Pokazuje rezultate 1 do 13 od 13

Tema: AS za bebaca od 7 mjeseci POMOC!

jozefina avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno AS za bebaca od 7 mjeseci POMOC!

Nas Leon je sada napunio 7 mjeseci i tezak je 9 kg. Jos uvijek ga vozimo u nosiljki/AS Jane Carera Matrix Pro i vozimo ga u lezecem polozaju. Ne mogu reci da smo nekaj posebno zadovoljni jer mi se ne cini da je ta AS nekaj sigurna. Inace kada se podigne naslon u njoj se moze voziti beba do 13 kg. Ne svidja mi se previse jer je nosiljka uska i cini se neudobna. Zao mi je kaj smo opce kupili ta kolica. Citala sam da te kombinirane nosilje/AS bas i nisu nekaj dobroga. Razmisljamo da malome kupimo neku drugu. Citam sve forume ali iskreno vise nemam pojma kaj je dobro a kaj nije. Isofix ili ne? Koji su modeli fakat sigurni? Inace vozimo Opel Corsu. Cula sam i da je jako vazno kakav je autic jer ne sjeda svaka AS kak treba u svaki model auta. Totalno sam IZBLESIRANA i vise ne znam kaj da kupimo. Ljubazno molimo iskrenu i realnu sugestiju.

Puno pozdrava od zabrinutih roditelja

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Najprije - super što ste svjesni sigurnosti prevoženja djeteta u autosjedalici.

Moja prva pitanja su:

- ima li vaš auto ISOFIX?
    - zašto dijete prevozite u ležećem položaju?

Onda možemo dalje.

jozefina avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Autic nema isofix. Mislila sam da se to kupi kad se kupi AS. U lezecem polozaju je zato jer uglavnom zaspi cim motor zabrunda. Ali sada vise nema smisla da nam ovak veliki lezi. Prvo nam je dijete pa smo se bojali vec prije metnuti ga u sjedeci polozaj. Brinuli smo radi kicme. :/ . Pedijatrica nam je rekla da dokle god dijete samostalno ne sjedi da neka bude u ravnom. Jos nije siguran i klati se ali sada je poceo traziti da sjedi uz pridrzavanje.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

jozefina, pišem ti kasnije i za ležeći položaj i za isofix.

enela avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj jozefina prvotno napisa
    Autic nema isofix. Mislila sam da se to kupi kad se kupi AS. U lezecem polozaju je zato jer uglavnom zaspi cim motor zabrunda. Ali sada vise nema smisla da nam ovak veliki lezi. Prvo nam je dijete pa smo se bojali vec prije metnuti ga u sjedeci polozaj. Brinuli smo radi kicme. :/ . Pedijatrica nam je rekla da dokle god dijete samostalno ne sjedi da neka bude u ravnom. Jos nije siguran i klati se ali sada je poceo traziti da sjedi uz pridrzavanje.
    Si sigurna da nemaš kukice za isofix? I ja ti imam corsu. Pogledaj kak te konzole za isofix izgledaju http://picasaweb.google.hr/enelaida/...70189523201234 I ja sam bila uvjerena da ih nemam dok nisam išla gurnuti ruku između sjedalice i naslona da ipak provjerim za svaki slučaj Te konzole su ti obično u boji šasije, znam da su na crvenoj corsi crvene. Moja Slatkica ima 14 mjeseci i sad ti imamo Roemer isofix. Super nam sjeda, a čini mi se da bi tak sjedala i da ju učvrstim pojasevima.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Ovako - ako auto nema ISOFIX, onda vam u principu ne treba ISOFIX sjedalica - osim ako ćete AS prenositi iz auta u auto koji ima ISOFIX. Većina ISOFIX sjedalica ima mogućnost postavljanja i pojasevima, ali možda vam se ne isplati davati više novaca za takvu sjedalicu ako ćete ju ionako pričvršćivati pojasevima.

Naravno da je postavljanje autosjedalice sustavom ISOFIX lakše i manja je mogućnost greške kod postavljanja, ali i autosjedalice koje se postavljaju pojasevima mogu se jednako dobro pričvrstiti.

Za vas još nije autosjedalica 9-18 kg, budući da je dijete još za to premalo. Ne znam planirate li kupovati novu autosjedalicu do 13 kg ili kombiniranu autosjedalicu?

Što se tiče vožnje u ležećem položaju: ovakav način prijevoza je najnesigurniji za dijete. Prijevoz djeteta u polusjedećem položaju, u smjeru suprotnom smjeru vožnje, kakav pružaju autosjedalice za male bebe je najsigurniji.

Pogledaj najprije kako izgleda crash test Jane Matrix sjedalice u ležećem položaju

http://www.youtube.com/watch?v=WdBRPiNJC7

i nakon toga npr. MaxiCosi Cabrio.

http://www.youtube.com/watch?v=tgHj1NimTXQ

Razlika je drastična, zar ne?

Pitaj dalje.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Na linku za Jane Matrix fali jedno slovo. Ispričavam se.

Ovo je ispravan link:

http://www.youtube.com/watch?v=WdBRPiNJC7s

jozefina avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Si sigurna da nemaš kukice za isofix? I ja ti imam corsu. Pogledaj kak te konzole za isofix izgledaju [url]

Sramota me opce priznati da se nisam sjetila ni pogledati u autu. Nije mi palo na pamet. :? Nismo se informirali dovoljno. Cim MM dodje doma, idemo odmah provjeriti. THNX

jozefina avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

[quote="Amalthea"]
    Za vas još nije autosjedalica 9-18 kg, budući da je dijete još za to premalo. Ne znam planirate li kupovati novu autosjedalicu do 13 kg ili kombiniranu autosjedalicu?

- Kao prvo, dodje mi zlo kada vidim kako smo nesigurno prevozili dijete. :shock:

- Stvarno ne znam koja je razlika. :? Kombinirana bi bila za duzi period? Kaj je bolje?

enela avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj jozefina prvotno napisa

Sramota me opce priznati da se nisam sjetila ni pogledati u autu. Nije mi palo na pamet. :? Nismo se informirali dovoljno. Cim MM dodje doma, idemo odmah provjeriti. THNX
    Moja ti je proizvedena 2003. Ak je tvoja mlađa, ziher imaš konzole. Ma, i ja sam bila uvjerena da nemam konzole

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Jozefina, nemoj se gristi zbog Jane Matrix. Autosjedalica ima takve upute koje navode roditelje da voze djecu u ležećem položaju, čak do nekih 9 mjeseci. Moja Matrix-ica je bar imala takve upute, tako da smo ga i mi na taj način prevozili - dok se nisam malo bolje informirala o takvom načinu prevoženja

Inače, tvoj maleni je već zreo da bude u toj autosjedalici, ali u polusjedećem položaju, vidi upute (strana 10, 11):
    http://www.jane.es/archivos/manuales...Matrix_Pro.pdf
    Matrix-icu je teško (ali ne i nemoguće) pravilno montirati na taj način, ali za pravilnu montažu ti toplo preporučujem da dođeš na pregled autosjedalica ovu subotu ispred MUP-a.

Moj je savjet da na pregledu u razgovoru sa savjetnicima ipak odlučite da li da ulazite u novu investiciju ili ne.

mg1975 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Jozefina, ako se odlučiš za kombiniranu AS preporučam ti od Bebe Comfort-a ISEOS.

Od svih kombiniranih na testovima ADAC-a mi smo se odlučili za nju, a jedan od razloga je što nam je i prva AS (nosiljka) bila njihova.
    Jedino što po ovu sjedalicu moraš do Baby Centra u Brežicama jer u HR mi nismo uspjeli pronaći dućan koji prodaje kombinirane AS. Sa tom AS smo prezadovoljni, montaža jednostavna pomoću pojasa (ne proizvodi se sa Isofixom).

p.s. Mala preporuka, pri kupnji probajte dogovoriti da AS probate montirati jer nama u Pola super sjeda, dok ju u Vectru (iz 1992. g.) ne možemo montirati zbog prekratkog pojasa.

mg1975 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Samo mali ispravak tip felera .....točno je Bebe Confort
    (to je tako kad pišem u brzini )

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •