Pokazuje rezultate 1 do 29 od 29

Tema: kada vam dijete ispadne iz krevetića...

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    sladjanaf avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno kada vam dijete ispadne iz krevetića...

...znači da više ne bi trebao spavati u krevetiću?

gdje onda može spavati dijete od godinu i pol?

zajedničko spavanje ne dolazi u obzir jer je, naime, pao i s tog kreveta. u snu. pored mame i tate.

ne mogu mu još objasniti zašto ne bi trebao padati iz krevetića, jer me ne razumije, tako da je jedino riješenje koje sam ja smislila prenosivi krevetić koji je niži i dublji od ovog kojeg sad imamo.

ako netko ima iskustva, molim vas podijelite.

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

polukauč, i ispred njega deeeeeeeeebeli jastuci...

padanje je bilo često, ali nakon prvog "tup" - ja sam stavila jastuke, i kikica se nije budila nakon pada. samo sam ju vratila natrag. naravno - spavale smo u istoj sobi, krevet do kreveta, pa je to bila prihvatljiva metoda.

nakon perioda padanja - došao je period šuljanja u moj krevet usred noći!

paci avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

normalan krevet + ogradica. kod nas funkcionira od oko godine dana, ako joj se ide dolje, može sići, ali po noći ne pada.

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Sa starijom kčerkom sam sa 19 mjeseci prošla na krevetić s ogradicom a kod sina mi to nije prošjo pa smo skinuli jednu stranicu kindića i približili do našeg kreveta i to pali nemože pasti a ujutro moža sići!!!!!!!

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Makni krevet, i stavi madrac na pod. Ako i padne s madraca, neće daleko

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

mi skinuli stranicu od kinderbeta i prikucili uz nas krevet i super

Nikina mama avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ne kuzim, iz kakvog krevetica je ispalo dijete?! Kinderbeta s dignutom ogradom :?

Zbunjena sam, ne kuzim.

monax avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj martinaP prvotno napisa
    Makni krevet, i stavi madrac na pod. Ako i padne s madraca, neće daleko

Tako sam i ja riješila problem padanja. Madrac zakon.

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Kinderbet sa skinutom ogradicom, prislonjen uz nas krevet...Nema gdje pasti.

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Citiraj ninet prvotno napisa
    Kinderbet sa skinutom ogradicom, prislonjen uz nas krevet...Nema gdje pasti.
    potpis

sladjanaf avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Citiraj Nikina mama prvotno napisa
    Ne kuzim, iz kakvog krevetica je ispalo dijete?! Kinderbeta s dignutom ogradom :?

Zbunjena sam, ne kuzim.
    da, iz kinderbeta s podignutom ogradicom

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

nama spava već 6mj sam u svome krevetu.prvu noć kad je sam spava pao je sa kreveta.drugu noć smo njegovom krevetu primaknuli fotelju i nema kam.doduše znamo ga naći kako spava na fotelji ili se legne na moj jastuk meni na glavu jer mu je krevet spojen sa našim.bolje i to nego da padne.

Suncem.m. avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Da ne otvaram novu temu iako još ne spadamo u ovu dobnu skupinu.

L ima 7 i po mjeseci. Sa 3 mjeseca se okrenuo sa leđa na trbuh, sa 5 mjeseci sa trbuha na leđa, tada je i progmizao, ono vojnički.
    Sa šest mjeseci i koji dan je krenuo u puzanje i ubrzo nakon toga je počelo penjanje i ustajanje na noge. I svaki dan sa lakoćom savladava neku novu vještinu.

Već 20 dana se uz nekakav namještaj u sekundi ustaje na noge.
    I to se ne mora baš uhvatiti za nešto da se povuče. Dovoljna mu je recimo mrežica od putnog krevetića da samo nasloni rukice na nju.
    Pa tako i u drvenom krevetiću . Uhvati rešetkicu od krevetića i hop - eto ga na nogama.
    Uglavnom, gdje god bio (osim ako je u as ili kolicima) po cijeli dan on je na nogama i negdje se penje.
    Preko dana sam stalno uz njega i to mi ne predstavlja problem.
    Ali noć mi je horor.

Spustila sam krevetić do maksimuma. Čak sam izvukla ladicu i bušila nove rupe da spustim madrac naj niže moguće.
    Ogradica mu dođe negdje do ramena. A ja umirem od straha da će on ispast vani.
    Uglavnom prvo buđenje me zove jer hoće siku. Ali poslije toga, probudi se u tišini, stoji na nogicama i hopsa.
    Ja se svako malo trzam i promrem od straha kad ga vidim na nogama.
    Sinoć se u snu popeo na nogice. Ja sam ga spustila a on je nastavio spavati kao da ništa nije bilo. Ni a nije rekao.

Sve ovo gore sam vam napisala da pokušam dočarati da moj strah nije nerealan. Mališ je jako spretan i penjanje mu je opsesija.

Stavila sam oko kreveta jastuke i prekrivače ali dosta je nezgodno jer nam soba baš nije velika.

Nekako mi se čini ako približim njegov krevetić skroz do moga da sam mu onda dodala jednu stepenicu na koju može stati i prebaciti se kod mene u krevet.
    A i to može biti jako opasno .

Ima li ko kakav pametan savjet? Meni jedino pada na pamet da ga prebacim da spava u putni krevetić. On mi je nekako viši i čini mi se sigurniji.

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

E sad, da nisi spustila kindac mogla bi skinut jednu stranicu, spojit ga s krevetom, eventualno popunit rupe dekama ili tako necim (tako je barem kod nas). A mozes to i sad, ublazi razliku u visini izmedu kidaca i kreveta s debljom dekom. Ako dode k tebi u krevet ponoci, sigurno ces ga cut!

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Iva ima 22 mjeseca za koji dan i spava još uvijek s nama u bračnom krevetu. Od rođenja!
    Ali već evo neko vrijeme ja se psihički pripremam da ju prebacimo u njen krevet u sobu s bracom. Njega smo već preselili na gornji krevet, polako pripremamo teren.
    Ona puno bolje i mirnije spava kada mene nema pored nje.
    Ovak me našnjofa, osjeti da sam tu, pa traži cicu...
    A kad me nema pored nje uopće se ne sjeti, ni ne probudi se.
    To smo skužili sada kroz par noći kada se desilo da sam ja zaspala u boravku pred tv-om, MM je cijelu noć na kompu radio i legli bi u bračni tek iz 3h, a ona ni A ni B. Spava koooooo velika!
    A i ne naspavmo se više, ona se previše vrti, zauzme pola kreveta, pa nas budi tim naguravanjem, pa ja svakak spavam i ujutro sam polomljena koliko sva na krivo ležim, na pol jastuka, ma nikako. A leđa mi ionako nisu baš u nekom super stanju!
    I tako, još malo pa seoba naroda. Žemska zna sići sama s kreveta, ima zaštitnu ogradu i ne bu opala, za početak bumo za svaki slučaj stavili neku debelu deku na duplo na pod.

Suncem.m. avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj koksy prvotno napisa
    E sad, da nisi spustila kindac mogla bi skinut jednu stranicu, spojit ga s krevetom, eventualno popunit rupe dekama ili tako necim (tako je barem kod nas). A mozes to i sad, ublazi razliku u visini izmedu kidaca i kreveta s debljom dekom. Ako dode k tebi u krevet ponoci, sigurno ces ga cut!
    Ma mogu ja vratiti krevet na višu razinu i o tome sam i razmišljala, ali kad bi ga spojila onda bi krenula šetancija iz malog u veliki krevet.
    I opet mi se može izšuljati na rub pa da padne sa velikog kreveta.
    Jer čim vidi priliku kreće u pustolovinu.

Za vrijeme popodnevnog spavanja uđem sto puta u sobu da ga povirim. I danas ga vidim kako stoji u krevetiću i ne drži se za ogradu.
    Nije mi svejedno ni za padove unutar kreveta. Ali nekako je naučio padati na guzu. Do neki dan se bacao
    Prije je popodne spavao na našem ali čim bi se probudio, juriš preko jastuka kojim sam ga ogradila.
    Morat ću ga vezat 8)

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

u vreči su slabije pokretniji (naravno mislim na vreču za spavanje )

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

nas mihi je isto skakao u kindicu i svasta - kupili onaj putni, stavili u njega madrac i super, nema se di lupit i visok je, makar sad me vec brine ak stane na jastuk da nebi skocio van.

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj Suncem.m. prvotno napisa
    Ma mogu ja vratiti krevet na višu razinu i o tome sam i razmišljala, ali kad bi ga spojila onda bi krenula šetancija iz malog u veliki krevet.
    I opet mi se može izšuljati na rub pa da padne sa velikog kreveta.
    Jer čim vidi priliku kreće u pustolovinu.

Za vrijeme popodnevnog spavanja uđem sto puta u sobu da ga povirim. I danas ga vidim kako stoji u krevetiću i ne drži se za ogradu.
    Nije mi svejedno ni za padove unutar kreveta. Ali nekako je naučio padati na guzu. Do neki dan se bacao
    Prije je popodne spavao na našem ali čim bi se probudio, juriš preko jastuka kojim sam ga ogradila.
    Morat ću ga vezat 8)
    A cuj, to ti je sad jedan takav period kad ne pomaze ogradivanje jastucima a malci ne kuze da ce past ako predu preko ruba, imali smo ga i mi, pao je s kreveta par puta. Nema ti druge nego na pod stavit jastuke ili tako nesto mekano tako da, ako bas i padne, ne udari u tvrdo.
    Spoji kindac s krevetom, nek dolazi k vama, pa sta? Bolje to nego da padne preko ogradice zar ne?
    Moj jos uvijek zaspi u kindacu i onda oko ponoci dode k meni.

Suncem.m. avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Hvala koksy .
    A eto to sa jastucima i radim.
    A ako spojim krevetić sa svojim moram podignuti podnicu.
    Onda sa druge strane može iskočit ko od šale jer će mu ogradica biti skoro do struka.

ivy, vjerujem da bi u vreći bio barem malo sputaniji ali nekako mi je pre toplo za vreću,

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Vidis, ja se nikad nisam sjetila druge strane, on se valjda prvi put uhvatio za drugu stranu prije 2 tjedna, a sad se vise ne bojim da ce iskocit.
    Ma znas kaj, ja ne verujem da bi ti ona krenula na drugu stranu ako bi vidjela tebe na krevetu. A i krevet je izazov, velik je, treba ga cijelog propuzat, obic (barem je tako mom bilo a on je isto veliki zaljubljenik u penjanje i ikakve izazove)

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Mi se moramo pohvaliti!

Iva već dvije noći spava u svom krevetu s bratom u sobi i ne budi se do jutra.
    I čak je sama, kad je vidjela krevet spreman za spavanje, rekla "Ja bi tu pavala". I spava ciiiijelu noć, prvo jutro je spavala do pol 8, a jutros smo ju mi morali dići jer smo išli na posao. Cice se naravno ne sjeti dok mene ne vidi.
    Sve mi je čudno ujutro se probuditi nakon cijele noći spavanja. :shock: .
    Čak sam i nenaspavanija nego dok me ona budila...dok se ne naviknem!

lucij@ avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Moj I. se noćas dva puta otkotrljao s našeg kreveta na pod

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj lucij@ prvotno napisa
    Pa stavite ga u sredinu!

lucij@ avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj lucij@ prvotno napisa
    Pa stavite ga u sredinu!
    Ma šta u sredinu, on spava u svom krevetu, ali, budući je tik uz naš i ogradica je spuštena, po noći dođe k nama i kotrlja se, kotrlja, ..

lasada avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Toga se i ja bojim. Ja spavam sa Larom na bračnom, tata u boravku jer radi i rano ustaje. Do nas je kinderbed u kojem ona ne spava jer zaspe na ciki i ako ju stavim u kinderbed, tj. samo uzmem u ruke odmah se probudi pa zajedno spaVamo tako već 7. mjeseci. Zakočim ja kotačiće od kinderbeda (120x60) veličina al krevet je 200cm dugačak pa onih 80 cm fali neka ogradica ali i ja tuda idem po noći na wc i silazim ujutro kad ustajemo obje. Kad ja ustanem kažem njoj da me čeka na krevetu a ona stoji, drži se za ogradicu krevetića i čeka dok ja dođem iz kupaone sa zdjelom vode i gazom za pranje njene guze (koristimo tetre) i prematanje.
    E sad, čekam nespretan dan kad će pasti nedaj bože ili pokušati sama sići sa kreveta i uspjeti u tome.
    Imate ideju za ovo :?

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj lasada prvotno napisa
    Toga se i ja bojim. Ja spavam sa Larom na bračnom, tata u boravku jer radi i rano ustaje. Do nas je kinderbed u kojem ona ne spava jer zaspe na ciki i ako ju stavim u kinderbed, tj. samo uzmem u ruke odmah se probudi pa zajedno spaVamo tako već 7. mjeseci. Zakočim ja kotačiće od kinderbeda (120x60) veličina al krevet je 200cm dugačak pa onih 80 cm fali neka ogradica ali i ja tuda idem po noći na wc i silazim ujutro kad ustajemo obje. Kad ja ustanem kažem njoj da me čeka na krevetu a ona stoji, drži se za ogradicu krevetića i čeka dok ja dođem iz kupaone sa zdjelom vode i gazom za pranje njene guze (koristimo tetre) i prematanje.
    E sad, čekam nespretan dan kad će pasti nedaj bože ili pokušati sama sići sa kreveta i uspjeti u tome.
    Imate ideju za ovo :?
    a ćuj, u nekom trenutku im proradi kliker kako silaziti s kreveta. A je vrlo rano, a malome je sa 10 mjeseci. do onda je bilo puno pokušaja silaska na glavu kada bih ga ja okretala i učila kako se silazi

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj sorciere prvotno napisa
    polukauč, i ispred njega deeeeeeeeebeli jastuci...

padanje je bilo često, ali nakon prvog "tup" - ja sam stavila jastuke, i kikica se nije budila nakon pada. samo sam ju vratila natrag. naravno - spavale smo u istoj sobi, krevet do kreveta, pa je to bila prihvatljiva metoda.

nakon perioda padanja - došao je period šuljanja u moj krevet usred noći!
    Vrlo slično i kod nas... Mi imamo dvojicu, pa smo odabrali relativno široke standardne krevete 190x90 i stavili u L, tako da manje dijete može spavati u kutu i ima manju šansu da padne s kreveta. Nije bilo često... Češće je bilo ovo ušuljavanje u naš krevet, ali i to je bilo tijekom samo jednog ljeta. Nismo pridavali pažnju, pa je prošlo samo od sebe, kako je i došlo.

lasada avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

ivy
    Ma ja sam Laru učila nekoliko puta kako da silazi dolje al njoj je to igra i zezancija samo se smije al svejedno čeka da ja dođem pa neka joj onda tako. I ja mislim da će ona sama pokušati sići al nadam se bez pada.
    si

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •