Pokazuje rezultate 1 do 46 od 46

Tema: Pegla

sanjas33 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Pegla

Evo moja sveki odlucila kupiti mi peglu, al veli da ne bude obicna neg onak kak se spada - ja sad neznam kaj to tocno znaci. Dakle imam doma neku mulinex koja je odlicna. Rekla je da lova nije u pitanju. Dakle cure moje navalite s prijedlozima.... :D

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

uuuuh, ako nije lova u pitanju uzmi bilo koju koja sa sobom ima onaj tank za vodu u kojoj se stvara para...milina. svilene stvari i slično samo "propuhneš" s parom... :D

Dream avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Hehee, ako lova nije u pitanju, traži nek ti kupi Zepterov TuttoJebbo . Uz njega dobiješ savršenu peglu!

sanjas33 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno re

To od zeptera ima sveki, veli da mi posudi kad hocu!!!!Mislim da budem ubola tu sa tankom :D

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

S tankom i obvaezno TEFAL. Mrak!

zgembo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ja dugo imala tefal, ali je razbila i MM mi kupio roventu
    fantazija, jaka para, mozes peglati i ono uspravno, npr rukave od sakoa itd...
    a nije nesto puno noavaca,
    100KM (oko 50 eura) u mercatoru

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

kupi valjak! ja bez njega više ni u ludilu! a kako je ovaj moj već star ja pikiram već novi!

zumbulmama avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Obavezno s tankom ali pripazi: Traži onaj koji se može nadopunjavati dok peglaš. Taj se brže zagrije jer se grije samo dio vode a ne cijeli tank i ako imaš veliko peglanje ne moraš čekati 2 sata da se ohladi da natočiš vodu. Ja imam Imetec no stop, bila je 900 kn, ali ima i puno skupljih, npr. Pfaff. Da ne zaboravimo, postoje i profi stolovi za peglanje koji saugaju višak pare dok peglaš. Ako lova nije u pitanju...

Mozarela, što sve peglaš na valjak? Kako ispadne?

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

zumbulmama- ja na valjak peglam apsolutno sve! od posteljine do košulja! treba malo prakse ali kada se čovjek jednom navikne peglanje se svede na cca 10 min. tjedno!

hildegard avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ja imam jednu s tankom koju uopče ne koristim jer predugo traje zagrijavanje vode pa potroši puno struje (platila sam je 1800 kn).
    Posebno se je ne isplati paliti kad trebam ispeglati samo dvije košulje.
    Sad sam kupila Rowentinu DZ9030 i odlična je (600 i nešto kuna).
    Nema poseban tank.
    Mlaz pare je 150 g. Ako ti je važno koliko jako izlazi para onda gledaj taj podatak.
    Ona pegla s tankom mi je super kad izvadim kaput koji od prošle zime stoj u kutiji i s parom ga ispeglam. Jer mlaz pare je ipak jači kod te pegle.

zumbulmama avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Hildegard, jel se u tvoju može dotakati voda dok peglaš tj. ima li odvojeni tank za zagrijavanje male kojičine vode? Moja ima i zagrije se za cca 5 min. O tome sam pisala u svom prijašnjem postu. One skuplje sa tankom imaju pumpicu koja pumpa paru čak i prije nego se pegla putpuno ugrije.

Mozarela, sveki mi nudi takvu peglu, ali ja se dvoumim. Možda ti dodjem na instrukcije. :?

hildegard avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

jok moja nema to za dotakanje. Moram je isključtiti i malo ohladiti.

Još jedan minus toj pegli mi je što mi zauzima dosta mjesta.
    Živimo u stanu i nemam vešeraj a kako peglu često koristim ne da mi se je stalno vaditi i stavljati natrag u ormar. A kad stoji na komodi baš mi ružno izgleda.
    No to su sve sitnice, ako netko zbilja hoće takvu peglu mislim da je ovo što ja pišem zanemarivo.
    (Sad se podjećam na mame koje traže izgovore da ne troše platnene pelene ).

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

zumbulmama ne oklijevaj nego si olakšaj život!

sanjas33 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno re

kupila sam :D , danas cu isprobati pa vam javim iskustva

zumbulmama avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Što si kupila ? Mislim, kakvu peglu?

sanjas33 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno re

severin (mislim da se tak zove), gospodin nam je objasnio da je jeftinija verzija tefala. Pegla boli glava, sve kaj se da, i ono kaj susilica bas jako zguzva kad je pretrpam s vesom
    Dakle odusevljena sam, tak da cu peglati i po kucama hiihihi

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Da malo podignem temu,
    kupila sam philips sa p.stanicom, 4 bara, 80g i da se nadopunjavati i odmah peglati, e sad imam pitanje za vas iskusne. Da li vi stalno imate uključeni taj mlaz pare ili stistate gumbić kad peglate, jer ja sam prvi puta isprobavala i radila pegla par min. i stalno je para išla pa ode više od pola lit. vode pa mi je jedino logično bilo da ja stiskam gumbić i sama puštam paru prema potrebi zar ne?? :? Plizz neka netko odgovori baš me to muči!

zumbulmama avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Ja mislima da moja pegla neme mogućnost kontinuirane pare, ja sama stiskam gumbić. Peglam potez sa parom potez bez da se osuši. Inače bude vlažno. Koliko si platila peglu ak smijem pitati? Ima onu štektavu pumpicu za paru?

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Ovak, moja ima mogućnost kontinuirane pare ukoliko se uključi gornji gumbić za paru i sa drugim se zaključa, e tada stalno ide para i veš je naravno mokri pa pretpostavljam ipak da se povremeno stiska gumbić, ali me ipak zanimalo da li i vi radite tako. :/
    Peglu sam platila cca. 1800 kn u Pevecu, gledala sam ih puno, ali nigdje nije bilo posebne napomene da se može nadopunjavati tijekom peglanja i odmah pegleti dalje osim na toj.
    Ima onu štektavu pumpicu za paru?
    Štektava pumpica na paru , to misliš na ono kaj počne ružiti kad je para pri kraju jel to to? "Malo je glasnije?" A ti imaš takvu?

zumbulmama avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Štektava pumpica je ono što se odmah uključi kad uključiš peglu pa imaš paru čak prije nego se pegla potpuno ugrije.

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Da to imam, ali meni je to počelo raditit i kad je voda bila pri kraju iako u uputstvima ne piše ništa o tome. :/

sanjas33 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno re

ja stisnem gumbic kad mi treba para, i stvarno je sve puno pare, pa gumbic pustim i peglam dalje! znaci para samo po potrebi

Zorica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Dok peglam drzim prstom dugme za paru, retko kad koristim dugme sa gornje strane, a ako ga koristim onda na samom rezervoaru namestim jacinu pare na najmanje.

sladjanaf avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

evo mene malo na peglama...

naime, crkla mi je moja no name pegla koja je bila, ono, ok.

sad bih si kupila neku, ali isto običnjaču, bez tankova i sličnoga, jeftinu, znači, 300-400 kuna.

i da je ok barem 2-3 godine.

podijelite iskustva. savjetujte. požurite.

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Sladjanaf, mislim da nemožeš baš previše fulati ako kupuješ običnu peglu, ja sam bila prije kupovala i nisam bila nezadovoljna, ali sam ipak željela više i "bolje" pa si i priuštila.

Uglavnom kad je već topic podignut, kupila ja peglu, dala novce i sad problem. Ne ide mi para van na vrhu pegle kroz one cca. 4 rupice . Pegla je Philips sa parnom jedinicom, ima li neko slična iskustva ili vam para izlazi kroz sve rupice. Inače sam zadovoljna sa peglom, ali osjećam da mi to baš fali kod peglanja. Jooj tako mi se neda reklamirati jer mi je tih reklamacija već pun kufer i imam osjećaj da više baš ništa ne mogu ispravno kupiti. :?

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ja sam nedavno kupila običnu peglu i gledala sam kod kupnje samo snagu, kupila sam najjeftiniju peglu od 2400 W (Phillips), koštala je oko 500 kn - a ima pegli od 2400 W i po 1000 kn, razlika je npr. u tome što imaju gumenu dršku i što se u vertikalnom položaju nakon određenog vremena gase - akve mi stvari nisu bile važne.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Glačalo Bosch TDS 1445 sa parnom postajom.
    Namjeravam je kupiti ali bih htjela vaše mišljenje ili još bolje prijedlog za možda neki drugi model.

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja imam rowenta peglu iz 1987. godine . već par mjeseci je punoljetna i po američkom zakonu ...

preživjela je i par mjeseci platnenih pelena, i svu bebi robicu, pa i moje manično peglanje svega i svačega (dok se nisam opametila ).

još uvijek radi, i s njom mogu ispeglati i svilenu bluzu i damastni stolnjak.

cca 10 godina imam još jednu "u rezervi", nikad otvorenu... poklonila mi seka, kad sam joj rekla kolko je moja stara .

sandraL avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj sorciere prvotno napisa
    ja imam rowenta peglu iz 1987. godine . već par mjeseci je punoljetna i po američkom zakonu ...
    Mislim da auti postaju oldtajmeri sa navršenih 30 godina.
    Možda ima slična kategorija i za pegle.
    Još samo malo zduraj i eto ga

Šalim se, bitno da radi u onim rijetkim trenucima kad zatreba

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Sorci jel narandžasto-crna? Moja mama ima takvu, a i sveki. Obe su iz 70-tih i rade!!!
    Ja imam Philips, zadovoljna sam. Meni je bitno da bude teška, da bi dobro peglala one mnogo zgužvane i zeznute materijale (koje jedino i peglam). A paru ne volim i ne da mi se sa tim da se natežem.

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

i meni sveki kupila peglu kad je skužila da imam peglu staru 11 godina koju sam tada platila 70kn Kunem se da je još dobra i skoro nova (nisam je koristila više od 20 puta...SIGURNO!)
    rekla mi je da izaberem bilo koju peglu do 1000kn. Meni je to sve isto pa sam kupila philips gc3388 (stoji pored kompjutera pa sam pogledala) i super je. kako sam je odabrala? na kutiji je pisalo LOOK COOL EVERYDAY i baš je lijepa. a bome i dobro pegla, pogotovo u usporedbi sa starom.

jadna sveki, sigurno se nadala da će joj sin sada hodati po svijetu speglan i uredan 8) kako se samo prevarilaaaaa

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj vissnja prvotno napisa
    Sorci jel narandžasto-crna?
    nije, bijela je . kupljena u trstu. tadašnji dečko me pitao šta oću da mi pokloni - a ja tražila peglu

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

[quote="sorciere"]
    tadašnji dečko me pitao šta oću da mi pokloni - a ja tražila peglu

tinkie winkie avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

ja imam jednu končarevu, koštala manje od 200 kn prije 5-6 godina... pegla odlično, ima tank za vodu, paru jako rijetko koristim, jer lijepo i jednostavno pegla i bez nje. Bitno je da ima vode u tanku, i ima dugme koje uključim za suho peglanje. 1 litra destilirane mi traje mjesecima.

Moja mama ima jednu "klasičnu" predratrnu, nije na paru a pegla bolje nego ijedna "parašica"

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

to je bila i njegova reakcija ... al je ipak bio , i kupio mi peglu

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Citiraj hm prvotno napisa
    S tankom i obvaezno TEFAL. Mrak!

ti imaš Tefalovu parnu postaju, ha? koji model, kak si zadovoljna, jel se može nadopunjavti dok radi?

planiram kupiti Tefal pa me zanimaju detalji koje mi ne mogu reći ovu u trgovini!

kakvo je peglanje sa tim u odnosu na običnu peglu?

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Za useljenje smo dobili TEFAL-ovu peglu sa parnom postajom,model GV8150,i predobra je.Stvarno ti skrati peglanje maximum.
    Hrvachica-da,u svakom trenutku mozes nadolijevati vodu.
    Peglanje s takvom peglom je neopisivo zadovoljstvo,puuunooo jednostavnije i brze.I bolje ispeglano.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj Christy prvotno napisa
    Peglanje s takvom peglom je neopisivo zadovoljstvo
    Kako peglanje može biti zadovoljstvo???

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Kako peglanje može biti zadovoljstvo???
    ni meni to nije jasno

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

8)

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Sorci ,mislim da ja vodim
    Moja pegla ima tridesetak godina sigurno, kupila sam je na placu za 30-tak kuna i uredno me služi već dvije godine (a nije da ne peglam). Imala sam prije dvije pegle na paru i nijednom nisam bila zadovoljna, dok sam s ovom prezadovoljna. Mislim da biste je se svi sjetili; u to vrijeme su skoro svi imali istu (imala i moja baka i mama iako je ona osamdesetih kupila drugu na paru). Bit će mi žao kad crkne.

iridana2666 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Ja sam kupila ovu Tefal peglu i super sam zadovoljna.
    Imam i valjak, ali ga koristim samo za plahte, ručnike i jastučnice.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

dajte, iskusne, savjet
    koja je best buy pegla
    ne treba mi nikakav posebni feature, samo da je dovoljno jaka i lagana

Honey avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Citiraj Mariela prvotno napisa
    Sorci ,mislim da ja vodim
    Moja pegla ima tridesetak godina sigurno, kupila sam je na placu za 30-tak kuna i uredno me služi već dvije godine (a nije da ne peglam). Imala sam prije dvije pegle na paru i nijednom nisam bila zadovoljna, dok sam s ovom prezadovoljna. Mislim da biste je se svi sjetili; u to vrijeme su skoro svi imali istu (imala i moja baka i mama iako je ona osamdesetih kupila drugu na paru). Bit će mi žao kad crkne.
    Ma neće to crknut. Eventualno će se kabel razmrdati tamo di je spojen na peglu i to se lako zamijeni 8)

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

uredno me služi već dvije godine (a nije da ne peglam). Imala sam prije dvije pegle na paru
    poanta je u tome da ja NISAM imala niti jednu drugu peglu!

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

potpisujem sve ta Tefalovu parnu starniu GV, ja imam neki stariji model, 7150 mislim ali je predobra! mrzim peglati i ne peglam ništa od onog ašto stvarno moram ali ovo je čudo, zbilja kada opeglaš jednu stranu majice, drugu strane ne trebaš jer je speglano :D
    i obzorom da se u tefalke stavlja voda iz pipe, i nema da nestane destiliranje pa nemreš peglat

i lijepa, lagana, i u svakom trenutku se može nadolijevati voda :D
    i dalje mrzim peglati da se razumjemo, ali sada je vrijeme pegelanja prpolovljeno, e da ne zaboravim, moja ima 4,5 bara i dodatni udar pare 100 g(min, to kada pustim zbilja mi izglača i najtvrokornije nabore bez muke...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •