Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 77 od 77

Tema: MOLIM POMOC;HITNOOO MI JE

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

A gdje ja to mogu kupiti,ne vidim nikakav broj na ovoj stranici.

Ana :-) avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

I ja isto pijem Orbenin i Ceporex

Disa Orbenin se dobiva na recept od svog liječnika opće prakse, ili ga možeš kupiti u ljekarni, oko 40kn je kutija

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Disa, moj topli savjet je da se manis potrage za antibiotikom doj jos nema potrebe za njim.
    sprijeci je.
    razbi kvrgu i istjeraj mlijeko van.

iz osobnog iskustva znam kako ti je. ako te boli kvrga dok je masiras, zamoli muza, neka ti on pomogne. neka ti pomogne i izdojiti ako treba. ako te boli dok to radis tako da bi vristala, vristi. ako ti se placi, placi.

ali poslje ce ti biti lakse, vjeruj mi.

lasica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

da,naravno to se podrazumijeva da piješ antibiotik tek kada nastane potreba za njim istinska tj. kada ti doktor odredi.ako ćeš imati puno problema sa cickama ne bi bilo loše da odeš na UZV da se vidi točno šta je.iz svojeg iskustva preporučam drinkovića.puno mi je pojasnio zakaj imam problema.e da,i piše ti na hepatrombinu da se može koristiti za mastitis.razbija kvrgu.

Ana :-) avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Disa kako je?

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Evo ovako
    Osjecam se kao da imam najevecu gripu na svijetu,boli me glava,grlo i malaksala sam a ne mogu nista da jedem,ne znam jel to povezano sa ovim u dojci ali ja sam se jedva digla iz kreveta jutros.Temperature nemam,sinoc je bila 38 ali nakon kupanja je bilo sve ok.
    Dojka je manje crvena danas i ne boli me na dodir ali kvrga je jos uvijek tu,ne mogu da je razbijem i gotovo,davala sam i bebi i stalno mu dajem ali nece i nece! Eh sad,jel dobar znak sto nema crvenila?
    Ja sam cijelu noc mijenjala obloge i imam je i sad,stavljala sam hladnu oblogu,pa onda kupus,pa sir,pa opet iz pocetka,prije podoja vrela obloga.Sad imam sir na njoj i malo prije je beba jela iz nje.
    Sta mislite kako napredujem?Rucno ne mogu izdojiti ni kap i gotovo,pokusavala sam satima,uspijem jedino sa pumpicom i beba kad jede osjetim da guta znaci izlazi mlijeko.
    Jel bolje ako se povuce crvenilo?

Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

povlačenje crvenila može biti dobar znak, ali pojava tvoje temperature i malaksalosti svakako nije :/

nije bitno što ne možeš ručno izdojiti jako je važna masaža dojke na tom mjestu gdje je kvrga. masiraš odozgo prema dolje, ugrij ruke, možeš koristiti i neko bebi ulje ili masnu kremu da ruka lakše klizi.
    kvrga je zarobljeno mlijeko, mlječni kanalić se sve više širi i to treba van.
    masiraj i pod tušem.
    nakon masaže ili izdoj ili ponudi djetetu da doji.
    i tako ponavljaj što češće.

ono na što svi zaborave je uzrujanost, nemir i stres. moraš se opustiti.

jel piješ taj antibiotik?

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ma pijem antibiotik.Ali ne mogu da je razbijem.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

A stresa i urzrujanosti ima i preko glave,zadnju sedmicu mi se desilo hrpa ruznih stvari i jos uvijek se desavaju,mozda je to uzrok svemu :/

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj disa prvotno napisa
    A stresa i urzrujanosti ima i preko glave,zadnju sedmicu mi se desilo hrpa ruznih stvari i jos uvijek se desavaju,mozda je to uzrok svemu :/
    to ti može biti uzrok padu imuniteta, a onda si podložna gripi
    jel jedeš dovoljno vitamina C?

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

U posljednje vrijeme ne jedemskoro pa nista sto je zdravo :/
    sendvic ili makarnone su glavno jelo,nemam vremena.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

a banana? jabuka? kruška?

Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

disa, što god ti se dešava znaj da te tvoje dijete najviše treba. probaj se brinuti o sebi koliko prilike dopuštaju. Ponekad nam fizički pokazatelji (kvrge, temperatura, malaksalost) govore da trebamo stati na loptu, izmjeniti prioritete jer i naše tijelo nije neizdrživo.

vidiš kako MGrubi ima odmah krušku iz rukava

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Hvala vam cure,nadam se da ce biti bolje.kvrga je jos tu.

Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mijenjaj položaj dojenja

dutka_lutka avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Citiraj disa prvotno napisa
    Pod stresom raste adrenalin, povećava se proizvodnja mlijeka, a smanjuje otpuštanje.

Držim ti fige!

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ja imam mlijek aza dvoje djece,mislim to mi se bas svidja jer moj mali bucko ima 8kg sa dva i pol mjeseca :D ali bojim se da opet ne dobijem upalu,vidim da ne moze popiti sve iz njih.Mijenjam i polozaje i obloge staljam,sinoc sam imala opet temperaturu i skidala je oblogama od rakije na noge i caj i limun sam cijedila,danas nema temperature i nema nista crveno a kvrga je manja i povukla se negdje u dubinu,jedva je nadjem.Pijem i dalje antibiotik pa vidjet cemo sta ce biti dalje.Pocela sam piti vitaminske sokove uvela actimel jogurt i jabuke pa ...

Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

odlično čini se da se izvlačiš iz krize

pazi na ponavljanje kvrge se znaju vratiti. ne plašim te, ali samo da obratiš pažnju.
    uzrok može biti i ako si ponoći zaležala na toj strani, ako često nosiš bebu na toj strani-desna ili lijeva, nagli pokreti rukama npr. neki radovi, čišćenja, ribanja i sl., nošenje torbe koja pritišće grudi, marame i sl. obrati pažnju.

pozdrav

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Hvala,pazit cu,inace cesto ga dojim lezeci mozda je i to smetalo?
    Jer kad lezim ona dojka odozgo nekako pada i tu se zadrzava mlijeko,posebno kad nadolazi,kako vi to kazete let down ili tako nekako i bas na tom mjestu se pojavila ova kvrgetina!

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Evo drage moje da vam javim stanje.Kvrga se smanjila skroz i duboko je tako da je vise i ne trazim imala sam problema jer sam prestala a oblogama i onda dobila puuunooo mlijeka,popucale su mi cike toliko da vise ne lice ni na sta,imala sam vise mlijeka nego treci dan nakon poroda,izgleda da sam ga precesto stavljala da vuce i eto...uglavnom i to sam rijesila hladnim oblogama,temperature nema ail...sad sam dobila upalu desni,bole me svi zubi tako da sam zakljucila da sam se dobroo prehladila.Antibiotik sam ispila i dobila iz bosne paracetamol i popila sam isto dva,sinoc i danas..uz sve to,mm dobio gripu(od mene valjda) i sveki mi zaglavila u bolnicu,tako da je svekar sad sa nama u stanu pa ce mi cuvati malog i nadam se da cu imati malo vise vremena da se izlijecim do kraja.Pijem puno caja sa limunom i to je to.Eto drage moje doktorice hvala na pomoci.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

za upalu desni: mučkaj ()ne piti) čaj kadulja + kamilica
    ima i sprej Apripodent , ublažava bol i liječi

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

ups Apiprodent

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ma jeli moguce da mi se vratila upala!!!
    Sad na drugoj strani imam isto veliku kvrgetinu ali nije crveno,osjetila sam da me ponovo boli.Veceras stavljam obloge i sutra kod ginekologa!
    Dosta je zezanja vise!

Anita31

Početno

Disa, prošla sam to prije manje od mjesec dana. stavljala sam obloge od svježeg kupusa i melema, masirala do beskonačnosti, izdajala se svakih 2-3 sata osim po noći (od 00 do 5 ujutro 360ml), više nisam znala kaj da radim sa tolikim mlijekom. temperatura 39.7. od lijekova sam pila samo lupocet. nakon 3 dana je prošlo, ali na žalost smanjila se i količina mlijeka nekih 2 tjedna iza toga. kako moj buco 7.9kgpapa po 200ml ja mu imam svega za 3 obroka. ipak ne dam se. izdajam i dalje. cicu nikad nije htio jer je ljenčina.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ja sam bolje,moram otici jos na ultra zvuk ali bolje sam,a mijeka hvala bogu imam,dovoljno.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

cicu nikad nije htio jer je ljenčina.[/quote]
    A sta ovo znaci???Ne doji ga iz cice uopste,moj mali to popapa sve a i ja imam bucu,nema jos tri mjeseca a ima 8 kg

dambo avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

disa,

kak si sad?

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove