Pokazuje rezultate 1 do 6 od 6

Tema: do kad cemo dojiti?

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno do kad cemo dojiti?

Moja cura ce skoro 15 mjeseci, dojim je. Od pocetka na zahtjev, ali nikad nije bila prevelika ovisnica o cici. S nekih 6 mjeseci, kad se pocela vise zanimati za okolinu, sve ju je bilo teze dojiti negdje gdje je bilo ikakvih podrazaja iz okoline - drugi ljudi, zvukovi... pa smo se pocele sve vise i vise dojiti na samo, u spavacoj sobi... pa se vremenom to pretvorilo u dojenje za uspavljivanje (2 dnevna spavanja i nocno), neposredno poslije budjenja i po noci vise puta... ali podojiti je u nekom normalnom stanju, dakle da joj se ne spava, bilo je nemoguce. Primila bi cicu i za pol minute pustila, pocela zjakati okolo, dizati se, igrati...
    Sad otkad radim otpalo je i dojenje prije dnevnog spavanja, a poslije - kako kada, nekad hoce, nekad ne. Tako da bude dana da uopce ne doji do navecer, a nekad, ali rijetko, doji 1 ili 2 put i po danu. Po noci je to uvijek prije spavanja i barem 3 puta po noci, nekad i cesce, i pred jutro.
    Ali obavezno prije nego se skroz razbudi, jer kad se razbudi cica je vise ne zanima.

E sad, mene muci to sto bi je ja htjela dojiti jos neko vrijeme. Barem do dvije godine, nadam se, ali imam osjecaj da necemo toliko izdrzati. E da, ona iskljucivo navecer prije spavanja i po noci trazi cicu, po danu nikad, i to vec jako dugo. Po danu uvijek ja nudim.
    Naravno da je necu forsirati i prilagoditi cu se njezinim zeljama, ali zbilja mi se cini nekako normalno i prirodno da barem do negdje 2 godine cica. Sto se dohrane tice, i tu je slaba, jos uvijek dosta slabo jede, tj. dosta je izbirljiva. Ne dajem joj niti kravlje mlijeko niti adaptirano, vec na rizinom ili zobenom radim kasice kad joj hocu dati nesto takvo, jer mi takodjer moji majcinski instinkti govore da joj kravlje mlijeko nije potrebno ako ima mamino... Nekad si mislim da doji onoliko koliko joj je potrebno, da se ocito po noci namiri koliko treba. Ali kad danju tako malo doji, i nocu je manje mlijeka.... pa bude slijedece noci nacicavanja.... a ako koju noc slucajno malo bolje odspava i rijede doji, slijedece smo noci obicno u banani....

Sto mislite, jel to moja cura polako prestaje ili? Imamo li sanse dojiti jos neko vrijeme? :?

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

61 put pogledano, a ni jednog odgovora :/

Mene ovo muci, mozda nisam bas bila dovoljno jasna, ali htjela sam postaviti ovo kao pitanje... ili barem cuti neko misljenje... mozda neki savjet kako produziti dojenje? Ili utjeha - ma procice je, navaliti ce ona na cicu za koji mjesec
    Mozda to sto nitko ne odgovara znaci da nema nekog pametnog savjeta za nas :?

momtobe avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Navalit će na cicu već s vremenom
    Ozbiljno, kad bude još malo svjesnija sebe, tebe, kada nastupe situacije kada će joj trebati više sigurnosti...

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

moj F ima 21mj, od svoja 4 mj dojio je samo spavajući i po danu kad je bio budan na cicu je reagirao odbijanjem. tako da su naši podoji bili za uspavljivanje, prije razbuđivanja (za buđenje), i po noći... sve do ovog ljeta (18mj)... sad je ponekad oduševljen pa bi cijelo popodne nacicavao svako malo, a nekad je se ni ne sjeti...
    po noći bi cicao n-puta...

vjerujem da je pred vama još dugi staž (barem što se malecke tiče)

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

samo joj nastavi nuditi preko dana, čini mi se da je svijet previše zanima i da joj je sisanje "gubljenje vremena"
    moja mala zna kadkad "čitati" slikovnicu dok ju dojim, ili vrtiti igračke u ruci .... da ne "gubi" vrime

Mum2Be avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Mi smo isto skoro 15 mj, po danu doji prije spavanja i eventualno nakon budjenja i po noci 2, 3, 4 puta... kako kad.
    Mislim da je to sasvim ok, a meni i pase tako, zapravo bi mi pasalo da po noci ni ne trazi, ali to mi je SF.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •