-
i opet....mastitis
Bas se osjecam porazeno. Sve mislim, radim dobro, dojenje nam ide super...i onda jucer se probudim sa lijevom dojkom tvrdom kao kamen, jakim bolom i crvenilom. Odmah sam znala. Naime V. me je dan prije ugrizao za bradavicu, bilo je krvi, ja sam dojku stedila citav dan i noc i eto rezultata. Do uvecer je temperatura skocila na 38,5C. Stavljala sam kupus, obloge, davala V. samo tu cicu. I danas ipak odem doktorici...i zavrsim sa antibiotikom.
Ta doktorica je inace koordinator ovdje za promociju dojenja i valjda zna sta radi. Jel jos neko pio antibiotike i je li skodilo bebi?
-
Osoblje foruma
Nemoj brinuti - ako si liječnici napomenula da dojiš, sigurno ti je dala neki lijek koji nije kontraindikativan dojenju.
Pokušaj i sama ručno izdojiti tu dojku, a bebu češće stavljaj na nju na podoj, ali pazi da ne "zapostaviš" drugu.
Ako osjetiš neke kvržice, pokušaj ih izmasirati ili dijete pri dojenju namjesti tako da svojom bradicom masira taj čvorić.
Ne brini, to što ti se dogodio mastitis ne znači da si bilo što loše napravila - to se, jednostavno, događa dok se ne uspostavi ravnoteža između ponude i potražnje.
Javi nam kako ide liječenje!
-
Hvala. A danas je vec puno bolje, ne boli me, a crvenilo se povlaci. Pored antibiotika, stavljam kupus, obloge, masiram se i uvijek dajem tu dojku prvu na podoj.
Zanima me jos,trebam li buditi bebu ako osjetim prepunjenost dojki?
-
-
Osoblje foruma
Samo da napomenem - ne pretjeruj s kupusom (neka ti ne bude na dojci više od 8 sati dnevno).
-
ne vise od osam sati - uopce.
-
-
-
ja sam nekada lezala u kadi punoj tople vode i masirala cice dok nisu omeksale.Nekada je i muz pomagao.
-
svako dijete je drugacije.Nema jedne formule kako hraniti dijete.Neke moje prijateljice su imale bebe koje su sisale svaka 4 sata.Moj mali je bio na cici svako malo.Proci ce...
-
Kad?
(Ja sam u stanju pretrpiti da me zivu oderu, samo ako znam do kad ce to trajati...)
Ne, stvarno, kad se uspostavi neki red u potraznji? Koliko (puta dnevno)sisaju npr. dvomjesecne bebe?
Ja vec imam furku da cu cijeli zivot ostati u spavacoj sobi, u krevetu, sa pripremljenom sikom i da nikad vise necu sunca vidjeti....(sala mala...) :D
-
Osoblje foruma
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma