Pokazuje rezultate 1 do 7 od 7

Tema: Spojila bih porodiljne...

Djenka avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno Spojila bih porodiljne...

07.02. mi završava prvi porodiljni, a 06. 03. počinje drugi redovni porodiljni. Na kratkom bolovanju, te prvom porodiljnom sam od 01. 12. 2006.

Zanima me što da radim s tom razlikom od mjesec dana između porodiljnih?

Da li mi se isplati tražiti godišnji u firmi? Tamo sam bila prijavljena na 4250 kn. Hoću li time i tih mjesec dana dobivati bolje prihode nego da dignem trudničko bolovanje?

Kakvi su moji prihodi na slijedećem porodiljnom, na ovom sam dobivala max. porodiljnu naknadu? Sad sam na drugih 6 mjeseci porodiljnog - 2500 kn.

Da li da se vratim raditi na tih mjesec dana? Nemam baka servis i slično, znači, morala bih zaposliti tetu čuvalicu.

Pozdrav svima

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

meni se trebao nastavljati porodiljni za cetvrto na onaj za trece dijete. kako sam dobivala 1.600, i na novom bi samo nastavila dobivati tih 1.600, pa sam ja prekinula "stari" porodiljni, posla raditi, radila tri mjeseca (puna) i iskoristila jos i godisnji (to je bilo jos nesto preko mjesec dana) i onda otvorila "novi" porodiljni. tako sam si osigurala maksimalnu naknadu za prvih sest mjeseci.

ako ti je takvo nesto opcija, moras pazit na onu neku racunovodstvenu formulaciju da ti u prosjek primanja ulaze zadnje tri isplate koje su isplacene u mjesecu koji je prethodio mjesecu u kojem otvaras porodiljni ili tako nekako :/

uglavnom, primjera radi: ako otvoris porodiljni 20.08., a 10.08. ti je isplacena placa za 7. mj., ta ti ne ulazi u prosjek, vec isplate koje su bile u 7., 6., i 5. mjesecu. zato tebas pazit kad prekidas i kad ces otvorit, da stignes dovoljno uplata imati...

iskreno se nadam da nisam nis fulala, a ako jesam, da ce me pametniji po tom pitanju ispravit

Djenka avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Hvala, litala. Sad sam naišla i na ovo http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewtopic.php?t=28414.

Da li to još vrijedi: ako bih krenula raditi 31.1., radila cijelu veljaču, te par dana ožujka, gledalo bi mi se kao zadnja tri mjeseca bitna za prosjek??? Da li se još uvijek gleda samo zadnja tri mjeseca?

Ako je to moguće, drugi mi je problem što mi je firma malo u neredu, te bih ih željala što manje opterečivati, financijski i s papirima. Oni isplačuju plače krajem slij. mjeseca, da li to narušava ovaj gore plan s radnim danima?

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja bih ti jako rado pomogla, ali jedva sam i sebi uspjela izvesti da ispadne dobro i ne bih voljela da ti nesto krivo savjetujem...

mozda bi bilo najbolje da pitas na podrucnom hzzo-u, oni bi ti trebali znati reci (iako meni u mojem bas i nisu bili od koristi :/ )

mozda ti netko od strucnijih na forumu bude znao konkretnije pomoci

Djenka avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Ma nemaš frke. Budem pitala na HZZO-u samo kao zadnja opcija

Dalm@ avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2006

Početno

Djenka, rodilje sa malim razmakom između rodiljnih su u nepovoljnom položaju.
    Naime, u većini slučajeva da bi osigurale maksimalnu naknadu za novi rodiljni dopust moraju - ranije prekinuti prvi rodiljni dopust!
    Ovo je još jedan od problema vezanih za prava rodilja.

U većini slučajeva znači da to ne moraju:
    - ako im se rodiljni nadovezuju točno u dan
    ili
    - ako između dva rodiljna odrade dovoljno da im se ER-1 napuni sa dvije uplate poslodavca u dva mjeseca (ovisi o datumima; u najkraćem slučaju to je nešto više od 2 mjeseca povratka na posao, ali uglavnom oko 3 mjeseca).

Bez dvije uplate, naknada ide na minimalac (1663 kn)!

U tvom slučaju, da bi odlaskom na rodiljni u ožujku ostvarila pravo na naknadu u visini plaće, moraš prvi rodiljni prekinuti najkasnije 30. 12. 2007.
    Tako ćeš na ER-1 izvađenim u ožujku imati:
    - uplatu u siječnju (za zadnji dan prosinca)
    - uplatu u veljači (za cijeli siječanj).
    Naravno, super je ako možeš iskoristiti i godišnji odmor.

Djenka avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Ajoj :shock: , pa ja tek sad svjesna da ću se morati vratiti na posao. Hvala ti Dalm@ . Mislila sam da ću u najgorem slučaju imati cijelo vrijeme 2500 kn na drugom porodiljnom.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •