Pokazuje rezultate 1 do 7 od 7

Tema: Kruške - što s njima?

MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Kruške - što s njima?

Htjela bih napraviti kruške tak da ih ispečem u alu-foliji, punim marmeladom od marelica pa se to fino prelije čokoladom i uz to ide šlag, međutim, ne sjećam se točno kak to napraviti (davno sam radila).

Ideje?

Njojza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

to da se puni marmeladom, ne znam ali sam ja nedavno pravila tako sto sam cijele kruske zajedno sa peteljkom poredala u vatrostalnu zdjelu, posula sa malo secera, cimeta i vanilin secera te pekla u rerni dok nisu omeksale

onda sam taj sok koji je ostao pomjesala sa cokoladom za kuhanje, mrvom putera i prelila preko krusaka (naravno kad su se ohladile)

bilo je lijepo ali pojako...
    uz to sam pomjesala vrhnje za slag sa cokolodaom i servirala uz kruske...

Dream avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

MalaSireno, zašto se držati uvijek strogo recepata koje je netko napisao? Improviziraj malo. Znaš što voliš, sa čim raspolažeš i što želiš dobiti, daj sve od seba da to i dobiješ .

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja bas sinoc jela:
    kruske i jabuke prerezane na pola i ociscene (brze se speku) ,
    poslagati u vatrostalnu posudu, unutra naliti malo vode (cca 1cm debljina sloja vode... koja mjera ) i poklopiti s poklopcem (isto vatrostalni, a moze i Al folija) i staviti u pecnicu na 180 cca 30-45min.

fino su se spekle (skuhale), korica se lagano odlijepila i popucala.. mmmm... jos sam kad su se malo ohladile stavila povrh meda, ma super vecera

MM voli kad se izdube jabuke i unutra stavi mljevenih oraha i malo secera i onda se tako peku ... a, poslije jos rastopljena cokolada i slag...ok, fino je ali malo prekaloricno.. 8)

ma kako god... stvarno puno je mogucnosti i varijanti...

gledala u 'vecera za 5' jedan nacin pripreme:
    kruske se ogule i prerezu na pola i ociste,
    zakuha se voda i u vodu se stavi 1zl.secera i onda se ubace kruske i kuhaju cca 5min.
    istopi se cokolada za kuhanje s malo maslaca (kao za glazuru) i kruske kad su gotove poslazu se na tanjur i preliju cokoladom i uz to nisam sigurna da li je bio i slag.... svima se dopalo

Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Citiraj mel prvotno napisa
    kruske se ogule i prerezu na pola i ociste,
    zakuha se voda i u vodu se stavi 1zl.secera i onda se ubace kruske i kuhaju cca 5min.
    istopi se cokolada za kuhanje s malo maslaca (kao za glazuru) i kruske kad su gotove poslazu se na tanjur i preliju cokoladom i uz to nisam sigurna da li je bio i slag.... svima se dopalo

i ja radim nešto slično;
    ja kruške ogulim, ali ostavim cijele, s peteljkama /jer na kraju super izgleda /, kuham u vodi s malo šećera i vanilin šećerom /može i malo limunovog soka unutra/. kad se kruške na pol ohlade prelijem ih rastopljenom čokoladom, i to je njamiiii....

MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

U biti, ja želim da mi kruške ostanu mekane i sočne (dobila sam neke domaće, nisam sigurna koja vrsta, ali su slatke i sočne) pa pretpostavljam da bi mi ova varijanta gdje se kratko kuhaju bila najbolja za ono što želim.

A ja sam davno to radila s pečenjem u rolu i jedino čega se sjećam je bilo to da sam koristila marmeladu koju je radila moja mama jer smo te (davne) godine dobili hrpu domaćih marelica i to je bilo nešto prefino.

MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Na kraju sam napravila ovako i bile su super!

http://www.coolinarika.com/recept/ar...ke-s-cokoladom

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •