Pokazuje rezultate 1 do 7 od 7

Tema: Caj od zutog kantariona - trudnoca

bebano avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno Caj od zutog kantariona - trudnoca

Drage moje,

ne znam da li sam na dobrom mjestu postavila pitanje, pa ako nisam, sorry unaprijed. Naime, zanima me da li neka od vas zna smije li se piti caj od zutog kantariona tokom trudnoce. Ja sam 9 sedmica, ponekada mi se desi blaga anksioznost, za koju sam prije trudnoce pila upravo taj caj. Tablete ne pijem, a caj bih rado. Zaista ima efekta i jako lijepo me smiri. Molim vas ako znate bilo sta o povezanosti caja od zutog kantariona i trudnoce da mi kazete. Hvala puno.

Ana29 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Nadam se da će ti se javiti netko tko zna odgovor, ali ja osobno mislim da ti taj čaj samo može pomoći, a da u trudnoći nema nikakvog lošeg utjecaja. Inače o kantarionu sve pohvale.

bebano avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Hvala puno Ana29. Ja sam pokusavala naci na internetu, ali nista u vezi toga nisam mogla naci. I ja znam o tom caju samo najbolje, tako da ne mislim da mi moze naskoditi, ali sam pomislila da je ipak bolje provjeriti sa nekim .

bebano avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Opet ja. Prije nego mi je Ana29 odgovorila na pitanje, pisala sam na jednu stranicu koja se bavi samo biljkama i evo sta sam dobila kao odgovor da li se caj od zutog kantariona smije piti u trudnoci. Na zalost, ne smije i ja sam se strasno razocarala. Ovo dijelim sa vama nije lose znati.
    "Caj od kantariona se ne sme uzimati u trudnoci...postoje istrazivanja koja su pokazala da kantarion moze da izazove grcenje (kontrakcije) misica materice i tako pocne prevremeni porodaj. Isto tako, on sprecava punu apsorpciju gvozda u organizmu, a trudnoj zeni i plodu u razvitku gvozde je vise nego neophodno. Obicno se preporucuje prestanak upotrebe bilo kog produkta od kantariona jos pre trudnoce (ako se trudnoca planira) ili cim se stanje primeti."

Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Bebano, dobro si pronasla.

Kantarion u bilo kakvom obliku NE u trudnoci.

U ranoj trudnoci navodno moze izazvati i pobacaj.

Pij kamilicu za smirenje.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Imate dobru stranicu:
    http://drugsafetysite.com/st-johns-wort

Kantarionu su dali risk factor C: (Category C: Either studies in animals have revealed adverse effects on the fetus (teratogenic or embryocidal or other) and there are no controlled studies in women or studies in women and animals are not available. Drugs should be given only if the potential benefit justifies the potential risk to the fetus.)

U tekstu kazu:"No data are available on the animal or human placental transfer of hypericin, pseudohypericin, or other constituents of St. John's wort."
    i "Surprisingly, for a product that has been in use since ancient Greek and Roman times, only one report has been located that described its consumption during human pregnancy (see below). Moreover, there are few animal reproductive studies available for evaluation of its embryo and fetal safety. Aqueous extractions of H. perforatum demonstrated weak uterine tonus–enhancing activity in experiments using isolated rabbit and guinea pig uterine horns (11). Uterotonic activity or abortions, however, have apparently not been reported after consumption of the herb by animals or humans."

Sretno

Ana29 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Citiraj bebano prvotno napisa
    caj od zutog kantariona smije piti u trudnoci. Na zalost, ne smije i ja sam se strasno razocarala. Ovo dijelim sa vama nije lose znati.

Šteta, ali dobro je znati.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •