Pokazuje rezultate 1 do 14 od 14

Tema: Što s PCOS i sl problemima nakon postignute IVF trudnoće?

Datum pristupanja
    May 2005

Početno Što s PCOS i sl problemima nakon postignute IVF trudnoće?

Drage moje !

Evo sigurno se niste nadale da ču ponovo na ovaj podforum , ali sam kratko naime znima me nešto dali ja sada i danje moram raditi hormonske pretrage iako sam uspijela ostvariti trudnoću nakon laparoskopije i ivf-a . Da sav podsjetim meni je 1998 diagnosticiran PCOS
    2004 zapoćela sam sa lijećenjem kod dr. B .
    Molim curke koje su imale iste probleme da mi daju savijet .
    Svima šaljem velike puse i da bude još više bebaća sa ovog podforuma.

Jan-Renato donio mamai svu sreću svijeta .

rvukovi2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Draga Vlatka,

dobro da si postavila ovo pitanje.
    Promijenila sam naslov tvoje teme da bi drugima na pdf-u bila iz naslova jasnija bit tvojeg pitanja

Najprije pitanje za tebe-dojiš li još uvijek, jer ako dojiš, onda još ništa ne trebaš raditi.

U biti, možda bi bolje glasilo pitanje, jesi li dobila mengu nakon poroda?
    Npr. meni je primarna ginićka rekla da na kontrolu dođem tek kad dobijem mengu.
    S obzirom da se dojimo punom parom, moje M nema na vidiku pa sam baš opuštena što se tiče nekih kontrola.

A PCOS bi se navodno trebao ublažiti nakon poroda, no pitanje je koliko traje to blaženstvo :/

U biti, neko moje laičko mišljenje je da, ukoliko ne namjeravaš ponovo ići na IVF, treba obavljati one rutinske ginekološke kontrole jednom ili dva puta godišnje, ovisi kako ti kaže ginekolog u primarnoj zaštiti i to je to.
    Ukoliko imaš i dalje hormonalni disbalans, ginekolog zna što mu je za činiti s tobom.
    Do sad je regulranje tog disbalansa išlo u smjeru postizanja trudnoće, a od sad ako ne budeš htjela više trudnoću će ići u smjeru liječenja osnovne bolesti pa ti možda prepiše i kontracepciju, koja je dosta efikasna za rješavanje PCOS-a.

Tvom Janu-Renatu pozdrav, baš si mu fora ime odabrala-onaj Renato part imena je doktoru u spomen, ha?

Datum pristupanja
    May 2005

Početno javljam se !

Rukovi bokić !

Prvo hvala na tvojem postiću evo da ti odgvorimna nekoliko pitanja , prvo da ja još uvijek dojim ali uz dohranu (300 ml dnevno ) i nadam se da ču doiti još neko vrijeme jer uživam u tome . Što se tiće ponovne trudnoće" NE HVALA " ova mi je bila dosta problematićna no zahvaljujući dobrim lijećnicima na Duhu a među njima je i meni naj draži dr. B.po kojeme je mali i dobio ime . Mislim da sam napravila dobro što sam malenom dala njegovo ime jer taj je lijećnik za mene napravio jako puno, brinuo je o mojoj trudnoći a kada sam završila u bolnici iako je bio na godišnjem bio je u tojk svih zbivanja i slao mi pozdrave i podrške preko drugih lijčnika ( Dr. Habeka , Dr. Ujevoića i Dr. Marton ) .
    Eto to je to za sada , još jednom ti puno hvala na postiću.

ms. ivy editirala naziv nadomjestka

rvukovi2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ajde, nek ste vi živi, zdravi, veseli i debeli!

Datum pristupanja
    May 2005

Početno dvoumice !

Drage forumašice !

Imam jednu dvoumicu a to je htijela bi ostati sa dr. B. i dalje u kontaktu iako više ne namjeravam ići u postupke ( ovo je zadnja trudnoća ) ovih tri godine koliko sam hodala kod njega na preglede i postupci koji su ređeni kod njega a i njegov pozitivan stav koji me uvijek oraspoložio iako sam bila na rubu depresije , stvorile su u meni neki poseban osjećaj privrženosti. Zahvaljujući njemu i njegovoj brizi za mene danas ima zdravog sinčića . Kada sve to sagledam ne vidim razloga da i dalje ostanem u kontaktu i dopustiti mu da prati mog malog kroz život .
    Jednostavno ne mogu samo tako zatvoriti vrata iza sebe i zaboraviti na osobu koja je bila uz mene kada je bilo naj gore , brinuo je o meni i mom malom anđelu više nego moj suprug koji nije niti jednom u mjesec dana kolio sam ležala na patologiji trudnoća upitao Dr. Habeka kakvo je moje stanje i stanje bebaća a dr. B. je bio u stalnom kontaktu sa spomenutim lijećnikom .
    Nadam se da ne mislite da su i se pobrkali lončići zato vas molim za vaša mišljenja .
    Puno hvala svima šaljem velike puse.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

dakako, neces zaboraviti covjeka koji ti je tako puno pomogao. neki posjet jednom godisnje, cestitka pokoja, sve je to ok. ali usporedjvati ga sa svojim suprugom mi je malo... previse. osim ako ne gajis prema njemu slicne osjecaje.... a to je vec :shock:

rvukovi2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

vlatka pa ti sama sebi zachatas topic :shock:

jel da ti ga sad opet preimenujem, zatvorim ili :?

pošto si krenula ot da se onda samo malko nadovežem.

dr. B. ti je tip doktora koji prilično brine o svojim pacijenticama, i to svima, bez posebnih iznimaka jer je svaka trudnoća postignuta na odjelu za IVF poseban uspjeh ekipe koja tamo radi.

ako ti trenutno depresiraš, bilo bi dobro da potražiš stručnu pomoć, jer je to prilično česta pojava nakon poroda, pogotovo kod žena koje i inače imaju problema s hormonima-sorry što sam ti ja ovako direktna, ali sama si krenula, meni bi sad bilo žao da ti to na vrijeme ne prepoznaš.

nisam ti htjela ovo na pp pisati-nekako mi se čini licemjernim i radi nekih drugih žena koje ovo čitaju.

e sad na tebi je da se sabereš jer imaš jedno malo stvorenje doma do kojeg si jedva došla i imaš doma muža s kojim trebaš razgovarati.

oprosti ako sam odreagirala kao babaroga, ali mislim da te netko malo treba zdrmati.

ivana 7997 ti je baš fino odgovorila-znaš, svak ima svoj život i svoj posao, a doktorov posao je između ostalog i briga da s trudnoćom prođe sve ok.
    nije ni njima svejedno ako nešto pođe po zlu.
    ako se dogodi pobačaj nama koje smo išle na ivf, to ti otprilike bude kao da se nekom građevinaru koji se jako trudio oko nekog npr. mosta, taj isti most sruši.

ja se nadam da ćeš ti prepoznati što ti je činit, a ako trebaš bilo kakvu stručnu pomoć oko dojenja, braka i sl. tu nas je puno koje ti možemo u tome pomoći.

čuvaj to malo stvorenje, ono te jako treba i jako, jako treba mamau i tatu u dobrim odnosima

no hard feelings vlatka

Shanti avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Vlatka, normalno je da si zahvalna doktoru, svaka od njegovih pacijentica je zahvalna ne samo za bebe kad ih konačno prime u naručje, nego i svu pažnju koju im je iskazivao na putu do njih. Jednako kao što si ti zahvalna doktoru B., zahvalne su i ostale njegove pacijentice. Tako smo zahvalne svojim doktorima i mi koje smo pacijentice sasvim drugih doktora.

S obzirom na to da si čvrsto odlučila da je ovaj dio tvog života vezan uz MPO završio, mislim da bi bilo najbolje da se od doktora oprostiš nekakvim znakom pažnje (to ne bih smatrala mitom na koji se sva naježim, nego zahvalnošću), a s druge strane, da porazgovaraš sa svojim mužem, jer s njime bi trebala provesti život i on bi za tvoje zdravlje i zdravlje vašeg djeteta (između ostaloga, jer ovo se odnosi na sve aspekte života a ne samo zdravlje) trebao biti itekako zainteresiran. I prisutan.

A doktoru B. boca vrhunskog vina (ili nešto drugo, primjereno a što odgovara tvom ukusu) i "hvala", osim ako se ipak ne odlučiš na još jednu bebu.

Datum pristupanja
    May 2005

Početno da ne bi bilo zabune !

Drage forumašice !

Vidim da su neke od vas krivo protumaćile ovo što sam napisala vezano za Dr. B . Kao prvo naravno da nemogu zaboraviti svog muža i nisam ga zaboravila pa na kraju krajeva on je otac mog djeteta i biti će zauvijek Dr B. i ja smo kroz ovih tri ili koliko godina stvorili jedan poseban odnos jer sa nime sam uvijek mogla porazgovarati o svemu ček i ostarima koje nisu direktno vezane za IVF. Još jedna bitna stvar kada sam dolazila na kontrole dr. B bi mi se uvijek obraćao sa" Vlatkice , "Vatkić" ali nikada sa gospođo Peno ili gospođo Vlatka . Sa njime sam uvijek mogla porazgovarati o svemu iako nije bilo vezano za postupke , razgovarali smo i o mom poslu i kućnim ljubimcima na baš o svemu.
    Moja kolegica je prije pet godina dobila svoje trojćeke iz MPO-a iako je prošlo devet godina od tada i dalje se redovito viđa sa lijećnokom koji joj je pomogao da ih dobije , viđaju se redovito i rezmjenjuju iskustva i ideje vezane za klince , taj lijećnik je čak i krsni kum jednom od njezinih klinaca , ali da u Italiji je tajkav odnos sasvim normalan a ovdje kod nas kada se tako nešto dogodi onda je to ćudno i odmah se na to gleda sa čuđenjem , pa nije ni ćudo šta oćekivati od Balkanaca , njima je sve ćudno .
    Eto to je moj odgovor na vaše čudne reakcije .

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Što se tiče PCOS-a stanje će ti se nažalost ubrzo vratiti na staro i tu nema lijeka, to su ti valjda već objasnili?!

Shanti avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno Re: da ne bi bilo zabune !

Citiraj vlatkapeno prvotno napisa
    ovdje kod nas kada se tako nešto dogodi onda je to ćudno i odmah se na to gleda sa čuđenjem , pa nije ni ćudo šta oćekivati od Balkanaca , njima je sve ćudno .
    Eto to je moj odgovor na vaše čudne reakcije .
    Ako ste tako bliski i dobri prijatelji i uspostavili jedan privatni odnos, onda ne razumijem što je uopće bilo razlog tvojoj, kako kažeš, "dvoumici".

Ne vidim ništa čudno u našim reakcijama, ali mi ton ovog dijela koji sam izdvojila kao citat djeluje uvrjedljivo. Nas koje smo komentirale u najboljoj namjeri tvoju "dvoumicu" nisi nazvala Balkancima tj. Balkankama zato što živimo na Balkanu (btw, jesi li sasvim sigurna i u to?) nego kako bi nas proglasila primitivkama koje eto, po tvom mišljenju, čudno reagiraju.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

nemojte se ljutiti. ali privatni odnosi s liječnicima nikako nisu predmet ovog podforuma.

neću dopustiti daljnje komentare na tu temu, vratite se na prvobitna Vlatkina pitanja o PCOS-u i onome što je vezano uz zdravlje.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pa vlatka je sama prosirila pitanje na privatne odnose s lijecnikom :?

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

pa ja sad vraćam u početne gabarite jer možda spomenuti liječnik ne bi volio da ga ovako razvlačimo pogotovo što ova prijepiska izađe na netu kada se ukuca njegovo prezime :/

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •