Pokazuje rezultate 1 do 24 od 24

Tema: Beba se okrenula u 39.tj????

zaklina1

Početno Beba se okrenula u 39.tj????

Evo konačno da i ja imam neko pitanje,uglavnom sam sve odgovore na svoje nazovimo to probleme uspjela pronaći ali sada sam zapela :/ .
    Naime... trudna sam 39tj i nadam se da ću uskoro postati majka vrlo-vrlo aktivne djevojčice :D .E sada što je problem??Sa 36 tj smo bili okrenuti na zadak i već smo se psihički pripremile da sa 39 tj idemo na carki rez(velika beba,prvorotka...) no u 38 tj kada smo došle na pregled mrvica se okrenula na glavu i super,problem rješen,sva sretna poslana kući da čekam trudove i dođem u bolnicu kada do toga dođe.No jučer je bebica bila prestrašna...aktivna do bola(doslovno) i tako cijelu noć.I sada ja danas nemam pojma u kojem je položaju,uglavnom nije u onom u kojem je bila,lupkanje je uvijek bilo pod desnim rebrenim lukom,a danas na sve strane,uglavnom oko pupka,ljevo.Ne znam da li se ona sada samo spustila i pripremila za izlazak ili se okrenula ponovo na zadak?Ne znam da li me to treba brinuti,da li se trebam javiti svojoj dr ili šta da radim??? :?

malena beba avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

mislim da se ne trebas puno zabrinjavati vjerojatno imas pregled svaki tjedan sad pri kraju i doktor ce svakako pogledati u kojem je polozaju tvoja beba.
    ~~~~~~~~~~~~~~da porod prodje sta bolje

zaklina1

Početno

Pregled imam tek u sljedeći ponedjeljak,valjda se ništa neće dogoditi u međuvremenu.Užasno me strah p.vrpce kad je tako aktivna bebica,pa zamućena plodna voda...ma sto gluposti mi na pameti

Olivija avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Probaj se ne živcirati: baš sam pitala svog dr. vezano za okretanje bebe, pa veli da je neko "pravilo" za prvorotkinju 36 tjedana, a za višerotkinju 38. E sad, ako imaš opušten tonus mišića i maternice, onda vjerujem da je ovo u 39. tjednu bilo stvarno zadnje okretanje.

Samo misli pozitivno i biti će sve ok. ~~~~~~~~~~

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Kao što si rekla da ti je sto gluposti na pameti da ih se bar malo riješiš
    javi se doktoru,nazovi ga i sve mu reci pa ćeš valjda dobiti neki savjet .Javi se ako ga budeš zvala .

zaklina1

Početno

Ma problem je što ja trudnoću od početka vodim u bolnici i sada mislim da je teško doći do moje dr,pošto su oni razbacani na sto strana i vrlo ih je teško uhvatit.Da sam 100% sigurna da se ona okrenula nazvala bih,al ovako...Ne znam ni sama,mislim da bezveze paničarim,jer se bebica stalno meškolji i javlja a to znači da je sve ok za sada,jel tako??

Olivija avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Odi na hitan prijem. Može ti biti malo neugodno kada ti doc veli da je sve ok. i da paničariš bez veze - ali ako ti to sad treba onda to napravi.

zaklina1

Početno

Evo me,nisam išla na hitnu,ali sam ju uspjela dobiti na telefon.Naručila me u srijedu ujutro na uzv pa će pogledati šta se događa sa mojom živahnom curicom.Eto u srijedu se javim ukoliko me odmah ne ostavi u bolnici.Hvala!!!!!!!!!!!!

malena beba avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

~~~~~~~~~~~~~~da prodje dobro

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

što se tiče hitnog prijema u petrovoj...ja bila ispalo da me boli zbog mjehura,pritiska...a dr mi je tada rekla na moje "bezveze sam dolazila"...
    Nikad nije bezveze,ja sam zato tu,kad nešto osjetiš dođi,ima i nas dr svakakvih ali prešuti bitno da ti vidi dijete jel sve ok...i tako će i biti ubuduće,,,neću se ustručavati bilo kad doći,,,zato su tamo
    zaklina 1 sretno~~~~~~~

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

To mi se čini u redu. I moji su se dečki okretali pred sam porod. Da ne kažem da su se namještali i u samom porodu. Veći je bad kad se okrenu popriječno u toku poroda, a mogućnost da se to dogodi nije na vrijeme uočena uzv.

zaklina1

Početno

Evo samo da se javim, bila sam danas na uzv i sve super,bebica je okrenuta glavom i nije joj jasno šta mama halucinira ,baš me briga,sada mirno mogu spavati jer sam sigurna da je sve ok...

Olivija avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

:D Super! I bolje je da mama samo halucinira!

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

:D :D :D

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

:D

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

:D bolje da mama halucinira nego da se nešto dogodi

pinocchio avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

super vijest

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Super da je sve u redu!

Inace, prije poroda obicno jos ide jedan UZV, ono kad dodjes s trudovima (barem je meni svaki put bilo tako u Vinogradskoj), tako da bi onda vidjeli i polozaj i sve ostalo ... pa intervenirali po potrebi.

Sretno!

Svea avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno "Trikovi" za okretanje bebe

Drage cure... čula sam da postoji mnogo "trikova" kako pomoći bebi da se okrene (ovdje ne govorim o okretu bebe koje izvode neki liječnici).

Dakle, stiskanje nekih akupunkturnih točaka na malim nožnim prstima (izvor: Christiane Northrup - Žensko tijelo, ženska mudrost).... i slične stvari...

Stavljanje slušalica sa finom glazbom na donji dio trbuha i sl...

Ima li netko do vas neko iskustvo ili ideju?

emira avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno Re: "Trikovi" za okretanje bebe

Citiraj Svea prvotno napisa
    Drage cure... čula sam da postoji mnogo "trikova" kako pomoći bebi da se okrene (ovdje ne govorim o okretu bebe koje izvode neki liječnici).

Dakle, stiskanje nekih akupunkturnih točaka na malim nožnim prstima (izvor: Christiane Northrup - Žensko tijelo, ženska mudrost).... i slične stvari...

Stavljanje slušalica sa finom glazbom na donji dio trbuha i sl...

Ima li netko do vas neko iskustvo ili ideju?
    ja probala sva ta čuda i ništa nije upalilo

Svea avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

A kako si rodila?

emira avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

carski

Svea avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Oh, žao mi je čuti, nadam se da je oporavak bio OK i da ti nije bilo preteško.

Pročitala sam na rodinim tekstovima onaj trik sa spaljivanjem štapiča tik do malog prsta, jesi to isprobala?
    Da li si probala otići na vanjski okret djeteta?
    Može li to biti opasno?

emira avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Kod mene nije bio klasičan zadak već stav nožicama, bila sam već 8 cm otvorena, vodenjak otišao, pa je bilo preriskantno bilo šta pokušavati uključujući i vanjski okret.

Oporavak... pa oporavila sam se, ali mislim da bih se puuuuno prije oporavila od vag. poroda

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •