Results 1 to 12 of 12

Thread: Da li da se zabrinem - spava i place na sav glas

SpOOklica's Avatar

Default Da li da se zabrinem - spava i place na sav glas

Moj maleni vec petnaestak dana, jednom dnevno kad duze spava (inace spava po pola sata - sat) pocne tiho jecati, pa malo tuli, zna i otvoriti oci sirom, a onda se rasplace na sav glas na par sekundi, kao da ga nesto boli, radi grimase, sav se u licu zgrci, i onda prestane i opusti se kao da nista nije bilo. Sve to u snu, i oci sirom otvori, kao da se probudio. Jednu vecer je takav plac trajao preko minutu, i kad sam ga zagrlila probudio se i prepao pa je opet plakao (onda sam zakljucila da je bolje ne dirati ga). Pretpostavljam da sanja, ali prije je znao samo tiho cviliti, ili pijukati kao pilic (jos u rodilistu, pa su mi sestre rekle da se ne brinem, da svaka beba ima neki svoj smisni zvuk koji proizvodi ) a sada je to bas da se covik pripadne da nije pao s kreveta ili nesto slicno. Inace, budan i svjestan, nikad nije tako plakao, samo 5-6 dana kad je imao grceve po 10 min dnevno, pa ne sanja valjda grceve??? Ima skoro 2 mjeseca.

kakva su vasa iskustva?

emanina's Avatar

sanja ružno i nama se desilo par puta. znala sam ju dignuti i upaliti svijetlo (ako bi baš dugo i jako plakala) i onda bi se smijala pa sam po tome zaključila da nije ništa

Nama se to desilo par puta. Prvi put sam mislila da se probudila pa sam počela da joj pričam nešto a ona tek onda u vrisku. Od tada kad se tako nešto desi (možda jednom, dva puta mesečno) ja na brzinu uletim u krevet i ponudim sisu i to je uvek smiri.

Nama se to događalo kad je imao dva mjeseca. Desilo se desetak puta i prestalo.

devet_mjeseci's Avatar

Nama se slično događa jednom mjesečno, ali to su potpuno sigurno noćne more. Najprije počne stenjati, pa cviliti, a zatim urlik kao brodska sirena. Da stvar bude gora, ne mogu ga čak niti razbuditi. Plakanje traje i po pet minuta, ako ne i duže. Dignem ga, nosam, pjevušim, tješim ga, šapućem mu na uho, puštam uspavanku, no on nezaustavljivo jeca... Na kraju ga spustim i dam mu cicu, pa zaspi natrag

Blago vama, nama se to dogada po par dana za redom, i vise puta dnevno, pa par dana mir, pa onda par dana opet te nocne more. Pomaze ili da pocne sisati, ili ako nece sisati, onda ju podignem na rame i kad se probudi smiri se. Inace je Leona jako osjetljiva beba (psihicki), pravi mali placko. Boji se stranaca (svi osim mene i MM), jakih zvukova, naglih pokreta i naslo bi se jos par stvari, pa si mislim da onda valjda i sanja te neke stvari koje ju plase.

Ariens's Avatar

Pomaze ako nema previse uzbudljivih stvari preko dana. Znaci ne ici u shopping centre ili slicna mjesta. Ukoliko dolaze gosti dati mira bebici i slicno.
    M. je izrazito druzeljubivo dijete, ali je i ona nakon par burnijih dana ima ispade placa po noci.

Osoblje foruma leonisa's Avatar

pogledajte ove linkove
    Neutješno plače u snu i upisite u pretraznik i google "night terrors"

neki od:
    http://www.askdrsears.com/html/7/T071300.asp
    http://www.babycentre.co.uk/toddler/sleep/nightterrors/
    http://pediatrics.about.com/cs/sleep...ht_terrors.htm

Why does a child get night terrors?
    Night terrors are an inherited problem and occur in about 2% of children. It is as if the child is having a bad dream during deep sleep and cannot wake up. Night terrors are not caused by psychological stress, but they seem to be associated with being overtired.

malim plakacima

devet_mjeseci's Avatar

Zaboravila sam spomenuti da se to nama redovito događa tijekom punog mjeseca - mali vukodlak. Ja sam kao mala blebetala, a brat je čak i mjesečario... To nam je u krvi.

moje cure isto probude se pa plaču i smire se tek kad ih uzmeš u ruke,ludnica nam je s njima u zadnje vrijeme,ne spavamo ni ja ni muž,zamislite si ,malo jedna pa malo druga,nadam se da je to samo faza jer već padam s nogu

I nama se to znalo desiti u dobi od dva-tri mjeseca. Prošlo je samo od sebe vrlo brzo.

Pooh's Avatar

I nasi decki znaju jako plakati u snu... Prvo sam mislila da su se probudili i da zato placu, ali sam onda skuzila da spavaju ko topovi. Najcesce prestanu isti tren kad se probude. Nekada ih ljuljuskamo, pa zaspu nazad. a bilo je slucajeva i da smo ih budili, jer je bilo prestrasno kako bi vristali.
    Trenutno nam se to vise i ne dogada, bar ne cesto.