Stranica 3 od 3 PrviPrvi 123
Pokazuje rezultate 101 do 107 od 107

Tema: Što koristite:bijeli/smeđi šećer/natren ili med?

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mislim da javorovog sirupa ima i u dm-u

Nikina mama avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Kavu mogu i sa secerom i bez popiti. Med ne volim, a natren sam prije sto godina koristila, a sada ga doslvno mrzim, fuj, nikom ga ne preporucam.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

umjetne zaslađivače ne koristim, nisam nikad i ne privlači me-čista kemija. bijeli šećer stavljam u kolače, nekad u kavu. često kupim i smeđi ali kako se o tome svašta pisalo (da nije pravi smeđi šećer već obojani bijeli) sumnjam u kvalitetu. koristimo puuuno meda, u zadnje vrijeme i kavu (instant) pijem s medom i nije tako strašno kao što sam mislila

big milky mum avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

ja u kolače stavljam bijeli a kavu/čaj pijem bez ičega
    a ako je baš strašno gorko onda u čaj stavim med a u kavu smeđi

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Mi doma koristimo rižin slad i javorov sirup, imam i nerafinirani smeđi šećer i onaj malo prerađeni za goste, jer mi se činilo nefer gnjaviti ljude s nečim što im nije baš drago. Isto tako ako sam negdje vani pojedem i kolač s bilokakvim šećerom i popijem kavu s k'o fol smeđim šećerom, ne dramim oko toga, jedino što mi je većina kolača u slastičarnama postala preslatka :/
    Kolače povremeno radim, ali uglavnom one u koje ide suho voće umjesto šećera ili slad (jabučni sirup, rižin slad, agava sirup). Ječmeni slad mi je malo pregorčast pa kad sam njega stavljala u kolače stavila bih malo i javorovog radi "normalnije" slatkoće i sviđa mi se taj lagano karamelizirani okus.

Javorov sirup kupujem u dm-u, meni to i nije pretjerana investicija jer mi to sve trošimo u malim količinama. Inače, nekoliko ljudi koji ne koriste "čudnija" sladila od smeđeg šećera su mi za kavu s javorovim sirupom rekli da im je super.

Jel' zdravije, nemam pojma, ali mi se sviđa da sam u dobroj mjeri izbacila šećer, jer spadam u kategoriju ljudi koja ne pojede jednu kockicu čokolade-igram na sve ili ništa

u kojim količinama se to stavlja (ja ga nikada nisam koristila kao zaslađivač, samo sam ga jela žlicom) jer mi se čini prilično skupim...
    Apricot, meni se čini da je u kavi npr. 1 žličica smeđeg šećera=1 - 1 1/3 javorovog sirupa

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Koristim uglavnom smeđi demerara šećer, jer nije rafiniran, a svejedno (uglavnom) ne fermentira.
    Izbjegavam slad jer je najčešće fermentiran, kao i manje vrijedne smeđe šećere (muskovit, turbinado)
    Med koristim skoro isključivo u zdravstvene svrhe.
    Javorov sirup koristim za američke palačinke.

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Šećera koristimo vrlo malo, samo za djecu i to smeđi, nepofarbani nego pravi. Djeci za čaj koristimo med, a mi sve pijemo bez šećera. Umjetna sladila - ništa.

Stranica 3 od 3 PrviPrvi 123

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •