-
odlazak na porodiljni za vrijeme trajanja ugovora na određen
Pozdrav svima,
Pitanje.... sto se dogadja s porodiljnom naknadom ako zaposlenica ima ugovor o radu na određeno vrijeme i u tom vrmenu ostane trudna i ode na bolovanje i poslije na porodiljni. Ima li pravo na naknadu kao da je zaposlena na neodređeno vrijeme i da li moze iskoristiti pravo da bude 3 godine s bebom ( znam da je je prva godina placena, a druge 2 nije, ali su placeni zdravstveno i socijalno).
Sto nakon prestanka ugovora o radu na određenom, moze li poslodavac dati otkaz na porodiljnom ili kako to uopce ide?
Hvala
-
mislim da na ovo pitanje već imaš odgovor na pravnim savjetima, probaj nać dok ti se stručniji netko ne javi
-
Ima pravo na naknadu kao da je zaposlena za stalno.
Ovo za dopust do 3 godine ne znam , ali znam nije plaćeno ni zdravstveno ni mirovinsko onom tko uzima produženi porodiljni do 3 godine ( govorim o prvom i drugom djetetu)
Samo mu je ( bar bi trebalo biti ) zagarntirano da će ga poslodavac primiti opet nakon te 3 godine na posao.
-
hvala cure, ali nije mi jasno kako se sad ta porodiljna racuna s obzirom da nemam fisknu placu, nego koliko radim toliko zaradim, znam samo da placam 25oo kn doprinosa kako bih bila osigurana socijalno i zdravstveno
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma