Ima li tko iskustva? U jako puno novogradnji ga sad postavljaju,ja ga nikad nisam vidjela u prostoriji,već samo složenog u salonu na 1m2.
Kako se ponaša nakog nekog vremena,zna tko?
Ima li tko iskustva? U jako puno novogradnji ga sad postavljaju,ja ga nikad nisam vidjela u prostoriji,već samo složenog u salonu na 1m2.
Kako se ponaša nakog nekog vremena,zna tko?
gledali smo lani jedan stan u zgradi staroj par godina s bambusovim parketom - bio je očajno uništen (parket, ne stan).
Ne znam jesu li mu nešto extra ružno radili ili je jednostavno mekan (po tablicama bi trebao biti tvrđi od hrasta - no tako uništen hrast ja nikad u životu nisam vidjela, a star 2-3 godine pogotovo)
Meni se bambus sviđa, ali zbog gornjeg iskustva se neću upuštati u tu avaturu
Najbolji su hrastovi parketi.
Mi imamo Merbau parket i rekli nam tvrđi od hrasta i bla bla bla.
Lijep je i onako baš ugodan oku, ali nije tvrd ustvari lako se ispara. Imamo ga 2 god.a već je ofucan.
A kako je tamna boja tako se i više vidi.
meni su najljepši bambusovi parketi, no navodno da nisu kvalitetni - tako su bar meni govorili dok smo gledali stan
stavila ih je moja sestricna prije mjesec-dva
i sad joj je zao
mene proganjaju ti bambusovi parketi, pa daj mukice, malo obrazlozi, molim te.Mukica prvotno napisa
Mukice, šta je bilo s parketom da je tvojoj sestrični sada žao što ga je dala postaviti?
U puno novogradnji sada stavljaju baš bambusov parket i predstavljaju ga kao nešto specijalno.
Evo svako malo pročitam da su ljudi nezadovoljni bambusovim parketom, imali smo ljetos topic o tome, sad ga nisam mogla naći.
Uglavnom sjećam se da sam i ja pisala kako sam ovo ljeto slučajno ušla u Interšpar ili takav nekakav trgovački lanac u Sisku , popiti kavu u njihovu kafiću i neugodno se iznenadila izgledom tamo postavljenog bambusovog parketa. Bio je užasno uništen,a star svega par mjeseci. Ima jedna forumašica koja je već postavila taj parket u stan i izgleda prekrasno, jel to bila MUm2Be ako me sjećanje ne vara ? :/
Da ne otvaram novu temu, ima li netko iskustvo s gotovim parketom, dakle tvornički lakiranim ? Znam da Apri zna sve o tome, ona mi je institucija za to, ali hoću čuti vaša mišljenja da li ste zadovoljni i koju marku tih parketa ste postavljali ?
ja otvorila slican topic
svidio mi se na izgled bambusov parket, i bas sam se ono mislila oko njega
ali odustala sam, malo sam gledala parket koji je bio koristen i odavao o mi je na laminat i ne znam, eto, nismo g auzeli i nije mi zao...
stavili smo pravi hrastov parket, 22mm debljine i savrsen je, zadovoljna sam skorz, iako je drugi izbor bio jasen, sad mi je bas drago sto je ipak hrast...
nije ni skup previse, uzeli smo II klasu, cak mi i ljepse izgleda nego I klasa....
ja ne bi bambus, ne cini mi se dugortrajan, tj dugotrajnbo se bojim da nece izgledati onako kao kad se tek postavi...
a meni je u cilju bilo imati dobro i kvalitetno dugotrajno rjesenje...
i smatram da klasini parket ipak nema konkurencije...
svi ovi 'gotovi' parketi, sve mi to ide u ono kako je i danas soro sve na trzistu, nista nije za dugo vremena, cilj je stalno mjenjati i kupovati novo, nista nije da stavis sad pa traje do unuka....
Znam da skroz imas pravo. Al tako je lepi. I svijetli. I pun mi je kufer hrasta i hrastovine, gledam ih cijeli zivot.
znam marta, al vidis ces kako mi je parket lijepi...
sta ces, nema do hrasta.....
babmus ti nije ono, je lepi je, ali...pogotovo ga ne bi u kucu stavila...
A pogledaj ovaj:
http://www.alpod.si/program/parket/bambus.asp
jos ga mozes dobiti i nelakiranog za uljenje...![]()
ok, al nemoj za 5 godina reci-a govorila si ti meni![]()
Evo, tu imas o bambusu:
http://www.roda.hr/forum/viewtopic.p...ight=bambus%2A
Ma super imaju ponudu, samo kako to dofurati u HR ? :?marta prvotno napisa
Pa ne bih ja ni znala za to da nisam vidjela u Hr. Da budem preciznija, u Brodmerkuru.Amelie32 prvotno napisa
![]()
alpod ima distributera u zagrebu, ja radila s njima
ja sam naletjela na te podatke da ima veliku gustoću (kg/m3), no šta je s otpronosti na habanje?
za vas koje ga imate već duže vrijeme: kupujemo parket za sobu koja će nekih 3-4 god biti spavaća za mene i md, a kasnije dječja. bili u megakopu i imaju stvarno veliki izbor bambusovog parketa, koji je prekrasan i razmišljamo o njemu. e sad! svi pišete da se lako zgrebe i rupice....a meni kažu da je stvar u laku. i da je lak bitan kod svakog parketa.
Lak može pomoći, ali ne toliko.willow_tree prvotno napisa
Bambus je jako mekan i zato se lako ošteti bez obzira na lak.
Kada smo mi išli gledati parkete uzela sam olovku i zagrebla sam po svakom izložbenom primjerkujer to je meni jedini dokaz kvalitete, a ne ono što oni kažu.
Na bambusu sam napravila brazdu dok jedino na hrastu nisam uspjela napraviti nikakvu crticu...apsolutno ništa...
Mi smo se odlučili za hrast![]()
evo baš sad pričala sa frendicom i ona kaže da ima hrastov i da je koma, sav izgreban i rupičast. uselili su u novogradnju prije nekih 7-8 mj.Ora prvotno napisa