Pokazuje rezultate 1 do 6 od 6

Tema: Promjena doktora

andrejaaa avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno Promjena doktora

Imam pitanjce o promjeni doktora. Za nekoliko dana idem na prvi pregled kod dr.B. Zanima me mogu li ići istovremeno i kod njega i kod mog prvog MPO-vca (koji je u drugoj bolnici) ili se moram odlučiti samo za jednoga. Malo sam zbunjena jer ne znam kako to onda ide s postupcima (ona 3 koja ne plaćamo jer ih još nisam ispucala),zbrajaju li se oni onda i trebaju li doktori znati jedan za drugoga, naravno ako se to uopće može?

rvukovi2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mislim da je to čisto pitanje tvog iskrenog odnosa prema doktoru.

Ne znam kako u HZZO-u kontroliraju te stimulacije, ali nikad ne bih osobno sjedila na dvije stolice odjednom, a da onaj drugi dok za to ne zna.
    Najprije zbog sebe i svoje mirne duše pa i zdravlja, o onda zbog korektnog odnosa.

Nekakve sitnije konzultacije tu ne računam.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Mislim da se može, ali ne gledaju baš lijepo na to (OK, jasno im je zašto se ubacuje privatnik, ali zašto druga bolnica - prije je i to moglo lakše proći dok SD nije naplaćivao prirodnjake - tad je postojao bjelodani i rel. objektivan razlog da se postupak na SD-u radio za 0 kuna, a recimo na VV-u 4.000 kn pa ajde, nekako to pregrme) i potrebno je puno diplomacije. Uvjerena sam da se postupci "zbrajaju". Vjerojatno kombiniraš neku bolnicu di se može preskakat lista odricanjem od lijekova i neku drugu di se to ne može? I to bi bio "objektivan" doktorima razumljiv razlog, po meni. Ajde, sretno, ma što odlučila, ipak su takve cure u manjini i treba puno živaca. Nemaš dugoročno koristi da to radiš "ilegalno" jer svaka je stimulacija korisno iskustvo i šteta je da drugi doktor ne zna kakva je reakcija bila u prethodnoj - meni se to znanje pokazalo dragocjeno i Lučijev savjet da obavezno idemo u Mariboru na ICSI i koliko ampula primat je bio super. Tako da - načelno se to može, ali je šteta. To ti je onako "ples po žici", treba imat masu takta i debele živce za moguće loše emotivne reakcije tvog drugog MPO-ovca, plus pazit da ga se ne povrijedi i tako to. Pomaže kad imaš neki objektivan tehnički razlog (lista čekanja jer te tvoj osnovni ne može primiti 2x godišnje, ili recimo bolji lab koji omogućuje krioprezervaciju npr.) - to svi svhaćaju, iako im i tad ne bude pravo.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Plus trebaš pazit da iskombiniraš da ti stimulacije imaju razmak od 6 mjeseci, inače ugrožavaš zdravlje, a kako ćeš to izvest ako ne znaju jedan za drugog, a pogotovo ako su oba vezanih ruku a propos lista jer su po bolnicma. To ti je gotovo pa nemoguće, još bi išlo privatnik koji te može primit kad god hoće i bolnica, ovo će ti teško ići. Znači - iz razloga tvog zdravlja, a i da bi omogućila svakom od doktora da da svoje najbolje u tvom postupku (a to jedino može uz sve informacije), a još iz razloga što je dugoročno ljepše fino sa svima iskreno, pa ma koliko bi možda u prvi tren bilo lakše nešto prešutit, savjetujem ti "otvorene karte", ali ti učini kako ti je moguće. Sretno!

andrejaaa avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

ma nisam ja mislila bezobrazno sjediti na dvije stolice,nego samo to da dok čekam na sv.duhu za bilo kakav postupak odlaziti još kod onog prvog doktora jer tamo dugo idem i iskoristiti možda još kakav postupak jer glupo mi je čekati godinu i pol(a čujem da se toliko otprilike čeka) i sjediti skrštenih ruku jer ako moram toliko čekati onda ću ipak ostati kod prvog MPO-vca.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Najbolje ti to oba doktora pitaj. Ništa nije bezobrazno dok god se i državne klinike razlikuju u listama čekanja i pristupu naplati postupaka i dok su liste godinu i pol. Samo, to ti je teško za izvesti tj. treba puno diplomacije i živaca. Ovisno o tome koji si tip - probaj ili ne. Sretno!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •