Stranica 6 od 8 PrviPrvi ... 45678 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 251 do 300 od 366

Tema: FertilityFriend.com: pitanja vezana za BBT grafove 5

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

opet ja.
    doći će vikend i ja ću se ustajati cca 2 sata kasnije. jel to problem za ff? ili da se ja dižem kao zornica i vikendom?

Rene2 avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Prilikom unosa temperature, imaš i vrijeme mjerenja.
    Pa jednostavno promijeni vrijeme. Stavi si Default vrijeme kad se inače ustaješ, a vikendom onda promijeni vrijeme ručno.
    U tom slučaju će ti fefe označiti temperaturu kružićem, umjesto točkom kao inače.

vidi sliku:
    http://hotimg15.fotki.com/a/193_198/172_215/fefe.jpg

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

ja sam inače počela unositi vrijeme ručno od prvog dana. iskreno, nisam se namjeravala cijeli ovaj tjedan ustajat u isto vrijeme, no kad već mogu onda ok. znači ti pretpostavljaš da neće bit poteškoća u nalaženju ovulacije ako se vikendom ustanem kasnije nego preko tjedna?

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj mandy prvotno napisa
    Citiraj pirica prvotno napisa
    Citiraj **az** prvotno napisa
    šta mislite o mom grafu vi koje ste mjerile bt?
    O 13dc
    az po meni O 12dc,bila je najniža t?
    Prema trenutnom grafu izgleda da je ovulacija bila 13 DC.

12DC je temperatura bila tek neznatno niza od 13DC, a za potvrdu ovulacije je u pravilu potreban ociti skok temperature, kao sto se to na ovom grafu lijepo vidi 14DC u odnosu na 13DC. Temperatura 14DC je u ocitom porastu i na prethodnih 6 temperatura sto vazi kao minimalan broj potrebnih mjerenja da bi sa sigurnoscu mogli uociti dvofazni graf tipican za ovulatorni ciklus.
    FF oznacuje ovulaciju kada su tri temperature zaredom povisene.

mihovil zašto je na tvom grafu isprekidana linija za O?
    Isprekidanu liniju FF oznaci kada ima samo jedan parametar na osnovi kojeg se utvrdjuje ovulacija. U ovom konkretnom slucaju kod Mihovil je registriran samo skok temperature. Kada u graf unesemo pored povisene temperature jos i podatak o plodnoj sluzi ili pozitivnom LH testu, onda se iscrta puna linija.

Candy avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

A meni je fefe obilježio O 10 dc, a prilično sam sigurna da je to nemoguće (nikad mi nije bila tako rano). Istina je da imam povišenje temperature, ali tako je bilo i prijašnjih mjeseci, pa je svejedno zabilježio pravu O. Da pustim, nešto ručno mijenjam ili vjerujem da mi je O bila i prošla?

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Candy nista ne mjenjaj nego samo i dalje biljezi BT kakva vec ona bude. FF ce sam pomjeriti datum ovulacije, kada temperature postanu vise. I nikako ne racunaj na to da je ovulacija prosla! Ja bih se kladila da jos nije. 8)

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Candy i ja bih na tvom mjestu nastavila bilježiti, FF nekad zna retrogradno pomaknuti dan O. Budeš vidjela za još par dana. Ja bih unijela dan O ručno jedino ako bih imala UZV dokaz ovulacije na određeni dan.

Candy avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Cure, skroz sam si zbrčkala graf za ciklus koji mi je počeo 01.10. Štogod unesem, pomiče mi datum početka ciklusa za dan naprijed, sad je trenutno odredio da mi je ciklus počeo 04.10. :? i onda mi ne bilježi ni O ni ništa kako treba. Dakle, ciklus mi je počeo 01.10. O je bila dc 16, slj. ciklus počeo 30.10. Još ću početi ručno raditi grafove... :/

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

izbriši cili graf,tj.ciklus i unesi sve ponovo

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

ja sam svoje pitanje o grafu postavila na krivoj temiiiiiiiii
    joj, nek mod briše ako može
    pitala sam tamo jel problem ako temp padne 20.dc? još je 7 dana do M. već sam dobila lijep odgovor od candy čini mi se. no htjela sam pitati kolika je obično razlika između te jutarnje i dnevne temp? jer sam mjerila i sat-dva nakon buđenja pa me mjerenje malo začudilo...

Candy avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Hvala, mandy, riješila.
    AZ, oscilacije u BT su normalne, ako se ne događaju prečesto/svaki dan. Školski T graf ima pad 7-10 dpo u obliku jednodnevnog pada BT, nakon čega BT raste i ostaje povišena nekih 9 mjeseci. Misli pozitivno.

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Citiraj Candy prvotno napisa
    Hvala, mandy, riješila.
    AZ, oscilacije u BT su normalne, ako se ne događaju prečesto/svaki dan. Školski T graf ima pad 7-10 dpo u obliku jednodnevnog pada BT, nakon čega BT raste i ostaje povišena nekih 9 mjeseci. Misli pozitivno.
    Potpis!

Međutim, ima i drugačijih grafova.

Idi na FF i tamo pogledaj trudničke grafiće. Ja sam ih doktorirala, ali do kraja nisam videla neku specijalnu sličnost sa drugim grafićima, osim štao je temp ostala povišena.

Možeš pogledati i naše
    Ja sam prema svom grafu na 10 dpo videla da bi to moglo biti to, napravila taj dan test, i videla plusić

Sretno!

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

ja mogu reći da je kod mene bilo specifićno.nakon O mi se temperatura digla 5 dan na 37-37.2 i tako ostala.sve sam kontala možda sam bolesna a ono mrvica.a inače mi ne prelazi 36.8.

mala nada avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Molim vas da mi netko pomogne.Išla sam da se registriram i uspjela,kad tamo sve na engleskom a ja ga i nerazumijem najbolje pa sad neznam šta dalje?

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

idi na chart - graf. tamo imaš ponuđeno za upisivati temp, vrijeme kad ju mjeric, cervikalnu sluz, je li bilo odnosa taj dan i tako. kreni od toga. kad uneseš klikni na save.

a72 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

mala nada,
    ides na CHART-pa ispod grafa ides na ENTER DATA (unesi podatke).
    TEMPERATURE-unesi temp.
    TIME (vrijeme mjerenja)-unesi.
    CERVICAL FLUID (cervikalna sluz) klikni na strelicu i tu imas opcije,redom odozgo: suho, ljepljivo, kremasto,vodenasto,kao bjelanjak i klikni na opciju koja ti odgovara.
    MENSTRUATION/SPOTTING, strelica i opcije: spoting,lagano krvarenje, osrednje ,jako.
    INTERCOURSE/INSEMINATION (odnos ili inseminacija) i opcije: da, ujutro,uvece, oboje,ne,inseminacija, IVF.
    Upisi i klikni SAVE.

OVULATION TEST (test ovulacije -lh) i upisi + ili -.
    FERNING TEST (ili mejbi bejbi-mi mu puno ne vjerujemo,ali ..) i opcije: nista, djelimicna paprat ,puno paprati.

CERVIX POSITION (polozaj cerviksa) i opcije: nizak, srednje i visoko.
    OPENING (otvorenost ceviksa): zatvoren, srednje ,otvoren.
    TEXTURE-cvrst,srednje, mekan.
    Kad sve zavrsis -SAVE.
    I ne moras unositi sve ove podatke, unesi ono cime raspolazes, i sretno!

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

ajme a72,ti si genijalna ja san isto linac i baš sam tila pitati di ću upisati opk i ßtest,hvala ti
    ljudi:predlažem a72 za administratora,jeeeeeee :D

mala nada avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Probat ću pa se javim.Često se spominje (vidim i tu)spoting,što je to?I se mora svaki dan u isto vrijeme mjerit?Pitam jer jedan dan radim ujutro,a drugi dan popodne?!Gdje ju je najbolje mjeriti i s kojim digit.ili običnim?

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

ispod jezika živinim toplomjerom svaki dan u isto vrijeme.

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

spotting je smeđa krv tj nije zapravo krv. javlja se najčešće prije menstruacije ili kod nekih žena za vrijeme O.

mala nada avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Uspjela sam upisat sve i pokazao se graf :D Nadam se da je točno.Vodila sam od 25.2.pa 3 mj.bazalnu t.na tabelama koje mi je dala priv.gin.kako nije urodilo plodom odustala sam.Sad ću nadam se imati više sreće.

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

ja sad imam malo glupo pitanje.pošto ne mogu ujutro mjeriti BT ja ga mjerim ovako popodne,prošli put kada sam bila T skoćila je na 37-37.2 i zadržala se ,znala je nekada pasti na 36.8
    e sad ja sam malo mjerila ovih 2 tjedna jer nisam mengu do sada dobila pa da vidimo.kada sam imala bjeljanak bila je 36.5 onda par dana nisam mjerila i skoćila je na 36.8-37.2 i danas kao malo pala na 36.8-36.7 i krenula krv i stala a tempica skaće.znam da nije po pravilu ali to skaknje temperature????

ako je menga htjela bi pravilno ovaj mjesec mjeriti.jer može od dojenja da me temperatura zeza?kada su cice pune da je veća?

mjerim ju kada se smirim i netko vrijeme ne krećem tako da nije od nekog rada ,skakanja.nisam pila ni jela skoro ništa a temperatura je 36.9
    nisam bolesna.

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

vlatka,to ti ne vrijedi,to nije BT-ona mora biti mjerena ujutro,nakon minimum 3,a neki traže i 5 sati sna,jer to je temp.našeg metabolizma u stanju mirovanja;o temp. u dojenju ne znam ništa

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

mene mali budi svaka 2h zbog sisanja,onda ništa od BT.nikako ostvarivo dok sisa.onda ćemo nabaviti lh trakice.ja od poroda nisam ni jednom odspavala više od 3h u komadu

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

jel nisu cure rekle da pad temp najavi M? ovo se meni ne čini kao neka najava a počinje mi spotting i imam bolove. i još jedno pitanje: kad unesem M hoće li on sam napraviti novi graf?

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

meni je isto tako bilo prošli ciklus,pogledaj,temp.pala,M došla;za graf sam imala isto pitanje prije 7 dana,a sad već nemam pojma kako sam ga napravila,mislim da ga sam napravi kad uneseš one podatke za M (H,L)

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

jel nisu cure rekle da pad temp najavi M? ovo se meni ne čini kao neka najava a počinje mi spotting i imam bolove. i još jedno pitanje: kad unesem M hoće li on sam napraviti novi graf?
    Da, obicno pad temperature najavljuje dolazak M.

Kada se unese podatak o menstruaciji (iskljucujuci spotting), automatski se kreira novi graf.

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

pa jel ovo kod mene u grafu pad temp? jer samo je jučer bila mrvu viša. pad je u odnosu na jučer ali u odnosu na lutealnu fazu i nije jer ovo što je povišeno, to sam malo bila bolesna, imala virozicu.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ja bih rekla da je. Pogotovo ako se pogleda graf prije 7. DPO vidi se da je on cjelokupno gledano u opadanju nakon toga dana. Na trudnickim grafovima cesto bude upravo obrnuta situacija, a to je da nakon implatacije (6. - 9. DPO), graf jos malo poraste u odnosu na prvu polovicu lutealne faze (vidi Triphasic chart).

Naravno, uvijek postoje iznimke i uvijek temperatura moze iznenada porasti nakon zavrsetka uobicajne lutealne faze i zapravo tek kada se graf promatra unazad mozemo vidjeti, odnosno tumaciti njegove znacajke.

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

može li mi netko od iskusnih mjerilica pogledati grafić:lh trakice su mi pokazale + na 8.dc.,a tad sam imala i ovulacijsku bol,bez iscjetka;najniža
    temp. 11.dc,skok temp.12.dc;nije mi jasno kad mi je bila O 11.ili12.dc?danas mi je opet pala temp.,ali je viša od ovulacijske;teško mi je nakon odnosa utvrditi eggwhite,jer uvijek ima sperme ,pa ništa ne kužim;prošli mjesec sam utvrdila O samo sa lh trakicama 14.dc.pa me je sad ovo malo iznenadilo

a72 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

mandy, nisi unijela pozitivan opk na 8.dc, a zbunjuje i eggwhite kasnije, ne znam, o. je mogla biti i 9.dc jer od tada su ti temp, u laganom porastu...malo je podataka, a i prosli graf pokazuje ociti skok ,tako da je ovaj malo :? , ili jos nije ni bila, ali po opk -lh trakici, i ov.boli mislim da je mogla lako biti 9.dc.
    Dok se ne javi neka iskusnija cura

a72 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

sad vidim, mislila sam 8. na 9. dc, znaci 8.dc,mada stvarno nisam sigurna....

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

nemam opciju za opk,tj.ne znam di da je unesem?lh su mi poslije 10.dv bile negativne,znači nemoguće da je bila O nakon 10.dc

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

dv=dc

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

evo sam malo čačkala i pronašla opk,usporedila trakice i ipak je ona od 9.dc tamnija od one 8.dc,i ff mi je sve lipo ucrta,a72,thanks

a72 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

eeee, mandy i jos te castio VIP danima, , a znas da imas na ff i galeriju opk testova ( i trudnickih , i slika sa UZV, pa eto mogucnosti za poredjenje kad nisi sigurna...) sa strane , na sadrzaju ides na community, i imas hpt/opk galeriju pa uzivaj...

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

mandy graf ti je zbilja jedna zbunjujuća glista
    zašto ti je linija isprekidana?

Pandora Aura Monroe avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

zašto ti je linija isprekidana?
    To ti na FF jeziku znači "možda". Tj. "možda je tog dana bila ovulacija". Ako je puna linija, onda je FF siguran da je bila.

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

igrala sam se sa ff-om,isključila OPK i do danas mi ne bi obilježio O da nije bilo + na OPK,a pogledajte bt danas!?logički gledano,jako su velike šanse da se zezneš u procjeni,da sam samo mjerila bt,sigurno bih zaključila da mi je O jučer ili danas;2-3 dana razlike,a toliko puno znače;ali ništa zato:hopsajući SDD sve pokrijemo :D
    VIP dani-šta to znači?VIP ložu za doček?

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

mandy, opet ja imam pitanja u vezi tvog grafa
    meni se odmah pojavila i vodoravna linija, kod tebe je nema. zašto i što uopće vodoravna linija znači? ja sam pretpostavila da je izračunat prosjek temperatura prije O i onda je nastala na vodoravna linija, am I right? anyone?

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

našla si koga ćeš pitati vjerovatno nema vodoravne jer nije siguran,a kako bi i bio kad nisam ni ja i ja isto mislim da je to vezano uz prosjek prije i poslije O;meni je ovo prvi put da mjerim čitav ciklus i istovremeno koristim trakice,tako da nemam nikakvog iskustva uz ff

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

ako ne mjerim u isto vrijeme, što će biti s temp? bit će veća ako se kasnije ustanem? i još sam vidjela da mi ff nije nikako htio odrediti O jer 10. dc nisam imala unijetu temp - bio je 1.1. pa sam ju lažirala i onda ju je tek odredio. ja varam sve u 16

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

az varalice jedna-ti si odmah dobila i vodoravnu liniju jer je ff nakon tri rastuće temp. nakon najniže 100% siguran da je bila O, a pošto su moje temp. zbrčkane,ff je nesiguran,jedino što mu je sigurno je lh trakica,pa je po tome odredio O; ja ne mjerim u isto vrijeme i ništa ne mijenjam,baš me briga;mislim da slijedeći mj. neću unositi rezultate trakica,nego samo temp.(ako dotle ne izgubim živce)

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

dobila sam vodoravnu, da, tako i u prošlom ciklusu, no ova okomita mi je isprekidana pa je i to valjda znak nesigurnosti. a mandy, tvoja glista je zbilja neočekivana i za ff

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

što znate o toj vodoravnoj liniji?

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

evo danas mi iz čista mira ff pomaknuo Ovulaciju s 10. dc na 11., što je dobro jer sad mogu izbrisati tu lažnu temperaturu bez koje mi prije nije htio odrediti O. i više mi odgovara O 2.1. jer smo 1.1. kasno navečer hopsali :D

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

mislim az prevarantice jedna, ja sve pošteno unosim i on meni ništa, samo jednu okomitu liniju i mandy tko te šjivi! bezobraznik jedan!
    čitala sam negdje da si se ponovo registrirala,šta se to može? ne skuži te i ne provjerava ništa? samo drugi nick ili? ja nemam di upisati simptome, a i vidila sam neke grafove, tj. jedan graf sa više ciklusa u bojicama, pa možeš lipo usporedit nekoliko mjeseci unatrag; kako to napraviti? kako neki grafovi imaju više dodatnih opcija dolje (opk, stats, test, ß) ? ja nemam ništa (sirotinja)

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

morala sam varati, inače bi valjda tek danas saznala kad je O, sa zakašnjenjem od 9 dana! čuj, imala sam problema sa passom svoje postojeće mail adrese pa sam ju mijenjala a onda sam odlučila napraviti novo članstvo. sama sam sebi sa starog accounta poslala pozivnicu za registraciju. vjerojatno to sve nemaš jer ti je isteklo vip članstvo, to i mene čeka. jesam li negdje pročitala da ti ponovo ali samo nakratko opet da sve opcije? nisam sigurna. imaš jednu opciju chart overlay, tako možeš uspoređivati svoje grafove. također možeš otići na neki tuđi graf, na primjer neki za koji misliš da je sličan tvom i ići na tu opciju, overlay your chart i onda izabrati s kojim svojim ciklusom (ili više njih) taj graf želiš usporediti. slatka opcija. ne znam imaš li ju i ti, ajd baš provjeri. čini mi se da imam još 21 vip dan, juhu :D

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

az i ja malo varala.opk nije bio ful pozitivan ali sam ja svejedno stavila jer po mom grafu tko zna.
    pitanje zašto je stavio da se test na trudnoću radi tek 29.1 kada mi menga po ovoj O treba doći 24.1 :?
    prošli put sam test radila dan prije menge ful pozitivno a 3 dana prije bila sjena.tako da nemoram ćekati mengu ako mi dobro skoći temperatura.

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

recite mi koliko traje vip clanstvo

Stranica 6 od 8 PrviPrvi ... 45678 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •