnje bas bile idilicne. Pa sam se nadala da ce klokanica biti rjesenje.

I jos jedno pitanje: dobili smo onu stolicu, odnosno lezaljku za bebe gdje obozava biti. Cini mi se da dok je u njoj polozaj ledja je kao kad je u marami, pa pretpostavljam da je onda mogu drzati u tome. Naime, u kosari vise nece biti, valjda iz nje vidi samo strop pa joj je dosadno, a na rukama bas i ne moze biti cijeli dan, iako obozava spavati na rukama. To nastojim izbjeci jer je tek onda sva svrknuta.
Koliko ja znam, klokanica je za djecu koja mogu sama cvrsto drzati glavu pa je bolje ne koristiti je prije 4-tog mjeseca, a ja svoju malu inace drzim u sjedalici koja je nastavak na kolicima, ali i auto-sjedalica..Funkcionira, zabavlja se s nekom igrackom koju joj dam ,sve joj je bolje samo da ne ide u krevetic! Imamo i onu didakticku dekicu, ali i onu drugu stvar - nemam pojma kako se zove - moze lezati na tome(trbuh ili ledja), a iznad nje su igrackice koje gleda i pokusava uloviti, pa eto nekad je i to smiri, a meni olaksa...