-
Da li da se zabrinem - spava i place na sav glas
Moj maleni vec petnaestak dana, jednom dnevno kad duze spava (inace spava po pola sata - sat) pocne tiho jecati, pa malo tuli, zna i otvoriti oci sirom, a onda se rasplace na sav glas na par sekundi, kao da ga nesto boli, radi grimase, sav se u licu zgrci, i onda prestane i opusti se kao da nista nije bilo. Sve to u snu, i oci sirom otvori, kao da se probudio. Jednu vecer je takav plac trajao preko minutu, i kad sam ga zagrlila probudio se i prepao pa je opet plakao (onda sam zakljucila da je bolje ne dirati ga). Pretpostavljam da sanja, ali prije je znao samo tiho cviliti, ili pijukati kao pilic (jos u rodilistu, pa su mi sestre rekle da se ne brinem, da svaka beba ima neki svoj smisni zvuk koji proizvodi
) a sada je to bas da se covik pripadne da nije pao s kreveta ili nesto slicno. Inace, budan i svjestan, nikad nije tako plakao, samo 5-6 dana kad je imao grceve po 10 min dnevno, pa ne sanja valjda grceve??? Ima skoro 2 mjeseca.
kakva su vasa iskustva?
-
sanja ružno i nama se desilo par puta. znala sam ju dignuti i upaliti svijetlo (ako bi baš dugo i jako plakala) i onda bi se smijala pa sam po tome zaključila da nije ništa
-
Nama se to desilo par puta. Prvi put sam mislila da se probudila pa sam počela da joj pričam nešto a ona tek onda u vrisku. Od tada kad se tako nešto desi (možda jednom, dva puta mesečno) ja na brzinu uletim u krevet i ponudim sisu i to je uvek smiri.
-
Nama se to događalo kad je imao dva mjeseca. Desilo se desetak puta i prestalo.
-
Nama se slično događa jednom mjesečno, ali to su potpuno sigurno noćne more. Najprije počne stenjati, pa cviliti, a zatim urlik kao brodska sirena. Da stvar bude gora, ne mogu ga čak niti razbuditi. Plakanje traje i po pet minuta, ako ne i duže. Dignem ga, nosam, pjevušim, tješim ga, šapućem mu na uho, puštam uspavanku, no on nezaustavljivo jeca... Na kraju ga spustim i dam mu cicu, pa zaspi natrag
-
Blago vama, nama se to dogada po par dana za redom, i vise puta dnevno, pa par dana mir, pa onda par dana opet te nocne more. Pomaze ili da pocne sisati, ili ako nece sisati, onda ju podignem na rame i kad se probudi smiri se. Inace je Leona jako osjetljiva beba (psihicki), pravi mali placko. Boji se stranaca (svi osim mene i MM), jakih zvukova, naglih pokreta i naslo bi se jos par stvari, pa si mislim da onda valjda i sanja te neke stvari koje ju plase.
-
Pomaze ako nema previse uzbudljivih stvari preko dana. Znaci ne ici u shopping centre
ili slicna mjesta. Ukoliko dolaze gosti dati mira bebici i slicno.
M. je izrazito druzeljubivo dijete, ali je i ona nakon par burnijih dana ima ispade placa po noci.
-
-
Zaboravila sam spomenuti da se to nama redovito događa tijekom punog mjeseca - mali vukodlak. Ja sam kao mala blebetala, a brat je čak i mjesečario... To nam je u krvi.
-
moje cure isto probude se pa plaču i smire se tek kad ih uzmeš u ruke,ludnica nam je s njima u zadnje vrijeme,ne spavamo ni ja ni muž,zamislite si ,malo jedna pa malo druga,nadam se da je to samo faza jer već padam s nogu
-
I nama se to znalo desiti u dobi od dva-tri mjeseca. Prošlo je samo od sebe vrlo brzo.
-
I nasi decki znaju jako plakati u snu... Prvo sam mislila da su se probudili i da zato placu, ali sam onda skuzila da spavaju ko topovi. Najcesce prestanu isti tren kad se probude. Nekada ih ljuljuskamo, pa zaspu nazad. a bilo je slucajeva i da smo ih budili, jer je bilo prestrasno kako bi vristali.
Trenutno nam se to vise i ne dogada, bar ne cesto.