Pokazuje rezultate 1 do 4 od 4

Tema: odlazak na porodiljni za vrijeme trajanja ugovora na određen

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno odlazak na porodiljni za vrijeme trajanja ugovora na određen

Pozdrav svima,

Pitanje.... sto se dogadja s porodiljnom naknadom ako zaposlenica ima ugovor o radu na određeno vrijeme i u tom vrmenu ostane trudna i ode na bolovanje i poslije na porodiljni. Ima li pravo na naknadu kao da je zaposlena na neodređeno vrijeme i da li moze iskoristiti pravo da bude 3 godine s bebom ( znam da je je prva godina placena, a druge 2 nije, ali su placeni zdravstveno i socijalno).
    Sto nakon prestanka ugovora o radu na određenom, moze li poslodavac dati otkaz na porodiljnom ili kako to uopce ide?
    Hvala

vidra avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

mislim da na ovo pitanje već imaš odgovor na pravnim savjetima, probaj nać dok ti se stručniji netko ne javi

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ima pravo na naknadu kao da je zaposlena za stalno.

Ovo za dopust do 3 godine ne znam , ali znam nije plaćeno ni zdravstveno ni mirovinsko onom tko uzima produženi porodiljni do 3 godine ( govorim o prvom i drugom djetetu)
    Samo mu je ( bar bi trebalo biti ) zagarntirano da će ga poslodavac primiti opet nakon te 3 godine na posao.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

hvala cure, ali nije mi jasno kako se sad ta porodiljna racuna s obzirom da nemam fisknu placu, nego koliko radim toliko zaradim, znam samo da placam 25oo kn doprinosa kako bih bila osigurana socijalno i zdravstveno

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •