Pokazuje rezultate 1 do 42 od 42

Tema: Funkcija štoperice

Shanti avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno Funkcija štoperice

Ponukana iskustvima nekih cura na ovom forumu da bi im se na dan kad su bile naručene na punkciju otkrilo da je folikul već puknuo iako su primile štopericu, voljela bih da mi netko definitivno pojasni koja je njezina funkcija.

Tj., pomaže li ona konačnom sazrijevanju jajne stanice a istodobno spriječava ovulaciju prije određenog trenutka ili samo pomaže sazrijevanje?

Naime, ako sprječava ovulaciju do određenog trenutka, kako se onda događalo da folikuli ipak puknu prije isteka vremenskog roka na koji su doktori računali?

rikikiki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

To je upravo moj problem, ali mislim da štoperica djeluje ako nije započeo proces ovulacije, tj. recimo, ako upotrijebiš LH trakicu i ona bude negativna i iza toga primiš štopericu, folikul neće puknuti prije 36 sati, a ako na LH trakici bude pozitivan rezultat, tj. ovulacija je započela, onda štoperica ne može zaustaviti prsnuće folikula.
    To sam ja tako shvatila! Ako sam nešto krivo napisala nek me netko ispravi!

Shanti avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Između ostaloga, i u tome mi je upravo problem.
    LH trakica prije sat i pol pozitivna, štopericu trebam primiti predvečer a AIH bi trebao biti u ponedjeljak prijepodne. I bojim se da će zakasniti... :/

Shanti avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Uh, imam razmak viška pa nije prikazano kako treba... evo trakice, znači, nešto više od pet sati prije štoperice http://img404.imageshack.us/img404/4...037malafv0.jpg

Shanti avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Opet... sorry... molim moderatoricu da obriše taj razmak unutar zagrade, ovo je link na fotku: http://img404.imageshack.us/img404/4...037malafv0.jpg

Zeljka33 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Kako se uopće određuje kad će se dati štoperica kod npr. slučajeva kad ovulacija varira iz ciklusa u ciklus?
    pretpostavljam da se treba kontrolirati na UZV svakodnevno...Kolika veličina folikula je zadovoljavajuća?

Shanti avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Citiraj Zeljka33 prvotno napisa
    Kako se uopće određuje kad će se dati štoperica kod npr. slučajeva kad ovulacija varira iz ciklusa u ciklus?
    pretpostavljam da se treba kontrolirati na UZV svakodnevno...Kolika veličina folikula je zadovoljavajuća?
    Dobro pretpostavljaš... ide se na folikulometrije. Sada sam na uzv išla četiri puta, svaki drugi dan.
    Pročitala sam negdje da se štoperica daje kad je folikul 16 - 20 mm, meni je jučer bio 18,6.

Zeljka33 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Ja sam tek na 9mm danas (8dc), a u ponedjelajk idem opet. Inače su mi malo duži ciklusi , pa nikad neznam kad padne O , negdje cca 18.dan. Čula sam da u biti ove injekcije ne ubrzavaju ciklus. Za sada uopće ne znam koji bi to dan bio...sljedeći tjedan ilionaj drugi

trunčicabalunčica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Ja se stvarno divim svima vama koji hrabro, točno i uspješno uspjevate odraditi sve te štoperice, klomifene, menopure i ostala čudesa.
    Ja ću kada (i ako) započnem s tim sigurno sve pobrkat.

Shanti avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Nećeš ništa pobrkati, doktori će te voditi kroz sve, a ovdje su i iskusne MPO-ovke...

Ina, neki dan si mi napisala da štoperica i blokira ovulaciju; što misliš o ovom konkretnom primjeru, ovakvom kada su OPK trakice već najavile ovulaciju par sati prije štoperice?

(mozgam o tome pokušati li nekako pomaknuti AIH na sutra, pa makar mi ga napravio neki dežurni doktor ili prekršiti pravilo o apstinenciji iako ne vjerujem baš jako da ćemo uspjeti "sami" ili ipak vjerovati da će štoperica napraviti čudo i u ovakvom slučaju također blokirati ovulaciju pa čekati ponedjeljak)

pino avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Stoperica ja mislim ne blokira ovulaciju. Synarel, Lupron, Cetrotide itd. se daju da se blokira ovulacija. Stoperica je umjetna ovulacija, tj. injekcijom izaziva se onaj "peak" koji se inace detektira s LH trakicama.

Shanti, LH trakice ja mislim mogu biti pozitivne i po dan vremena. To sto ti je sad pozitivno ne znaci da ti nece biti pozitivno i navecer. Npr. kad sam isla s klomifenima (tako daaaavno) meni su LH trakice bile pozitivne 3 dana uzastopce, s tim da je bar jedno 24 sata bila ista strasno tamna crtica. Ne znaci da ce ti stanica pobjeci jer ti je ipak folikul jos dosta malen - a znas li otprilike na kojoj velicini ti puca? Mozda je malo na knap s vremenom. Fuckas apstinenciju, samo vi to odradite, pogotovo ako je normozoospermija, bit ce dovoljno spermica. Sretno!

Zeljka33 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Mislim da LH trakica nije 100% pouzdano...želim ti sretno u ponedjeljak

enya22 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj pino prvotno napisa
    Fuckas apstinenciju, samo vi to odradite, pogotovo ako je normozoospermija, bit ce dovoljno spermica. Sretno!
    pino s ovim si i meni dala misliti... :/
    Kod mene slicna situacija kao kod Shanti, jutros sam bila na zadnjoj folikulometriji ovaj ciklus, folikul 18 mm. Sutra navecer cu dobiti stopericu, a u utorak AIH. Dr. preporucio apstinenciju. MM normozoospermican.
    Meni obicno folikul puca na 20-22 mm. Pitala sam dr.-a sto ako pukne, pa mi je rekao da je to dobro, da ce biti taman u utorak.
    Sto mislite (pino i ostale iskusne cure), da mi jos veceras ipak odradimo prirodno, pa kud puklo da puklo? Ili sutra ujutro? Ili oboje? S druge strane, jos ni u jednom postupku nismo tako dugo apstinirali, pa si mislim da poslusamo dr.-a... :?

enya22 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Zaboravila sam reci da sam jutros napravila LH test (a i dr. je vidio rezultat) i druga crtica je bila skoro tamna kao kontrolna. Mozda jos ipak imamo vremena...

rikikiki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Meni je to sve zbunjujuće...ja sam dobila štopericu dva puta na 18 mm i jednom je pukla prije punkcije, a jednom nije. dobila sam na 17 mm i taj put je pukla, dobila na 17/18 taj put nije...tko bi ga znao :?
    LH trakice sam počela koristiti tek odnedavno, u zadnja dva ciklusa i dobijala sam štopericu prije nego mi je druga crtica počela tamniti i folikul oba puta nije puknuo. Možda je bila slučajnost!
    Shanti, Enya držim fige da ne puknu i za uspješan AIH ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj enya22 prvotno napisa
    Zaboravila sam reci da sam jutros napravila LH test (a i dr. je vidio rezultat) i druga crtica je bila skoro tamna kao kontrolna. Mozda jos ipak imamo vremena...
    Mislim da je nama čak i Luči preporučao da radimo domaći rad, ali ko će se više sjetit. Znam isto i da mi je to preporučavala priv. gini sad prije transfera u Mariboru i trkali smo doma za ulovit ovulaciju. Na spermiogram normozo samo se trudite, slobodno, bez potrebe za apstiniranjem. Iskreno, meni Luči nikad nije fulao ovulaciju tako da sam ja mislila da je to nemoguće (doduše, moja perspektiva je perskpektiva sporovozne ženske i svi bi se doktori iznervirali čekajući tu moju ovulaciju kad će uslijedit), tek mi je rikikiki skrenula pažnju da i to može biti problem. Ne znam te dubioze s točnim timingom štoperice, najčešće bih se u praksi srela (u Mariboru) s eventualno prerano danom štopericom. Ženama folikuli pucaju od čak 14 mm do čak 22 mm, tako da je to individualno, ali obično se štoperica daje na 18-20 mm, u Mariboru je znaju dati i na 16 mm. Dalje ne znam - kako točno funkcionira štoperica. U Danielinoj brošuri "Čudesne bebe" piše u stilu: "Kada folikuli dovoljno narastu, a estradiol dosegne zadovoljavajuću razinu (moj komentar: u Mariboru ga ne mjere, mjerili su ga neko vrijeme u Cito-u i na VV-u), propiše se hCG injekcija tzv. Štoperica ili Okidač koja je odlučujuća za završno sazrijevanje j. stanica, a timing je bitan jer se intervencija radi od 34 do 37 sati nakon injekcije." Da li ona može zaustaviti ovulaciju - ne znam. Isto se sjećam da mi je Luči radio jedanput LH test i da mi je štopericu odredio kad je LH postao pozitivan tj. čekao je taj peak. Možda vam ovo sve daje neke odgovore....

Zeljka33 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

ja u ponedjeljak mjerim estradiol...ja inače nemam pojma koliko inače moj folikul naraste inače u prirodnom ciklusu ( mjerio mi moj soc. gin...al mi ništa nikad nije rekao koliko je , niti imam napisano) niti kada puca...a ovulaciju uglavnom mogu pogađati...u pravilu imam produženi ciklus....cca 30-33...al zna se zalomiti koji put manje ili više....pa tako da ću to morat prepustiti dr da procijeni :?

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Zeljka33 prvotno napisa
    ja u ponedjeljak mjerim estradiol...ja inače nemam pojma koliko inače moj folikul naraste inače u prirodnom ciklusu ( mjerio mi moj soc. gin...al mi ništa nikad nije rekao koliko je , niti imam napisano) niti kada puca...a ovulaciju uglavnom mogu pogađati...u pravilu imam produženi ciklus....cca 30-33...al zna se zalomiti koji put manje ili više....pa tako da ću to morat prepustiti dr da procijeni :?
    Odsad uvijek pitaj sve parametre, pomoći će ti da budeš kontrolni faktor ako ti se doktori u jednoj klinici budu izmjenjivali (vrlo čest slučaj) ili ako ti budeš mijenjala klinike (opet čest slučaj) - znači, ovaj set pitanja - koliki mi je endometrij, koliki mi je folikul, bilježi si kad su ti bile punkcije, na koju veličinu folikula, koliki endometrij, pitaj kakve su ti bile jajne stanice itd. Nitko nikad ne voluntira te informacije jer je masu žena u postupcima, ali uvijek treba pitat - ko će vodit o tome računa ako ne ti . Nemoj to ti njih pustit same da oni rade svoj "miracle-work", i ti si tu aktivan sudionik, pače partner, da ne kažem - subjekt.

Šuška avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Evo samo malo o apstinenciji.
    MM (oligoasteno) nikad nije apstinirao dulje od 2 i pol dana prije inseminacije, a išli smo 3 puta (i ostali trudni prvi puta). Na SD dr. B. je svaki puta rekao da se keksamo veče prije ili onaj dan kad ide štoperica (isto je rekao i kad smo išli na IVF - znači keks u nedjelju, štoperica u ponedjeljak, punkcija u srijedu).
    Sretno, curke

Shanti avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Citiraj pino prvotno napisa
    Shanti, LH trakice ja mislim mogu biti pozitivne i po dan vremena. To sto ti je sad pozitivno ne znaci da ti nece biti pozitivno i navecer. Npr. kad sam isla s klomifenima (tako daaaavno) meni su LH trakice bile pozitivne 3 dana uzastopce, s tim da je bar jedno 24 sata bila ista strasno tamna crtica. Ne znaci da ce ti stanica pobjeci jer ti je ipak folikul jos dosta malen - a znas li otprilike na kojoj velicini ti puca? Mozda je malo na knap s vremenom. Fuckas apstinenciju, samo vi to odradite, pogotovo ako je normozoospermija, bit ce dovoljno spermica. Sretno!
    Pokušavam skužiti koliko se najčešće procijenjuje da O nastupa nakon što trakice budu pozitivne; proizvođač veli 24 - 48 sati (to bi onda bilo doista na knap). Sutra mi ne vrijedi mjeriti jer sam štopericu dobila večeras, tako da bi i ona sama (ako sam dobro skužila) izazvala pozitivan OPK (a možda mi bez nje i ne bi bilo više tako uvjerljivo pozitivno).
    Prije štoperice sam ponovo napravila OPK i bio je tamniji od onoga napravljenog četiri sata ranije: http://img254.imageshack.us/img254/3...039malacz9.jpg

Ne znam na kojoj veličini mi pucaju najčešće folikuli jer jedini za kojeg znam je bio klomifenski i bio je jaaako velik 40-tak sati prije pucanja (25x27), ali mislim da inače nisam takva... megalomanka.

Morat ćemo, za svaki slučaj, ignorirati apstinenciju (uostalom, doktor je nije ni spomenuo ovaj put, pretpostavljajući valjda da ionako sve već znam ).

Shanti avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Fotkala sam trakice (btw, to su još one ) 12. i 14 dc (one na kojima se vidi samo sjena) i danas, 16. dc dva puta, u razmaku od 4 sata... Je li tvoja druga crtica kao ona moja prva danas? Jesi li napravila test još jednom danas?

Pitala sam dr.-a sto ako pukne, pa mi je rekao da je to dobro, da ce biti taman u utorak.
    Sto mislite (pino i ostale iskusne cure), da mi jos veceras ipak odradimo prirodno, pa kud puklo da puklo? Ili sutra ujutro? Ili oboje?
    Kako je to doktor mislio da će biti dobro ako pukne (btw, ako pukne u nedjelju ili ponedjeljak ili neposredno pred AIH)? Meni se nekako čini da oni ne smatraju da ovulacija traje tako kratko (12 do 24 sata), što ti misliš?

Mi ćemo sutra ujutro, a možda i večeras...

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Shanti , ako je AIH u ponedjeljak, ja bih na vašem mjestu bila vrijedna danas... za svaki slučaj da malac ne pobjegne...
    mislim, spermići se ekipiraju do ponedjeljka, a ovako pokrijete večeras i cijelu nedjelju...
    al odluka je naravno tvoja.

btw, meni je trakica u prošlom ciklusu potamnila 48 h prije O.
    al to mi je bilo prvo korištenje pa ne znam jel to kod mene pravilo....

i to sve sa štopericom je meni izgleda poprilično zbunjujuće...

Shanti avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa
    Mislim da je nama čak i Luči preporučao da radimo domaći rad, ali ko će se više sjetit. Znam isto i da mi je to preporučavala priv. gini sad prije transfera u Mariboru i trkali smo doma za ulovit ovulaciju. Na spermiogram normozo samo se trudite, slobodno, bez potrebe za apstiniranjem.
    Meni su bez obzira na normozo preporučivali apstinenciju. I ja sam svaki puta mozgala o mogućnosti da O bude prije ciljanog ili AIH, a mi apstiniramo...

Nadam se da bi ovog puta recimo 20-tak sati prije nego što će mm dati svoj doprinos za AIH moglo biti dovoljno za zadovoljavajući nalaz za postupak...

Citiraj ina33 prvotno napisa
    Isto se sjećam da mi je Luči radio jedanput LH test i da mi je štopericu odredio kad je LH postao pozitivan tj. čekao je taj peak. Možda vam ovo sve daje neke odgovore....
    Ovo me doista zbunjuje... možeš li se sjetiti koliko ti je nakon te štoperice bila punkcija ili AIH?

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ma, ne mogu se sjetit, da me ubiješ, to je bilo 2002.-ge, ko će se sjetit. Biće ovako kako je rekla Šuška da je njoj Bauman rekao, drži se toga, uz najbolju volju i naprezanje možđanih vijuga ne mogu se sjetit. Tad još nisam ovoliko brijala ni vodila MPO dnevnike, iskreno, računala sam da će me doktori ili brže riješit ili da ću odustat skoro, nisam ni ja mislila da će se to ovoliko razvući, i na kraju, ako Bog da, završit hepiendom.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Možda je bilo tu večer... na VV-u je štoperica uvijek u 23 h navečer... ali, nemoj se stvarno u to pouzdat, moglo je isto tako bit i sutra navečer, drži se onoga Šuškinog.

daria avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ja sam sigurna da "štoperica" nije nesto sto zaustavlja rast folikula, nego je primjereniji izraz "okidac", onda sluzi za konacno dozrijevanje jajne stanice. Ja sam ih dobivala do sad u razlicitim stadijima, odnosno velicini folikula od 16mm do skoro 22mm. Ni u najmanjem promjeru i u najvecem folikul nije pukao u slijedecih 36 sati.

runi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Evo i moj primjer; u srijedu folikul bio 15mm, u četvrtak folikul bio 17-18mm, u 23h primila štopericu ( četvrtak), u subotu ga više nije bilo, tad je trebala biti punkcija.

enya22 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Shanti prvotno napisa
    Fotkala sam trakice (btw, to su još one ) 12. i 14 dc (one na kojima se vidi samo sjena) i danas, 16. dc dva puta, u razmaku od 4 sata... Je li tvoja druga crtica kao ona moja prva danas? Jesi li napravila test još jednom danas?
    Moja jucerasnja crtica izgledala je kao tvoja prva 16. dc, dr. je vidio i odlucio da ce stoperica biti veceras. Nisam jucer ponavljala test, jer sam taj LH radila kod njih (Ovugnost), a ove trakice koje imam doma nisu ista vrsta, pa bi me samo mogle zbuniti.

Citiraj Shanti prvotno napisa
    Kako je to doktor mislio da će biti dobro ako pukne (btw, ako pukne u nedjelju ili ponedjeljak ili neposredno pred AIH)? Meni se nekako čini da oni ne smatraju da ovulacija traje tako kratko (12 do 24 sata), što ti misliš?
    Mislim da je htio reci da ce biti dobro ako folikul pukne sam neposredno prije AIH. I meni se cini da oni ne misle da O traje kratko... koliko zapravo traje?
    No, mi smo jutros odradili svoje , jos uvijek je prije stoperice, a dovoljno je vremena, tj. vise od 48 sati prije AIH.
    Ma, vibram nam objema iz sve snage da nam nasa intuicija donese male

Shanti avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Moja jucerasnja crtica izgledala je kao tvoja prva 16. dc, dr. je vidio i odlucio da ce stoperica biti veceras. Nisam jucer ponavljala test, jer sam taj LH radila kod njih (Ovugnost), a ove trakice koje imam doma nisu ista vrsta, pa bi me samo mogle zbuniti.
    Mislim da je njihov osjetljiviji od ovih koje imamo doma.
    Inače, ja osjećam one tipične (pred?)ovulatorne bolove, od sinoć...

Mislim da je htio reci da ce biti dobro ako folikul pukne sam neposredno prije AIH. I meni se cini da oni ne misle da O traje kratko... koliko zapravo traje?
    No, mi smo jutros odradili svoje , jos uvijek je prije stoperice, a dovoljno je vremena, tj. vise od 48 sati prije AIH.
    Ma, vibram nam objema iz sve snage da nam nasa intuicija donese male
    Za O sam čitala da traje između 12 i 24 sata.
    Mi smo odradili sinoć, tako da se nećemo moći pohvaliti s više od 48 sati, nego tek nešto više od 30 sati prije AIH, ali i to je bolje nego prošli put.

Razlikujemo se za jedan dan u baš svemu u ovom postupku , napravila sam one OPK od ljetos , a tko zna, možda ćemo na betu isti dan.

pirica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

evo da malo ovo podignem
    sutra bi trebala imat 1.AIH i sinoć sam primila štopericu a jučer je folikul bio 22mm. e sad mene O uvijek jako boli sad me ništa ne boli, ništa ne osječam i sad mi je frka šta ako je folikul danas pukao

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Mislim da to kod AIH nije bitno. Čak i ako je folikul prsnuo i vidi se žuto tijelo vjerojatno će ti napraviti postupak.

To je puno važnije kod IVF jer ako nema folikula nema niti punkcije a niti postupka.

Sretno!

Superman avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Moj doc. ne radi AIH ako je folikul pukao.
    Doduše, u pravilu, nakon štoperice, a prije samog AIH ni ne provjeravamo jel folikul još uvijek tu. U jednom od mojih AIH planirali smo nakon postupka sutradan napraviti AIH II, ali je prethodno doc. ipak pogledao na UZV, utvrdio da je folikul pukao i ništa od AIH II.
    Kako utvrditi pravi timing ovulacije nakon štoperice, jeli taj timing isti iz ciklusa u ciklus i na koji način točno djeluje štoperica, za mene je sve to još uvijek zagonetka...

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Superman mislim da ti nije radio AIH II jer se on radi samo ako folikul nije puknuo, tj. ako je AIH I napravljen prerano.
    Da nisi imala AIH I vjerojatno bi ti napravio AIH i nakon puknuća folikula - tako drugi doktori rade.

Naomi avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Ja isto bas ne kuzim. Meni su rekli da ide stoperica taj dan u 19 sati, 16 dc (folic je bio 20 sa 16, a po hormonima su valjda zakljucili da je O vrlo blizu). AIH je bio sutradan u 12:30 sati. Sad da li je stoperica obavila posao kako spada, tko zna. Ja nista posebno nisam osjetila u smislu streckanja u jajnicima.

Superman avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Naomi, štoperica je sigurno obavila posao, ne brini. Pitanje je samo kad je točno nastupila ovulacija i koliko se timing AIH postupka poklopio s ovulacijom... Što se osjećaja tiče, ja nisam među sretnicama koje osjete ovulaciju, ja ju obično prespavam...

laky avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006
    vječita lutalica......na samom jugu ,srcem u Slavoniji

Početno

malo dizem temu.interesira me kad vam se obično daje stoperica.tj koji dan ?
    kod mene su ciklusi 30 dana i sad sam u stimuliranom.u prirodnom su mi folikuli pukli ranije pa me sad strah svega .
    Imam LH trakice pa ću raditi svako jutro test .ako bude pozitivan onda ću nazvati Lučija a ako ne onda nemam razloga priej četvrtka ići jer me tada naručio.Griješim li?

Sto u biti pokazuje LH trakica,pozitivna=da će nastupiti ovučlacija za 24 sata ili??
    jao pitanja

rikikiki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Laky, što uzimaš od hormona za stimulaciju?

laky avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

menopur po 2 dnevno

rikikiki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj laky prvotno napisa
    menopur po 2 dnevno
    Menopur ti sadrži 75 jedinica FSH i 75 jedinica LH ... tako da ti u ovom slučaju LH trakice neće ništa koristiti jer menopur sadrži LH pa bi ti trakice bile lažno pozitivne.
    Kod stimulacije se ne moraš brinuti da će ti folikuli popucati prerano jer ih hormoni (i supresija ako ju primaš) drže pod kontrolom. Ne brini ... i sretno

laky avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Citiraj rikikiki prvotno napisa
    Citiraj laky prvotno napisa
    menopur po 2 dnevno
    Menopur ti sadrži 75 jedinica FSH i 75 jedinica LH ... tako da ti u ovom slučaju LH trakice neće ništa koristiti jer menopur sadrži LH pa bi ti trakice bile lažno pozitivne.
    Kod stimulacije se ne moraš brinuti da će ti folikuli popucati prerano jer ih hormoni (i supresija ako ju primaš) drže pod kontrolom. Ne brini ... i sretno
    hvala a da koristim suprefact.vidis na kraj pameti mi da sadrzi oboje ali da nekom drugom treba sigurno bi se sjetila.Dobro si mi rekla jer bi sve "gorilo" da sam vidila da su pozitivne ...

alec avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

laky - meni su danas folikuli bili 17-18 mm, a navečer je štoperica. vjerojatno su preko dana još malo porasli jer sam ih još ujutro malo nafilala sa 2 menopura .

laky avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

i super broj

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •