Stranica 7 od 8 PrviPrvi ... 5678 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 301 do 350 od 366

Tema: FertilityFriend.com: pitanja vezana za BBT grafove 5

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

zato što prvi put unosiš. da imaš više ciklusa, stavio bi ti testić ranije. početnicima u mjerenju stavlja mislim 18. dpo. meni je sad testić na 17. dpo, još uvijek daleko... a vip članstvo, piše ti negdje gore, mislim da traje 30 dana od dana registracije.

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

ima li netko mogućnost slanja pozivnice (ili kako se to već zove) sa ff-a , ja sam se registrirala u 5. - om mj. pa su mi ukinute sve beneficije, može mail na pp; hvala vam

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

ajd ja ću ti, pošalji mi svoj mail

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

cure ja pregledala cijelu galeriju na ff opk testova i ništa mi više nije jasno.neke koje su naznaćene kao pozitivne izgledaju kao moje nisu jednako tamne a negdje te jačine oznaćene kao negativne.i još rade opk iliti lh ujutro.
    pitam jer sam već par puta zmrdala graf.meni je 23dc i 27 dc iste jaćine 24 dc slabija.e sad negdje su takve kao moje pozitivne :?
    pa da stavim u graf oba pozitivna?

mala nada avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Jutros sam nakon 38 dc dobila M,pa smo ja i MM odlučili malo se psihički odmoriti od tog jutarnjeg mjerenja.Zanima me kako da se odjavim s ff?Pokušala sam,nisam uspjela,nekužim eng.Pomozite!

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

pa nemoj se odjavljivati, upisuj samo taj prvi dan M i onda kad opet odlučiš mjerit moći ćeš.

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

jutros sam išla unijeti temp. 37,29 C, u sporedne znakove bolest i groznicu i uopće mi nije spremio podatke; je li to normalno ili sam nešto zbrčkala, probala sam i refresh, pa ponovo, opet ništa, pozicionirao se na 22. 01. , a ne 21. - danas

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

evo skužila sam sama , ako unesete da ste bolesni i da imate groznicu gospodin ff zanemari tu temp. i ne unese je u graf

luna82 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Joj, skroz sam zbunjena! Prema ff-u mi je danas 3 dpo. Zadnje 4 temp. su bile 36,2 (ovulacija); 36,4; 36,5; i danas 36,6. Što se temperatura tiče, sve bi bilo normalno i logično. Samo ja bi se mogla kladit da mi je O bila tek danas, 3. dan povišene temperature!
    Zadnjih 2-3 dana sam imala vodenast iscjedak koji nije bio nešto obilan. A danas sam točno osjetila kako se "vodopad" izlijeva iz mene (vodenasti i eggwhite) i poslije toga su me bolila oba jajnika. Lijevi malo više.
    Dakle, je li moguće da je O bila tek danas, bez obzira što mi temperatura raste već treći dan?

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

najbolje bi bilo da u potpis staviš graf pa da ga možemo pogledat. moguće je da ti je danas O ako ti iduća dana još poraste temp. tada će ti i ff pomaknuti O. ajd stavi link.

luna82 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Evo budem čim naučim kako

luna82 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Evo grafića. Nadam se da sam uspjela.

luna82 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Jesam, jesam! Baš sam ponosna na sebe!

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

luna82 kad ti stavi ovako isprekidanu liniju, znači da nije 100 % siguran da je bila O,
    pa se može i predomisliti i sutra ti promijeniti u drugi datum, onda će staviti debelu crvenu crtu; možda još nije "snimio" eggwhite

ideja avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Cure, dobro jutro. Pitanjce: kad su me na ff pitali hoću li biti VIP member ne razmišljajući sam kliknula da. Sad mi govori da imam još 5 dana članstva. Ne znam mogu li se vratiti na Free member. Pokušala sam se logirat s novom adresom i na drugom kompjuteru i neda mi. Kaj da radim?

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

kad ti prođe VIp članstvo automatski će te prebaciti na free i ukinuti neke pogodnosti; možeš ponovo dobiti besplato VIP samo ako ti netko pošalje pozivnicu sa ff-a i logiraš se s a drugog maila; ako nemaš dva maila zamoli nekoga da se logiraš s njegova, kad dobiješ pass ionako te ne skuži; ako želiš pozivnicu pošalji mi meil na pp, pa ću ti ja poslati

ideja avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Mandy

luna82 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

mandi, znam za isprekidanu liniju. Evo, baš danas se ff predomislio i pomakao O za jedan dan kasnije. I još uvijek je isprekidana, pa tko zna što će još od toga biti. Mislim da je i ff zbunjen mojim simptomima O isto kao i ja .
    Ovo mi je tek drugi ciklus u kojem dosljedno mjerim BT i pratim ostale simptome. Prvi koji sam mjerila je bio točno prije godinu dana. (U tom ciklusu sam ostala trudna i prestala sam mjeriti ) I baš sad gledam taj prošlogodišnji graf koji je isto bio ovako zbrdazdola jer sam bila i bolesna u to vrijeme. A što se iscjedka tiče imala sam upisano samo kremasti u danima oko O. Dakle uopće nije bio kao bjelanjak, pa čak ni vodenasti i baš me je zato iznenadila ta trudnoća. Tako da... tko zna možda i ovaj ciklus bude dobitni unatoč oskudnoj sluzi. Vidjet ćemo kroz dva tjedna.

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

meni u prvom grafu nije bilo nikakve linije, uopće mi nije konstatirao O, a koristila sam trakicu i to sve ubilježila, sad je čvrsto odlučio da je to-to, pa ćemo zajedno čekati; inače sam se nakon O prehladila i zadnja 2-3 dana su mi tako temp. visoke od prehlade

