Da li ju netko koristi i gdje ju nabavljate? Navodno je nema u svakoj ljekarni. Hvala!
Da li ju netko koristi i gdje ju nabavljate? Navodno je nema u svakoj ljekarni. Hvala!
o tome se dosta pislao na ovom topicu
evo dio
Elidel je novi nedovoljno istrazeni lijek za koji se sumnja da bi mogao izazivati rak. Eto linka:
http://www.fda.gov/cder/drug/advisor...l_protopic.htm
I ja sam ga kupila na preporuku dermatologice u Klaicevoj, i kasnije sasvim slucajno saznala da se sumnja da uzrokuje rak.
Kad sam to spomenula dermatologici, rekla je da je upoznata sa tim informacijama (mene nije obavijestila!). Prvo je rekla da su to dezinformacije konkurentskih proizvodjaca, a onda da po njenoj procijeni Fiona to smije uzimati jer se kod nje radi o maloj povrsini koze.
Mi smo to prestali koristiti i snalazimo se sa Adermom. Dvije godine je Uriage bio dobar no onda je jednostavno prestao djelovati. Tako ce vjerojatno biti i sa Adermom, pa cemo prijeci na nesto drugo. Pregib ruke (gdje se nalazi crvenilo) prije svakog spavanja zamatam zavojem jer bi u snu izgrebala i izgrizla ruku.Elidel krema je imunosupresant, novost na trzistu,postoji 3-4 godine,
daje odlicne rezultate kod AD, ali je lijek koji je samim time i nedovoljno istrazen, povezuju ga sa uzrocnikom raka koze, ne preporucuje se djeci mladjoj od 2 godine...
Bilo je ovdje prica o Elidel kremi, a i Protopic gel je isto imunosupresant, "uguglajte" Elidel , izaci ce vam barem 20 stranica gore navedenog.
I nama je dermatologica preporucila Elidel kada vise ni jedna krema nije davala rezultate, ali kad sam otisla na Google..odustala sam."The Food and Drug Administration (FDA) has approved updated labeling on January 19, 2006 for two topical eczema drugs, Elidel Cream (pimecrolimus) and Protopic Ointment (tacrolimus). The new labeling includes a boxed warning about a possible risk of cancer and a Medication Guide (FDA-approved patient labeling). The Medication Guide is to be distributed with each prescription to help ensure that patients using these prescription medicines are aware of this concern. The new labeling also clarifies that these drugs are recommended for use as second-line treatments. This means that other prescription topical medicines should be tried first. Use of these drugs in children under 2 years of age is not recommended.""Protopic, for example, was developed specifically for organ transplant recipients and not for skin problems. But the drug companies found out, through clinical testing, that these drugs also worked successfully on skin conditions and they marketed a life-threatening remedy to a non-life threatening condition such as excema and atopic dermatitis. However, the studies were not thorough, nor were they conclusive. Currently, thousands of people may have developed a form of cancer as a direct result of taking Protopic or Elidel. Who would ever think that a prescription for a skin rash could cause cancer? Think again"
Hvala, sve sam to već pročitala. Mene zanima gdje ju nabavljaju oni koji ju koriste da ne obilazim sve ljekarne u Zagrebu.
mislim u onoj ljekarni pod zidom. tamo mozes naruciti, ako je nemaju uz recept. naravno placas punu cijenu lijeka. sta je tako lose kad si se odlucila na tu opciju. mi na srecu vise ne kuburimo s tim. e da ako si citala mozda da pitas roko mamu u vezi naftalana. kaze da je njima jako pomogao.
Mi smo se nabavljali u ljekarni u ulici Pokornog. To je ulica okomita na Petrovu. Ali prije cca godinu dana je Elidel registriran u HR i od tada jecijena pala s 500 na 350 kn i skoro svaka ljekarna ju ima.
Mislim da su ove priče o izazvianju raka izmišljotina. Nama se pokazala izvrsnom zamjenom za kortikosteroidnu kremu.
Po preporuci pedijatra i nakon što nam dosadašnje kortikosterodine nisu pomogle idemo probati i ovu. Cijena je stvarno :shock:, nadam se da će pomoći.
Koristimo Elidel 2 godine, kupujemo u Sloveniji (32 EURA). Slovenci inače imaju Elidel preko zdravstva, puno ljudi odlazi u Slo po nju.
Podizem...
Dobili preporuku za ovu kremu, svasta sam nasla o njoj po internetu: od toga da je fenomenalna i puno bolja od kortikosteroidnih krema pa do toga da uzrokuje rak koze, repigmentaciju itd.
Ima li tko friskih iskustava? Jel pomaze? Jel ima nuspojava?
Nama je smanjila upotrebu kortica poprilicno.
Navodno sada djelomicno ide na teret hzzo pa nije cca 400kn nego oko 200 uz recept?
Da, sada se moze dobiti preko recepta uz nadoplatu od 200kn.
Hvala na odgovoru!