Pokazuje rezultate 1 do 6 od 6

Tema: kortikosteroid na oku

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno kortikosteroid na oku

Evi Mariji se već treći put vraća na gornji i donji kapak jednog oka crvenilo, ljuskanje i perutanje kože.
    doktorica danas kaže opet Maxidex (kortikosteroid), nakon njega se (desetak dana nakon prestanka mazanja) već drugi put vraća ista stvar.
    u ponedjeljak idemo dermatologu, ali ja ne znam bih li joj ovaj vikend opet stavljala taj kortiko...

kinder avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

mislim da bi ti to i oftalmolog preporučio , s obzirom da nije upalno ( ne krmelji ? )

Lukina mamma avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Bit ćete mirniji kad vas pregleda dermatolog. Inače, nije strašno što ste morali mazati mast s kortikosteroidom. O njima se puno piše u negativnom kontekstu, ali činjenica je da su oni jedna velika skupina lijekova sa širokom primjenom koja dostovce i život spašava u nekim burnim alergijskim reakcijama i bla-bla-bla (da ne skrećem s teme)...
    Loša strana je kad si ljudi sami propisuju takve lijekove bez stručnog savjeta doktora i kontrole. (Neću spominjati liječnike koji vole propisavati iste šakom i kapom).
    Držim palčeve da će sve biti u redu.

kate avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Mene zanima dali je netko djetetu davao Maxidex kapi u oči? Mi smo dobili uputu 10 dana po jednu kap ujutro i navečer.
    Dobili zbog najvjerojatnije alergijske reakcije na neki alergen (UV, bazen, pelud..), koja nama nije baš primjetna, ali dr kaze da ona pokazuje foto osjetljivost.
    Jako puno smo bili vani zadnji mjesec, bez sunčanih naočala koje su nam sad pod obavezno, kao i naočale za bazen.
    Malo me terapija muči budući da se radi o kortikosteroidima a da se postepeno ne smanjuju, pa provjeravam jel netko nešto zna ili ima iskustva s tim, za svaki slučaj.

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

nisam mogla naći prikladniju temu, pa evo ovdje
    imam curicu od 19 mjeseci i od jutros joj je desno oko jaaako krmeljivo
    počelo je lagano, a sad je već jaaako
    konstantno curi onako žućkasto i oko joj je malo manje nego inače
    trenutno joj idu trojke pa ne znam ima li i to kakve veze jer joj je temp stalno cca 37,2

to nam je prvi put (osim onog na samom početku što smo rješavali majčinim mlijekom) pa ne znam moram li doktoru ili imate neku preporuku kako da to sami riješimo?
    pedica nam je radila ujutro, a sutra poslijepodne pa je ne mogu ni nazvati, a dugo mi čekati i ništa ne poduzimati

crnkica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj Ginger prvotno napisa Vidi poruku
    nisam mogla naći prikladniju temu, pa evo ovdje
    imam curicu od 19 mjeseci i od jutros joj je desno oko jaaako krmeljivo
    počelo je lagano, a sad je već jaaako
    konstantno curi onako žućkasto i oko joj je malo manje nego inače
    trenutno joj idu trojke pa ne znam ima li i to kakve veze jer joj je temp stalno cca 37,2

to nam je prvi put (osim onog na samom početku što smo rješavali majčinim mlijekom) pa ne znam moram li doktoru ili imate neku preporuku kako da to sami riješimo?
    pedica nam je radila ujutro, a sutra poslijepodne pa je ne mogu ni nazvati, a dugo mi čekati i ništa ne poduzimati

mi smo takav slučaj riješili tobrex masti i kapljicama,a kada je imala takve okice nije imala temp.pa ti je to možda od zubića

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •