Pokazuje rezultate 1 do 17 od 17

Tema: Analiza mokraće u 35. tj. trudnoće

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno Analiza mokraće u 35. tj. trudnoće

Što znači ovaj rezultat pretrage urina:

reakcija- 7 ref. intervali ( 5-6)
    leukociti- više od 20
    stanice- masa pločastog epitela
    bakterije- mnogo

Ostali rezultati pretrage urina su unutar ref. intervala
    Cure pomozite jer tek u ponedjeljak idem na pregled kod ginića

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

mislim da ti to nije zabrinjavajući nalaz, jer sam ja imala krvi u mokraći u 21.tjednu, a uz to isto tako dosta leukocita ( i eritrocita), mnogo pločastog epitela i nešto bakterija!Meni su iza toga napravili urino kulturu, koju moraš dati u sterilnoj posudici i pijem čaj od brusnice do kraja trudnoće!
    Pij samo puno tekućine i ne brini, mislim da ti je nalaz "normalan" za naše 2 stanje!Sigurno će ti napraviti i urino kulturu da vide ako se radi o nekoj bakteriji!
    Znači puno čaja ili tekućine da ti to što prije izađe!

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Radila sam i urinokulturu, ali nalaz još nije gotov.

Čudi me od kud toliko bakterija jer dosta često mokrim :shock:

bjuma avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

mislim da nije nista strashno. a to sto cesto mokris ne mora ici u prilog "ciscenju" od bakterija. s obzirom da si u 35. sedmici, i normalno je da cesce mokris.

nego, jesi li sama otisla praviti nalaz ili te je doktor uputio?
    ja u posljednje vrijeme, to jest, zadnja dva tri dana imam promijenjen izgled urina, kao prije trudnoce- izgled je zaprasen, mutan.... da li da odem uraditi nalaze (nikad mi jos nalaz urina nije bio ok, otkad znam za sebe; nista pretjerano alrmantno, ali ipak...)? ne pecka, niti boli, niti mi smeta... samo ne izgleda bas ok. :/
    i jos nesto, ja ne idem tako cesto u wc, cak se i ne budim navecer, iako sam vec u 34. sedmici. je li to ok? :?

Zara1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

helena28 da li si radila urinokulturu? i meni je kod pregleda mokraće znao biti takav nalaz, ali mi je urinokultura uvijek bila sterilna.

napravi urinokulturu pa ćeš točno znati koje bakterije (ako ih uopće ima) treba liječiti.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

odgovor za zaru 1

Radila sam i urinokulturu prije pet dana i nalaz još nije gotov.

Odgovor za bjumu

Moj privatni ginić, me je poslao na urinokulturu, a kad sam došla kod socijalnog ginića po uputnicu, ona mi je dala i uputnicu za analizu urina i urinokulture.

Ne znam baš puno o izgledu mokraće, ali možda promjenu izgleda mokraće trebaš napomenuti ginekologu. Jesi radila urinokulturu?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

uh... neznam kako treba izgledati nalaz urina u 35tj. ali kod mene je u 7tj. bilo dosta leukocita, nesto stanica pl. epitela i nesto bakterija i moj ginic mi dao uputnicu za kpl. analizu urina i neku opcu analizu urina i dobila antibiotike i pila puuunoooo caja i vode!
    Kaze ginic vjerovatno upala mjehura pa da se ne zakomplicira dao mi odmah antibiotik (CEDEX) i isla sam ihomeopati i dobla caj: bio cell (1l dnevno) i neke kapi homeopatske (pospjeuju mokrenje) i proslo...

bjuma avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

nisam... dosad nije bilo potrebe za tim, jer je sve izgledalo ok. eto, samo to se promijenilo prije nekoliko dana, iako nema nikakvih drugih simtoma, osim tih... :?
    nista... morat cu njemu reci, pa cemo vidjeti sta dalje... hvala i

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj Zara1 prvotno napisa
    helena28 da li si radila urinokulturu? i meni je kod pregleda mokraće znao biti takav nalaz, ali mi je urinokultura uvijek bila sterilna.
    Zara1 kako je moguće da kod pregleda ima bakterija u urinu, a urinokultura bude sterilna?[/b]

Zara1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

jer se kod uzimanja uzoraka za urinokulturu više pazi na sterilnost ( čašica u koju se urin stavlja, brisanje prije davanja uzorka i sl., ja npr. svoj uzorak nosim od doma nakon tuširanja u onoj sterilnoj čašici koja se kupi u ljekarni). a kod provjere mokraće prilikom vađenja krvi ona se (bar kod mene u Vž) daje u običnu plastičnu čašu i ostavlja u prljavom wc-u dok netko ne dođe po uzorke :/ . tako da mi je logično s obzirom na (ne)higijenu u wc-u u domu zdravlja da su uzorci puni bakterija

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

neee... nego ta neka opca analiza urina obavlja se u nesterilnu cistu casu (uputnica od ginica), a bas kompletna analiza urina po posebnoj uputnici (isto dao ginic) vrsi se na opisani nacin: prvi jutarnji urin, prije se oprati i uhvatiti srednji mlaz i to mora ici u sterilnu epruvetu (ja dobila kod ginica u ordinaciji) i onda sam nosila taj urin u epruveti u zavod na kontrolu i nalazi su dosli tek nakon 7-10 dana u ordinaciju kod ginica!

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

bez obzira na sterilnost epruvetice i u normalnom sasvim zdravom urinu uzetom nakon pranja, srednji mlaz, koji se nosi na urinokulturu može biti mnoštvo bakterija to su saprofitne bakterije tj. normalni stanovnici urinarnog trakta i ne zahtjevaju nikakvu terapiju.
    mislim da ti je najbolji savijet netko već dao do nalaza urinokulture pij puno tekućine pogotovo čaja od brusnice i ne sekiraj se

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Citiraj Helena28 prvotno napisa
    Citiraj Zara1 prvotno napisa
    Zara1 kako je moguće da kod pregleda ima bakterija u urinu, a urinokultura bude sterilna?[/b]
    Kad ti napišu da je UK sterilna, to baš i nije istina. Samo nema patogenih bakterija. Može u uzroku biti i bakterija koje nisu "loše", kao i onečišćenja. Neki liječnici sa Zarazne vole reći da "nema sterilnog uzorka".

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Helena28 prvotno napisa
    Čudi me od kud toliko bakterija jer dosta često mokrim :shock:
    a koliko vode piješ?

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj sorciere prvotno napisa
    a koliko vode piješ?