luna82 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

~~~~~~~~~~~~~ da ti temp. ostane visoka i nakon prehlade

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

evo na mom vip ima koliki postotak da si T i danas je 78 % jel tko imao visoki postotak pa ništa nije bilo

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

znam jednu koja je s toliko bodova objavila + (ako ti to pomaže)

mala nada avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

vlatka ja sam nažalost imala 80 pa niš od trudnoće.Nadam se da tako neće biti i kod tebe.Skužala sam isto da taj br.ovisi o tome što upišeš pod simptome.Dovoljno je da upišeš ili izostaviš neki br. pa da se taj br.promjeni.

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

idem sve siptome obrisati pa da vidim

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

ja sam ovaj ciklus skupila 45 bodova

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

par pitanja
    u tom vip članstvu analizira mi kada sam plodna i piše nisam radila ni opk ni monitor ni mikroskop.e sad ako je mikroskop mabye babye onda mi je pozitivan a gdje da to upišem?

i kada mi istekne vip i pošaljete mi poziv na mejl novi,da li možeš onda ukucati ove stare cikluse?

tamaris avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Bok svima nadam se da cu postavit pitanje na pravom mjestu,naime zanima me da li u slucaju vanmaternicne trudnoce dolazi do imlantacijskog dipa :/ s obzirom da sam imala vanmaternicnu prije 3 god. (skoro umrla od unutarnjeg krvarenja a lezala im 10 dana u bolnici na održavanju uredne trudnoce ) a od ovog mj. sam počela pratit bazalnu da povecam sansu s obzirom na jedan jajovod al eto strah od ponovljenog scenarija je tu stoga vas molim ako netko zna odgovor da se javi

MMK avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

tamaris dobro došla, želim ti što skoriju, urednu trudnoću.
    Na pitanje ti ne znam sa sigurnišću odgovoriti, ali moguće da i u tom slučaju raste temperatura, jer i tada raste i beta, mislim i progesteron, ali ne pravilno i normalno.

tamaris avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

MMK hvala na dobrodoslici i odgovoru pretpostavljala sam i ja da je tako,znaci ne preostaje drugo nego molit dragog Bogu da iduci put bude sve na svom mjestu jer sam nekako izgubila povjerenje u dr. u bolnici gdje sam bila.Ukratko da opisem...nakon cudne M napravila test i on pozitivan,jao koja sreca...ali kratko je trajala,smedji iscjedak se pomalo pretvarao u krvarenje,dosla kod dr.,kaze on..ima dosta krvi ali vidi se neki prsten,bit ce to u redu nakon par dana u bolnici.Uglavnom na odjelu bila 10 dana,betu niti jednom vadili,ultrazvuk svaki drugi dan,pila dabrostone i normabele da bi mi 10-ti dan rekao voditelj ginekologije na viziti,pripremi se ideš na kiretazu....a ja :shock: :? ja kazem njemu,no way,uspori malo kakva kiretaza sad,kaze on nis od te trudnoce ja kazem ok,na kiretazu ne idem i potpisujem da idem kuci,ugl. nakon duzeg natezanja dozvolili oni meni da potpisem,ali u cijeloj toj prici nitko meni ne spominje sumnju u vanmaternicnu a ja u svom sedmom nebu ni pomislila na to Ali na zalost nakon 15 dana zavrsim na operaciji,da bi me drugo jutro nakon op. na viziti isti taj dr. onako s visokog pitao,i jel bi sad promijenila misljenje i isla na kiretazu...a ja onakva sva u komi ko iz puske NE jer niste imali pojma sta se dogadja.Eto na kraju i nije bas u kratko prica pa soryte

MMK avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

tamaris ako želiš možeš se priključit na temi ODBROJAVANJE .....
    Tu međusobno razmjenimo iskustva, simptome, sreće i nervoze

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Može li mi netko pomoći sa felicityfriend :?
    Sva sam se spetljala i mislim da sam sve zabrljala.
    jooooj, baš sam glupa, ništa ne kužim
    uspjela sam se registrirati i ne znam što dalje

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

mislim da sam ipak uspjela

Rene2 avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Pa logiraj se i kreni.

Prvo i osnovno je da uneseš koji ti je datum bio 1.dc
    Klikneš na kalendaru na taj datum i odabereš graf (chart), tamo imaš opcije za unos temperature, sluzi, odnosa...

Nakon što sve uneseš na kartici PRIMARY, klikneš na SAVE i tako svaki dan.

Kad radiš testove, onda odeš na karticu TESTS, ako piješ metformin, onda ideš na karticu MEDS itd.

S lijeve strane je izbornik na kojem imaš Menu:
    Main, Data, Cycles, Graphs, Analysis, Sharing, Community, Support...

Kada unosiš podatke, možeš koristiti naredbu DATA, a možeš i kliknuti direktno na kalendar.
    Kada želiš podijeliti svoj chart s nama onda klikneš redom na Sharing->Home Page Setup i dobiješ URL adresu koju možeš onda kopirati u svoj potpis, ili post, pa mi možemo gledati tvoj chart.

I tako, igraj se malo. Ne možeš ništa pokidati.

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Citiraj leloX prvotno napisa
    Može li mi netko pomoći sa felicityfriend :?
    Sva sam se spetljala i mislim da sam sve zabrljala.
    jooooj, baš sam glupa, ništa ne kužim
    uspjela sam se registrirati i ne znam što dalje
    kad se prijaviš sa strane imaš new cycle, start a new cycle, upišeš datum 1.dc, a onda create chart; nakon toga je graf kreiran i kad klikneš gore na chart prikaže se tvoj grafić, e onda počinje unos podataka svaki dan :
    - enter data
    1) primary-redom uneseš: temp, sat mjerenja, svojstva iscjetka, svojstva M, odnose
    2)secondary-ako opipavaš cervix
    3)tests-opk (za O) ili pregnancy (za T)
    4)specific - tu unosiš ako si bolesna, bole te grudi, imaš proljev (uzmi si riječnik pa otkrivaj)
    5)meds- ubilježiš lijekove koje uzimaš
    i tako započinješ svaki ciklus i bilježiš svaki dan i naravno save nakon svakog unosa

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Hvala cure super ste, u međuvremenu sam skužila, nadam se da ću otkriti imam li o ili ne, ovo mi je prvi put da mjerim BT

Pepe2 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

imam jedno pitaje pa mozda netko zna odgovor..
    je li moguce da nema O iako su trakice (OPK) bile pozitivne?

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

vjerojatno ima razloga. ili je problem u trakicama, ili si možda nova u tome (ne zamjeri ako nisi) ili si pogriješila u mjerenju bazalne, a ff ti se može i naknadno predomislit, čekaj pa ćeš vidjeti i i dalje pokrivaj svaki drugi dan.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj Pepe2 prvotno napisa
    imam jedno pitaje pa mozda netko zna odgovor..
    je li moguce da nema O iako su trakice (OPK) bile pozitivne?
    Ako ti sutrasnja temperatura bude visa ili barem jednaka kao danasnja, vjerujem da ce ti FF obiljeziti ovulaciju na 13. DC.

Inace, upravo to sto se ovulacija na osnovi BT moze utvrditi tek naknadno, odnosno par dana nakon sto je vec prosla, jedan je od nedostataka ove metode.

Ipak, nakon nekoliko ciklusa uzastopnog pracenja BT na grafu se vec mogu uociti odredjene pravilnosti pa je i utvrdjivanje ovulacije jasnije (i brze). Pogotovo ako se uz to koriste i druge metode, kao na primjer LH trakice, pracenje plodne sluzi, ovulacijske boli itd. Treba samo biti strpljiv.

Pepe2 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Hvala, curke na odgovoru...ma pratim ja vec dugo O pomoću BT i ponekad trakica ( cijelu proslu godinu, samo me neko vrijeme nije bilo na netu) i znam da mi je O uvijek 12 ili 13 DC, i uvijek ju osjetim po boli u predjelu jajnika....samo ovaj put nisam osjetila tu bol, trakice su pokazale kako sam navela u grafu, ali mi je BT nekako niska za ovo vrijeme ( obicno bi mi bila od 36,5 do 36, 7....pa sam se uspanicila da nije mozda anovulatoran ciklus....

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Može li mi netko objasniti što znači bijeli kružić na grafu umjesto plavog :?

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj leloX prvotno napisa
    Može li mi netko objasniti što znači bijeli kružić na grafu umjesto plavog :?
    To znaci da si prilikom unosa temperature upisala vrijeme mjerenja koje je drugacije od obicajnog (odstupanje vece od 30 min). Naime, bazalna temperatura bi se trebala mjeriti uvijek u isto vrijeme i na isti nacin.

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Hvala, sad mi je već lakše kad znam, da unijela sam 1 sat kasnije nego inače.
    Ne mogu iščekati skok temperature, baš sam nestrpljiva. Pokušati ću kopirati graf.

Lukina mamma avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Curke, molim pomoć. Ovo mi je prvi ciklus da mjerim BT i ako pogledate graf te simptome koji prate O kao bjeljanjak itd. ja sam uvjerena da sam između 3-6 ožujka ovulirala. Temperatura je bila super, vidio se skok u temperaturi i onda danas šok. Temp. je pala na 36.6 C.

Kažu da je temperatura viša u drugoj fazi ciklusa bez obzira jel došlo do oplodnje ili ne.

Ima li netko ideju zašto mi je pala temperatura i što bi to moglo značiti?
    Graf mi je u potpisu, nadam se da ga možete vidjeti.
    Ako ne, molim da mi kažete kako da ga prebacim.
    Jako mi je važno i zato unaprijed veeeelika hvala!

a72 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

lukina mama, kad pokusam otvoriti otvara mi moj graf....moras to poraviti,pa cemo vidjeti o cemu se radi...

Lukina mamma avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

a72 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Pa...ne znam , vidim da si i juce unijela eggwhite,a jutros malo pala temp. pa bi mogla o. i da je danas...iskoristite vi i danasnju sansu
    Uglavnom, nakon o. temp. raste, prva dva-tri dana lagano ,a onda uocljivije,pa cemo vidjeti kakva ce temp biti narednih dana, ali ne propustite jos nocas,tj. dok god je temp.niska...sretno!!!

Lukina mamma avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

a72, 8)

Lukina mamma avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Nemam iskustva s tih fefe-om. Počela sam tek nedavno pratiti te temperature, ali me nešto zbunjuje. Promjena temperature od 0,1C jako mijenja cijeli graf i kompletnu interpretaciju. :?
    Meni se činilo da sam imala "školsku" O i samo zato što mi je temp. bila 36,6C treći dan kad su se očekivale više temperature, fefe je isključio O. Po njemu ispada da je još nisam imala (odn. to ćemo vidjeti retrogradno) i plodni dani su mi već cijeli tjedan. Semafor je zelen cijelo vrijeme a ja se danas osjećam kao u najgorem PMS-u. Napuhano, debelo, "dry"...
    Nadam se da je fefe pogriješio i da me još ne pozna najbolje jer sam nova.

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

po mom ti je ovulacija bila 4.3. i taj pad par dana poslije uopće nije toliko značajan. pad temp možeš očekivati i oko 7. dana poslije ovulacije, u vrijeme implantacije (naravno, može biti izm 5. i 10. dana, a opet ne mora ga ni biti.

Lukina mamma avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj **az** prvotno napisa
    po mom ti je ovulacija bila 4.3. i taj pad par dana poslije uopće nije toliko značajan. pad temp možeš očekivati i oko 7. dana poslije ovulacije, u vrijeme implantacije (naravno, može biti izm 5. i 10. dana, a opet ne mora ga ni biti.
    I fefe bi rekao da je tad bila O samo da sam umjesto 36,6 imala 36,7C.
    Ja sam se tad i osjećala kao da imam O i tako smo i planirali sportske aktivnosti.
    A što se tiče pada temperature, mislila sam da bi 5. DPO bilo ipak prerano.

Stranica 7 od 8 PrviPrvi ... 5678 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •