malo da podignem temu..
pošto mi FFpomiče O može li koje stručno mišljenje kada je bila?![]()
ja bi rekla 18....pliz![]()
malo da podignem temu..
pošto mi FFpomiče O može li koje stručno mišljenje kada je bila?![]()
ja bi rekla 18....pliz![]()
ja bi rekla 16 pa bilo koj da je, vibrrrrrrrrrrrr da je plodonosan
...vodim vas na kavu ako pogodite.. :D :D :D
nešto se već počelo lagano kuhati,samo neznam još šta...ali bumo videli...![]()
Ja mislim da ovaj ff ne valja 5 para.
Zadnja tri dana su mi temp ful visoke, a on mi makne ovulaciju koja je bila 10dc i sad mi je stavi na 29dc. Potpuna katastrofa. Logicnije mi je da je ovaj spotting koji sam imala bio znak implantacije nego bilo cega drugog, jer kad je on prestao meni je temp skocila na 36,8 pa na 37,0 pa evo jutros 37,1. Potpuno brljavi.
http://www.fertilityfriend.com/home/1d54c8
montenegrina..... nemaš drugih grafova za usporedbu? Ako ti je ovo prvi, ff se buni i pokušava te uhvatit. A fakat su ti čudne temperature....Koliki su ti inače ciklusi?
ciklusi su mi oko 33 dana. Nebi mi bilo cudno al prvo stavi O 10dc, sto mi je i maybe babe potvrdio zxato mi je cudno.
Znam da je moja frendica kad je ostala trudna imala bas dugacak spoting od 15 dana. Imala je frku da nije neka cista ili veci problem kad je posla kod dr ona vec uveliko trudna. A ja nisam imala nikad ovako cudan spoting i sad mi ima al po malo svijetno roze boje.
Ovaj ciklus neka on odradi kako oce pa cemo vidjeti sledeci.![]()
pozdrav svima
učila sam na ovim vašim topicima o FF i navukla se prvo na praćenje temp, a ovaj mjesec i na crtanje charta.. :D
daklem, posljednja radnja navečer mi je otresanje toplomjera, a prva misao ujutro da ga gurnem u usta..
nije mi drago da sam postala tako opsjednuta, jer mi se čini da ću tako još teže zatrudniti...ali tko god nema problema sa opsesivno-kompulzivnim poremećajima, može sasvim lijepo koristiti grafiće na Fertility Friendu!
inače, pokušavam zatrudniti rekreativno od 6. mjeseca, a ova zadnja dva ciklusa sam pravi manijak seksa i promatranja sluzi i temp.
prije prve trudnoće sam imala PSOS i vrlo neuredne i dugačke mens, 35-34 dana, da bi sad bile super, 28-29.
po ff izgleda da imam ovulaciju - samo što je po temp 13 DC, a po sluzi 16DC, i još mi se jedino pre-o temp čine malkice više...
dok ne skužim kako zalijepiti graf,
![]()
da probam...
http://www.fertilityfriend.com/home/1d9aa0
zaboravih napisati u prethodnom postu -
pretpostavljam da mi sad slijedi m, zbog ovog pada temp ?
(nema ni nmalecke šanse za trudnoću, jel' da?)
nisam neki stručnjak ali čini mi se da si u pravu.. :/
mislim da M dolazzzzzzzzzi..ali evo vibram da drugi mjesec bude bolji![]()
...moj prijatelj FF kaže da za 4 dana ističe naše prijateljstvo..šta mi je činiti..ukratko..
Betty gdje si?![]()
istječe ti vip čalnstvo a onda imaš obično ko i većina nasr_i_t_a prvotno napisa
Jutros sam radila test i negativan je, a temp i dalje visoka 37.4. Ne znam o cemu se tu radi?![]()
jos kako ima,pogledaj moj graf ,pad temp. na dan ocekivane m. -kad ono pad temp.zbog implantacije...(na zalost nije sa sretnim krajem, ali je ipak bila trudnoca) .Tebi zelim da si bolje srece!cherry prvotno napisa
falaTebi zelim da si bolje srece!![]()
ali ništa ovaj mjesec...
Meni su temp i dalje visoke. Ne znam da li da uradim jos jedan test? Grudi su mi natecene al sem toga nema ni9kakvih znakova pms-a. Ne znam ni sta da radim ni sta da mislim.
http://www.fertilityfriend.com/home/1d54c8
montenegrina , napisi nam koliki su ti ciklusi,nemam sa cim da ti uporedim ovaj tekuci, dalje napisi kako mjeris temp (trebala bi pod jezikom), i da li mjeris uvjek u isto vrijeme i naravno ujutru prije bilo koje druge aktivnosti (izvini ako sve to vec znas , ali cisto da budemo sigurni), ili jednostavno ponovi test! sretno!!!
Temp mjerim svako jutro, ispod jezika, jedina aktivnost je koliko pruzim ruku da dohvatim toplomjer i stavim ga u usta al ne ustajem naravno. Ciklusi su mi od 28-33 dana zavisi kako koji. Mozda samnom nesto nije uredu pa su mi ovakve temperature?
![]()
montenegrina, ajde ti ne muci ni sebe ni nas, fino ponovi taj test,meni je ovo klasican trudnicki graf!!!
I ja mislim da si T. Mislim da O nije bila kada ju je FF obilježio
Hvala na podrsci. Ako do ponedeljka ne dodje M, a temp se ovako nastave, radim test.
![]()
Sjutr ujutro opet radim test, pa sto mi bog da :D . Tem zadnja 4 dana 37.1 ni manje ni vise. Pms nema, mada ni simptoma trudnoce. Samo se plasim da nije nesto lose.
Sad sam tradila test i opet negativan. Da ce samo doci ova M pa da pjevam. Nista kad su dva negativna onda je valjda to to. Samo ne znam kako su mi temp tako visoke. :shock:
ne znam, bas cudno obzirom da su ti ciklusi kraci :? ,ubjedjena sam bila da si t. ali temp. je pala vjerovatno ces jako brzo i dobiti kad vec nije t. bas cudno, a i zao mi je...
:? montenegrina draga ajde ti lijepo kod svog gin. pa vidi šta se to događa. Ja sam isto bila uvjerena da si T, ali malo me onaj spoting u sredini ciklusa zbunjuje, pa sam onda mislila da se nije nešta poremetilo pa da je to ustvari bila M ali tako slaba, pa onda gledam temperature poslije spotinga, pa mi ni to nije. Zato lijepo draga kod svog gin. i ako nešta nije u redu da to sredite pa opet u pobijede.
cure, moželi mi netko prokonetirati moj graf, nisam počela mjerenje od 1dc, nego kako stoji u grafu, poruka na ff- ovulacija nije detektirana!
mare78nema veze,ni ne moraš mijeriti temp. od prvog dana.Po meni graf ti izgleda super, O je očito bila 15-og,možda dan prije ili poslje,naravno,ako su ti ciklusi uredni![]()
bonny, hvala na komentaru,tako sam i mislila,ali me zbunjuje ta poruka- ovulation not detected- ciklus mi nije uredan, zadnji ciklus se sa 32 popeo na 40 dana,pa sam odlučila malo pratiti stanje!
Sveznalice moje, evo jednog pitanja ...
Imam uredne cikluse, 25-28 dana, ovulaciju pratim LH trakicama gotovo godinu dana, a bazalnu na ff-u mjerim od 8 mjeseca.
Po prvi puta mi ff nije detektirao ovulaciju do 17 DC. LH mi je bio granično pozitivan negdje 13 DC.
Mislite li da bi mogao biti anovulatorni ciklus ili bi se ovulacija ipak mogla dogoditi kasnije ... :/
Što znači "granično pozitivan"? Je li to nijansa približna testnoj?Gaja prvotno napisa
Možda si samo propustila uhvatiti vrhunac LH...
Da ... druga crta je bila nešto svjetlija od kontrolne
Danas mi je FF ipak označio ovulaciju na dan kada je druga crtica bila približna kontrolnoj.
Taj smo dio ciklusa pokrli, pa sad opet ostaje čekati.
![]()
Gaja ženo pa ti si živa vatra. Najniža temperatura ti je 36,7. Ja sam za tebe mrtvac.
... da, malo sam "hot" ... 8)
Moja prosječna temperatura je viša nego kod većine ljudi, tako da ja, recimo 37,2 ne osjećam niti doživljavam kao povišenu temperaturu.
Pitala sam liječnike pa su mi rekli da su to još uvijek normalna odstupanja.
![]()
Imam još 2 besplatna VIP dana, pa sam se malo igrala s fefeom.
Malo Overlay, malo uspoređivala svoj chart s nekim trudničkim, i onda zapravo tek budem zbunjena.
Vidim da ima trudničkih chartova, gdje su tempe oko 36,6.
A moja doktorica tvrdi da za trudnoću moraju biti 37 i više :?
Ja sam prvi put u ovom ciklusu dosegla 37 i mislim da nisam bolesna, ne znam kako ni zašto, ali ja još nikad nisam imala tako visoke tempe.
Valjda kad ih budem imala, ću sigurno znati da sam T.
I ja sam prelistavajući trudničke grafove uočila da temperature uopće ne moraju biti 37 sa nesto...čak mi se cini da je takvih manje...
Drage moje, trebam malu pomoc![]()
Kako da namestim da mi na grafu prikazuje temperaturu, a ne ove podeoke sa strane :?
Volela bih da vidite kako sam ja cool 8)![]()
Htela bih nesto da se konsultujem:
-Baz.temp.merim drugi mesec.Od 9-11 dana imam mnogo plodne sluzi(kao belance) a ovulaciju graf pokazuje 13 ili 14-ti dan(tad mi je pad temperature,nakon toga se povecava).Zar ne bi plodna sluz i ovulacuja trebali da budu u isto vreme :?
terka plodna sluz se uvijek javlja 2-3 dana prije ovulacije, tako da je kod tebe sve bas kako treba
Imam pitanje. Kako da na ovom gornjem grafu gdje su tri ciklusa stavim tri novija da mi se ne pojavljuju ova tri prastara koja više nemaju veze sa nekim prosjekom mojih ciklusa. (a jesam ga objasnila)
Moras cekati besplatne VIP dane i onda na Sharing i na samom dnu stranice imas Published Charts: . Tu isprebacujes chartove koje zelis .luni prvotno napisa
![]()
terka, za hopsanje su ti najbolji baš ti dani kad je plodna sluz, neovisno o tome što ovulacija nastupa koji dan kasnije.
Spermiji mogu preživjeti samo u plodnoj sluzi, zato treba raditi u to vrijeme, a nije na odmet nastaviti i kasnije, naime nakon što spermij dođe u maternicu i krene falopijevom tubom, treba proći još oko 24 sata da sazrije. Budući da spermiji dulje žive u plodnoj sluzi, a ne može se pouzdano utvrditi vrijeme ovulacije, najbolje je hopsati za vrijeme plodne sluzi i još 2-3 dana nakon što se BT povisi.
Naravno, zbog proizvodnje spermija ni apstinencija (kod normozoospermije) ne bi trebala biti više od 4 dana.
Hvala ,Rene.
Meni je ovaj mesec grafikon pokazao ovulaciju 14 ti dan,medjutim onda mi je 23 dan promenio misljenje i pokazao da je ovul. bila 21. dan!Bas sam izludela kad sam to videla.Mozda nisam neku temperaturu precizno izmerila.Ciklus mi je skoro uvek 28 dana.Sada sam na 24-tom.
trebam pomoć![]()
dakle, pola godine pratim temp na ff, a prethodnih pola se sve činilo super što se tiče ciklusa (28-29 dana).
no, kako sam počela pratiti sve se nešto počelo mijenjati, ciklus 27- 32 dana, ne znam kako je bilo prije, ali ovulacija mi se šetala od 13 do 18 dana. prvih par 'pratećih' ciklusa je sluz bila super, sad mi se zadnja dva-tri čini da uopće nema ove bjelaknjaste, već samo bude vodena.
i kao vrhunac ovaj ciklus, a danas je 23DC nema porasta temp (naprotiv, negdje oko "ovulacije" - koju sam, kao, osjetila - je još i pala!!!)
dajte mi neko objašnjenje, a da nije da nije bilo O![]()
inače sam i psihički i fizički prilično 'down', trudim se održavati neku razinu veselja (radi djeteta i muža, pa i posla, hm..) ali sam baš loše sama sa sobom...![]()
![]()
e, jesam vas otjerala
cherry ajde nam stavi graf da ga vidimo pa da ga onda prokomentiramo
a nemaš šta vidjeti....![]()
http://www.fertilityfriend.com/home/1d9aa0
cherry, stvarno je puno lakse komentirati temperature sada kada se vidi graf. A tvoj graf govori da ovulacija ovaj ciklus, na zalost, jos nije bila.