-
Promjena doktora
Imam pitanjce o promjeni doktora. Za nekoliko dana idem na prvi pregled kod dr.B. Zanima me mogu li ići istovremeno i kod njega i kod mog prvog MPO-vca (koji je u drugoj bolnici) ili se moram odlučiti samo za jednoga. Malo sam zbunjena jer ne znam kako to onda ide s postupcima (ona 3 koja ne plaćamo jer ih još nisam ispucala),zbrajaju li se oni onda i trebaju li doktori znati jedan za drugoga, naravno ako se to uopće može?
-
Mislim da je to čisto pitanje tvog iskrenog odnosa prema doktoru.
Ne znam kako u HZZO-u kontroliraju te stimulacije, ali nikad ne bih osobno sjedila na dvije stolice odjednom, a da onaj drugi dok za to ne zna.
Najprije zbog sebe i svoje mirne duše pa i zdravlja, o onda zbog korektnog odnosa.
Nekakve sitnije konzultacije tu ne računam.
-
Mislim da se može, ali ne gledaju baš lijepo na to (OK, jasno im je zašto se ubacuje privatnik, ali zašto druga bolnica - prije je i to moglo lakše proći dok SD nije naplaćivao prirodnjake - tad je postojao bjelodani i rel. objektivan razlog da se postupak na SD-u radio za 0 kuna, a recimo na VV-u 4.000 kn pa ajde, nekako to pregrme) i potrebno je puno diplomacije. Uvjerena sam da se postupci "zbrajaju". Vjerojatno kombiniraš neku bolnicu di se može preskakat lista odricanjem od lijekova i neku drugu di se to ne može? I to bi bio "objektivan" doktorima razumljiv razlog, po meni. Ajde, sretno, ma što odlučila, ipak su takve cure u manjini i treba puno živaca. Nemaš dugoročno koristi da to radiš "ilegalno" jer svaka je stimulacija korisno iskustvo i šteta je da drugi doktor ne zna kakva je reakcija bila u prethodnoj - meni se to znanje pokazalo dragocjeno i Lučijev savjet da obavezno idemo u Mariboru na ICSI i koliko ampula primat je bio super. Tako da - načelno se to može, ali je šteta. To ti je onako "ples po žici", treba imat masu takta i debele živce za moguće loše emotivne reakcije tvog drugog MPO-ovca, plus pazit da ga se ne povrijedi i tako to. Pomaže kad imaš neki objektivan tehnički razlog (lista čekanja jer te tvoj osnovni ne može primiti 2x godišnje, ili recimo bolji lab koji omogućuje krioprezervaciju npr.) - to svi svhaćaju, iako im i tad ne bude pravo.
-
Plus trebaš pazit da iskombiniraš da ti stimulacije imaju razmak od 6 mjeseci, inače ugrožavaš zdravlje, a kako ćeš to izvest ako ne znaju jedan za drugog, a pogotovo ako su oba vezanih ruku a propos lista jer su po bolnicma. To ti je gotovo pa nemoguće, još bi išlo privatnik koji te može primit kad god hoće i bolnica, ovo će ti teško ići. Znači - iz razloga tvog zdravlja, a i da bi omogućila svakom od doktora da da svoje najbolje u tvom postupku (a to jedino može uz sve informacije), a još iz razloga što je dugoročno ljepše fino sa svima iskreno, pa ma koliko bi možda u prvi tren bilo lakše nešto prešutit, savjetujem ti "otvorene karte", ali ti učini kako ti je moguće. Sretno!
-
ma nisam ja mislila bezobrazno sjediti na dvije stolice,nego samo to da dok čekam na sv.duhu za bilo kakav postupak odlaziti još kod onog prvog doktora jer tamo dugo idem i iskoristiti možda još kakav postupak jer glupo mi je čekati godinu i pol(a čujem da se toliko otprilike čeka) i sjediti skrštenih ruku jer ako moram toliko čekati onda ću ipak ostati kod prvog MPO-vca.
-
Najbolje ti to oba doktora pitaj. Ništa nije bezobrazno dok god se i državne klinike razlikuju u listama čekanja i pristupu naplati postupaka i dok su liste godinu i pol. Samo, to ti je teško za izvesti tj. treba puno diplomacije i živaca. Ovisno o tome koji si tip - probaj ili ne. Sretno!
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma