Cure, kazite mi kako vi belezite hopsanje u fefeu? Ok, znam da AM i PM nedvosmisleno oznacavaju zornjak i vecernjak, ali sta po vama znaci "Yes" i "both" sa simbolom X?
Cure, kazite mi kako vi belezite hopsanje u fefeu? Ok, znam da AM i PM nedvosmisleno oznacavaju zornjak i vecernjak, ali sta po vama znaci "Yes" i "both" sa simbolom X?
Yes je ja mislim isli usred dana ili jednostavno samo potvrda... both znači dva puta, ili i AM i PM ili kao dva keksa u danu... ne znam... barem ja tako mislim![]()
Pa i ja sam mislila tako (2xdnevno), ali me zbunjuje isti simbol "X" u tabeli kao i kad klikneš na "yes".
Osim toga, ako imas tri puta keks, to onda i ne pises? He,he,he...
Evo kako ja to bilježim:
Ako je bilo kasno navečer (oko ponoći) obično sam ostala spavati i to onda bilježim sutradan kao AM (to sam pročitala u preporukama od FF), a ako je bilo kasno popodne do navečer, onda to bilježim kao PM.
Ako je bilo neko blesavo vrijeme (npr. oko ručka) onda ubilježim Yes i u grafikonu se pojavi X, a za sve više od 1x bilježim Both u tom slučaju se u grafu pokažu dva iksa (XX).
IUI je oznaka za inseminaciju, a IVF retrieval za embrio transfer.
To, Rene! I ti i Novel ste mi potvrdile ono što sam i ja mislila, ali sam htela da proverim jer nisam bila 100% sigurna.
Ali da sam tuka, tuka sam. Potpuno sam zaboravila da se za "both" pojavljuju dva iksića, a ne jedan. Vidi se ko ovde radi, a ko zabušava![]()
Evo me opet ovde. Tragajuci za nekim receptom, naletim na ovo na portalu Trudnoca.netI na jos jednom mestu sam danas "uhvatila" isto. Do danas sam mislila da se O dešava nekoliko sati pre povecanja BT. Uostalo, i fefe tako belezi. Ovaj drugi dan niko do sada nije pominjao ili sam ja nesto propustila :?Pod djelovanjem progesterona dan-dva nakon ovulacije povisi se tzv. bazalna ili jutarja temperatura. Povišenje iznosi 0,3 - 0,5 stupnjeva Celzijusa, i traje sve do početka sljedeće menstruacije.
vanesax, malo i mene to zbunjuje, ali mislim da je kljucno to da ta dva dana nakon o. povisenje iznosi od 0.3-0.5. Meni je obicno dan nakon o. temp.jedva malo povisena a tek drugi-treci dan se jasno vidi da je povisena. Ako je to ono sto si ti pitala :/
nemam problema s grafom nego s pregnancy trackerom, broji mi od prošli put kad sam bila trudna i svaki put kad to vidim se tako rastužim![]()
kako da to obrišem? pokušavala sam svašta ali mi nije uspjelo.
Cure, trebam pomoć...Ovo je prvi mjesec da sam na FF-u. Koristim digitalni toplomjer i temperature su mi prilično niske, tako da ću slijedeći ciklus probati mjeriti sa živinim toplomjerom. Stvar je u tome da mi je najprije ovulacija locirana 16 DC, a onda 18 DC što bi značilo da mi luterarna faza traje samo 9 dana ako M dođe u očekivano vrijeme :/ . Inače mi je ovaj ciklus prilično čudan jer sam plodnu sluz imala 11 DC :? .
Pusa.
Trebaće ti vremena da se uhodaš, pa ćeš i ti tačno znati kad ti je bila O. Meni je trebal 3-4 ciklusa da uđem u štos. Meni je lutealna bila između 9 i 11 dana. Ništa strašno.
Pročitaj, ovde baš ima sve i svašta o tome što te zanima.
I toplomer drži u ustima i posle prvog pištanja, jer nekad on ranije odreaguje, pa mu treba još vremena da bi ti izmerio pravu temp. I o tome se pisalo...
seven nastavi s digitalnim, samo nakon što odpišti, ostavi ga u ustima još barem 2 minute i onda očitaj.
To što ti FF prebacuje O je zato što si početnik. FF radi na principu statistike, a za tebe još nema prethodnih podataka, pa može još do kraja ciklusa i vratiti O na 16.dc
Ništa ti ne brini, to je tek početak.
Ja se ponovno registrirala na FF da dobijem 30 VIP dana kad ono sasvim novi kalendar, vidi kako to sad izgleda :shock:
http://hotimg26.fotki.com/p/a/161_53/179_226/noviFF.jpg
Rode moje drage![]()
fefe mi je jučer detektirao moguću "trifazičnu temperaturu" kao znak implantacije, menga mi kasni 3 dana, a jučerašnji kućni test mi je bio negativan, sada mene zanima da li je neka od vas doista i bila trudna kada i ako joj je fefe ukazao na spomenuti "triphasic chart pattern"?![]()
Ja sam imala triphasic i kad nisam bila T, ali i u trudnoći.
Jel možeš da staviš link, da pogledamo tvoj fefe?
Sretno!
Pa da, znam da je to moguće i u trudnoći i bez nje, s time da je veći postotak u trudnoći. Joj... ne smijem ni pomisliti da bi nešto moglo biti...
Btw., puno hvala na ažurnom odgovoru, uistinu to cijenim, jer trenutačno mi je jako teško - neizvjesnost me ubija...
Probam staviti graf, pa ak ne uspijem, javim se za pomoć.
Pusa
vanesax,
uspjela sam, molim i tebe i sve druge cure da mi daju mišljenje.
HVALA![]()
http://www.fertilityfriend.com/home/237a3e
Jel može tko baciti kakav komentar?
Zahvaljujem
alida, cini mi se da si uspjela, koliko vidim i ff ti predlaze test za danas, a graf ti izgleda skolski trudnickii! Sretno!!!
hvala ti na potpori![]()
Toliko se bojim razočaranja i minusa na testu da mislim da ću čekati pregled kod mog ginekologa u ponedjeljak. Buni me jedino ovaj spotting od subote, ali možda je to normalno.![]()
Spoting može biti i od implantacije :D
Budući da nisamo dobila nikakav komentar na grafić![]()
Jel mi može netko napisati kako da stavim da mi se vide one legende ispod grafa?
pa graf mi se čini ok, O je bila malo kasnije, a legenda ispod grafa se ne vidi kad graf staviš ovako da svi vidimo, samo ju ti na FF možeš vidjetiiskrica prvotno napisa
![]()
Zahvaljujem na odgovoru...![]()
Mislila sam da se to može narihtati jer nekim curama se vidi..
hm, hm. a onda nemam pojma, možda se stvarno može namjestiti?
možda se javi netko to zna odgovor![]()
To možeš imati samo kao VIP član.iskrica prvotno napisa
Dakle, moraš platiti. Usluga koju većina nas koristi je besplatna, pa su sve VIP funkcije onemogućene.
Povremeno nas FF počasti sa 5 VIP dana, a samo prvih 30 dana prilikom registracije su VIP.
FF zapravo ima jako puno funkcija i mogućnosti pretraživanja, ali njih se treba platiti. Međutim meni je dovoljno i ovo što nudi besplatno.
dovoljno je to je točno, ima raznih zanimljivih stvari...
Hvala ti na odgovoru...
A jel ti beležiš (čekiraš) uz temperaturu i sve drugo što ti se dešava tokom dana?iskrica prvotno napisa
Ono: umor, pospanost, mučnina, PMS, bla, bla troć...
I trebaju ti i VIP dani... Ali se neki statusi vide i kod freeusera. Npr. kad si imala keksi kad koristiš neku terapiju-npr. progesteron, metformin, otvorenost grlića materice...
Da, da bilježim svaki dan sve što je, jedino keks bilježim za predhodni dan drugi dan budući da poslije keksa nejdem na internet![]()
Cure imam jedno pitanje, možda će biti glupo ali..
Oako jel trebam gdje upisati u grafu ako pijem Pms free i folnu kiselinu, neznam koliko to utjeće na temp. pa zato pitam?
drage moje,
vec dugo sam na forumu u statusu posmatraca, ali sada ima nesto sto ne mogu sama da rijesim i bas se nadam da neka od vas ima iskustvo ili bar misljenje na sljedecu temu:
naime, vec nekoliko mjeseci pratim BBT, i chart izgleda odlicno...bas kako treba - niza temperatura u prvom dijelu ciklusa, pa onda onaj mali predovulacioni dip, pa onda fini skok koji se zadrzi sve do M...
medjutim, prije par mjeseci sam pocela da koristim i LH trakice paralelno sa mjerenjem temperature, i primjecujem opet da LH peak KASNI 2-3 dana za ovulacijom izmjerenom sa BBT metodom?!?
da rezimiram - tamo gdje mjerenje temperature upucuje na ovulaciju (DC 12 ovaj put), od LH porasta ni traga ni glasa...a koji dan kasnije, kad se temperatura povisi i ustali na oko 36,8 (dakle, to bi uveliko trebalo biti neplodno razdoblje), eto ga LH peak?!? jasan, divan, traje samo jedan jedini dan (inace, nemam pcos ili neke vece probleme, tj. barem do sada nije postojalo).
sta se po vasem misljenju uopste desava??
To ti ne utiče na temperaturu, ali možeš skroz dole napisati sebi napomenu da znaš. Ona ti se nigde neće videti, nego samo kad uđeš u pregled za taj datum.iskrica prvotno napisa
Hanumica Prema obimnoj građi koju sam proučavala dok sam se bavila grafovima i pogađanjem ovulacije, nekom O nastupi nakon temperaturnog skoka, iako je uobičajeno da se dogodi na dan pre tog skoka.
Kada iskombinuješ te dve metode ostane ti više prostora za keks.
Samo ti fino pokrij sve dane (i onih nekoliko koji ti se čine neplodnim) i biće bingo sigurno.
nakon 33 ciklusa na FF, ja sam došla do zaključka da ovuliram uvijek na BT oko 36,4°C.
Možda i tebi, neovisno o onom dipu, treba biti određena BT :/
hvala vanesax, mozda si u pravu da ovulacija moze ponekad da nastupi tek NAKON temperaturnog skoka....premda bi mi licno bilo draze vjerovati da O moze da se desi ranije, dok LH jos nije mnogo skocio (konkretno u ovom ciklusu bi mi to vise odgovaralo)
da li ima jos nekoga ovde ko paralelno koristi obe metode?? obzirom da je toliko experata na forumu koji se bave mjerenjem temperature - da li te BBT rezultate kontrolisete jos sa pokojom trakicom i slazu li vam se rezultati??
Ja sam koristila trakice i BT paralelno i slagalo mi se uvijek . LH moze biti stalno malo povisen npr zbog hormonalnog disbalansa , ali ako je sve kako treba , u normalnim okolnostima LH mora da skoci da bi doslo do pucanja folikula . Nakon pucanja folikula LH se smanjuje , ne moze da skocihanumica fata prvotno napisa
Druga stvar , ne mora da znaci ako je LH pozitivan da ce se O sigurno desiti 24-36 sati nakon toga . Pravi pokazatelj je povisena BBT jer to pokazuje da je progesteron poceo da se oslobadja iz zutog tijela .
Ja bih voljela vidjeti tvoj chart jer veoma lako moze da se desi da se tebi u stvari slaze BBT i LH , po pitanju kada ovuliras . Onaj dip koji navodis u prvoj fazi ne mora da predstavlja ovulaciju . Najbolje da mi to vidimo![]()
betty hvala na odgovoru.
i kod mene se nekoliko mjeseci slagao BBT sa LH (dan-dva poslije LH peak-a pocela bi temperatura da raste, bas onako skolski...)
ali u zadnja dva ciklusa se malo razisli hormoni, pa se LH test crta pojavi tek nakon sto je temperatura vec TRI dana povecana (za dobrih 0,3 deg - bas onako fini i stabilan skok)
nazalost ne mogu da zakacim graph da ga pogledate jer ga ne vodim u fefe, ali pocecu sa tim...
drago mi je da ima jos neko ko je kontrolisao oba medoda paralelno, i radovalo bi me ako se jos neko javi sa experimentalnim iskustvom
odoh da se vratim svojim studijskim knjigama biologije da provjerim moze li jajna celija da sazrije i progesteron da raste, a da pri tome LH nije skakao)
joj ko smisli ovaj zenski zivot [/quote]
bez porasta lh nema ovulacije, ali u OVOM tekstu pise da u pocetnoj fazi porasta lh sudjeluje i mala kolicina progesterona itd, pa je mozda tu odgovor na tvoje pitanje...
draga a72,
hvala ti na textu, odlican je.
vrlo je moguce da si u pravu (premda ovi u textru pominju MALI porast progesterona koji pomaze da dodje do LH peak-a, a ne nivoe na kojima tjelesna temperatura naglo raste i ostaje povisena).
u svakom slucaju, hoce da mi otpadne glava od ove zagonetke i jutros sam zakljucila da treba da se vise sexam a mnogo manje mislim![]()
![]()
uzgred budi receno, kad vidim kakve komplikovane textove iz endokrinologije, embriologije i histologije citamo (doduse, meni je to zanimanje, ali znam da mnogima ovdje nije), mislim da mnogim curama sa ovog foruma treba dati pocasnu doktorsku titulu...
hvala jos jednom a72, nisam to znala!
Ja sam ovaj ciklus počela mjeriti BBT i registrirala se na FF. O mi je zabilježio 11 dc, a najplodniji dan 10 dc pa se veselim i nadam jer smo 10 dc bili u akciji. Očekivana M 17.11.,a ako ne dođe dan za testiranje 21.11. Sada treba samo čekati.
Imam pitanje, kako ff registrira trifazičnu temperaturu, kao znak implantacije, odnosno koja je promjena u BBT da bi je registrirao? Ne znam da li sam dovoljno jasna.
Meni je 11 dc užasno zabolio desni jajnik i još me boli, ali neke promjene u temperaturi nema. Povišena mi je od O.
pa mislim da bilježi ili implantacijski dip (pad temp.) ili povišenje temp. nakon očekivene M.
Mene nesto mući oko moje bbt: u početnoj fazi kreče se oko 36.2 - 36.4. Na 12 DC imala sam folikul 19mm i primila štopericu, a 14 DC radili smo inseminaciju. Moj problem je što je temp. ostala niska i nakon toga i tek se povisila 19 DC! Da li je u pitanju spora reakcija na progesteron? Inače mi prođu tri dana od pozitivnog LH do porasta temp. ali ovo mi djeluje previše. Koliki vam je razmak između dana pozitivnog LH i dana temperaturnog skoka?
Imala sam samo jedan ciklus na ff i sada sam krenula na drugi jer sam dobila M. E sad pitanje, nigdje ne mogu pronaći onaj prvi dijagram pa molim pomoć kako da dođem do njega. Probala sam puno opcija, ali nisam se baš snašla.
Mihovil pokraj kalendara se nalazi overview i tamo ti se nalazi cycle sa datumom, klikni na onu strelicu pokraj datuma i onda će ti se pokazati ciklusi, samo klikni na koji ciklus želiš pa će ti ga prikazati.
valjda nisam zakomplicirala![]()
Hvala ti, skužila sam.
jel nekome 37.0 bila normalna jutarnja temperatura?
pročitala sam cijelu ovu temu i samo je u jednom postu objašnjeno kako postaviti svoj graf. to objašnjenje kod mene ne dovodi do rezultata. hoće mi netko detaljnije objasnit kako da iskopiram dobar link?
U lijevom meniju imash link Sharing, otvori ti se podizbornik u kojemu odabereš link Home Page Setup.
Otvori ti se stranica na kojoj u okviru odmah u drugom redu piše URL adresa tvog charta. http://www.fertilityfriend.com/home/****** gdje zvjezdice predstavljaju neki broj
![]()
nadam se da ovdje mogu probat postat. valjda je sad to to http://www.fertilityfriend.com/home/242e61