Pokazuje rezultate 1 do 16 od 16

Tema: Prisluškivanje telefonskih razgovora

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno Prisluškivanje telefonskih razgovora

Zanimaju me vaši stavovi o situacijama kad dijete digne slušalicu u drugoj sobi kako bi slušalo razgovor. Zatim, uključujete li spikerfon kad razgovarate na telefon, kako bi ukućani slušali vaš razgovor? Dopuštate li da dijete uključuje spikerfon kad hoće da može slušati? Obavijestite li sugovornika da razgovor sluša još netko?
    Zanima me to jer nisam sigurna razmišljam li o tome na dobar način. Meni bliska osoba dopušta djetetu da uključi spikerfon kad ona sa mnom razgovara. Kad ju upozorim, ona ga isključi, a budući da dijete negoduje, opet diskretno uključi u trenutku kad misli da ja to ne ću skužiti. Mene to stvarno ljuti jer mislim da je to izuzetno bezobrazno i neodgojeno i od strane djeteta i od strane majke. Kad M kod nas digne slušalicu u drugoj prostoriji (što je bila faza prije godinu dana), mi bismo zaustavili razgovor i vrlo strogo mu naredili da spusti slušalicu. Poslije smo uvijek razgovarali o tome kako je to nepristojno i nedopustivo. Možda su moji stavovi preoštri.
    Kakva su vaša iskustva?

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mi imamo samo jedan telefon. i nemamo spikafon.

al ne bih dala da slusaju. cesto trazim od njih da me ostave da pricam. ili odem sama (al oni hophophop zamnom...)

ne dam da citaju moje sms poruke.

ne dam da gledaju moje mailove.

ni skype chatove...

sebicna sam

trazim i inzistiram na postovanju privatnosti. isto dajem i ja njima. i to trazim zauzvrat.

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno Re: Prisluškivanje telefonskih razgovora

Citiraj Ivana2 prvotno napisa
    Zanimaju me vaši stavovi o situacijama kad dijete digne slušalicu u drugoj sobi kako bi slušalo razgovor. Zatim, uključujete li spikerfon kad razgovarate na telefon, kako bi ukućani slušali vaš razgovor? Dopuštate li da dijete uključuje spikerfon kad hoće da može slušati? Obavijestite li sugovornika da razgovor sluša još netko?
    Zanima me to jer nisam sigurna razmišljam li o tome na dobar način. Meni bliska osoba dopušta djetetu da uključi spikerfon kad ona sa mnom razgovara. Kad ju upozorim, ona ga isključi, a budući da dijete negoduje, opet diskretno uključi u trenutku kad misli da ja to ne ću skužiti. Mene to stvarno ljuti jer mislim da je to izuzetno bezobrazno i neodgojeno i od strane djeteta i od strane majke. Kad M kod nas digne slušalicu u drugoj prostoriji (što je bila faza prije godinu dana), mi bismo zaustavili razgovor i vrlo strogo mu naredili da spusti slušalicu. Poslije smo uvijek razgovarali o tome kako je to nepristojno i nedopustivo. Možda su moji stavovi preoštri.
    Kakva su vaša iskustva?

Ne palim speaker po defaultu, ali ako razgovaram s familijom obavezno palim speaker tako da F može čuti dida/baku/tetu…
    isto tako i mm
    i to mi je normalno
    i baka priča na jednom, a dide "prisluškuje" na drugom telefonu kad pričaju sa mnom…

fegusti avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

a virenje kroz kljucanicu kupaonskih vrata!
    i to kada su gosti u istoj!

ja sam zbog toga dobila batine! od tada sam malo manje znatizeljna. to je u meni ubilo iztrazivacki duh.
    naravno da ne bih pribjegla toj metodi.

faith avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Mene osobno smeta kad s nekim razgovaram tko ima uključen speakerphone(jako mi je neugodno slušati toliko zvukova koji se čuju na speakerphone), ako se to desi upozorim i gotovo. Ako neće poštivati moju želju nemamo što više pričati.

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

baka priča na jednom, a dide "prisluškuje" na drugom telefonu kad pričaju sa mnom
    o da, i moji to čine, osim kad im ne držim bukvicu - tad nijedno ne želi slušati.

mene čak - moram to reći - nervira kad mi dijete digne slušalicu. i onda navlači se s djetetom da mi da mamu (a ja zovem s mobitela), onda prije toga uleti još baba koja želi znati tko je to nazvao itd.

nemam spikerfon, al dajem djetetu telefon kad netko želi popričati s njom. al ne sluša moj razgovor s bakom/didom ili nekim trećim.

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj fegusti prvotno napisa
    a virenje kroz kljucanicu kupaonskih vrata!
    i to kada su gosti u istoj!

ja sam zbog toga dobila batine! od tada sam malo manje znatizeljna. to je u meni ubilo iztrazivacki duh.
    naravno da ne bih pribjegla toj metodi.
    Koji si delegat pa pustala da te uhvate. Mene nikad nisu ulovili i svega sam se nagledala.

Sto se privatnosti tice - ako cemo je obostrano postivati, jedino tad je OK

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Hocu reci, dok god je on mali i ja mu - u brizi- narusavam privatnost za koju on ni ne zna da postoji - dotle je i on moze narusavati meni. Onog trena kad me prvi put zatrazi da ga malo pustim na miru....i ja cu to zatraziti od njega....tako nekako....valjda...

fegusti avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj ninet prvotno napisa
    Koji si delegat pa pustala da te uhvate...
    bila bih losa partizanka!

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

i ja mu - u brizi- narusavam privatnost za koju on ni ne zna da postoji - dotle je i on moze narusavati meni
    meni se ovo ne moze usporediti. kao što reče, mi to činimo u brizi, a on(a) ? ne mislim time da ću jednog dana čitati zxujine dnevnike, prekopavati po pismima i prisluškivati njene razgovore, nego jednostavno nismo egal u tom pogledu, posebice kad su tako mali.

Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Nikad nemam ukljucen spikerfon kad ja (il MM) pricam, cak ni s bakama i dedom. Ukljucim ga jedino kad mu oni zele nesto reci, pa ga opet zgasim.
    Spikerfon je ukljucen kad Leon prica s nekim, cisto da njemu bude lakse, jer ne osloni uvijek slusalicu na uho direktno, il mu slusalica plese okolo, pa slabije cuje ono sto mu netko govori. Kad to preraste, ne mislim mu vise palit spikerfon.

Al moram napomenut kako sam mislila da se ovdje radi o prisluskivanju telefonskih razgovora kod starije djece pa dodjoh vidjet (i ucit) sta me ceka
    Posebno kad je izasla ona vijest da pedofili vrebaju i iza telefonskih razgovora :shock: No, vidim da sam zabrijala

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Mi (Filip, MM i ja) doma mrzimo kad telefon zazvoni. Uvijek se svađamo jer se nikome neda javiti, tako da nikada nisam doživjela da netko prisluškuje na drugi telefon. Kada se netko od nas javi, drugo dvoje odahnu i mole boga da nije za njih.

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj filipova mama prvotno napisa
    Mi (Filip, MM i ja) doma mrzimo kad telefon zazvoni. Uvijek se svađamo jer se nikome neda javiti, tako da nikada nisam doživjela da netko prisluškuje na drugi telefon. Kada se netko od nas javi, drugo dvoje odahnu i mole boga da nije za njih.
    A i ovo kod nas ima mjesta....

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Razgovore koji se tiču sviju nas referiramo odmah poslije, dijelom i dok traju "Baka vas pozdravlja" "Kažu da nije bila gužva na cesti" i slično. Spikerfon ne uključujem jer ima loš zvuk i uzrujava me. Ako bih to učinila obavezno bih i najavila.
    Razgovore klinca ne prisluškujem ni preko telefona niti ispred vrata, i podrazumijeva se da to on ne čini nama.

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Kod nas se poštuje intima. Nitko nikom ne čita poruke, ne prisluškuje razgovore, ne čita mailove... Ako si želimo prepričati razgovore onda to napravimo. Ako ej riječ o razgovoru s bakama i dedama onda svatko popriča s njima o temi o kojoj želi, ali ne u isto vrijeme.

Uključivanje spikerfon koristimo samo MM i ja kad razgovaramo i u isto vrijeme radimo na kompu i to ako je vezano za zajednički posao pa nam je tako lakše.

Naviknuti dijete na to da nemamo intimu nije dobro, a to da netko uključuje spikerfon bez našeg znanja (pa makar razgovor slušalo i malo dijete) je odraz nekulture i nepoštovanja.

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pa obično ne slušamo razgovore jedna drugoj - osim kad je važno za obje . onda svaka drži pola uha na slušalici ...

ako želim da kikica nešto čuje - onda osobi s kojom razgovaram kažem: pričekaj da uključim spikerfon, pa joj sam(a) reci... a kad ga isključim - kažem: evo me "natrag".

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •