Pokazuje rezultate 1 do 10 od 10

Tema: alergija

andrejaaa avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno alergija

Prvo svima veliki pozdrav!
    Nakon 3 godine borbe s neplodnošću meni i MM nije dijagnosticiran nikakav problem.Još zvanično ne spadamo u idiopate, ali mi se čini da se bližimo tome. neka me cure krivo ne shvate, ali osjećaj da se borimo protiv nečega nepoznatog meni je strašan! Kao zadnja luđakinja od svakog nalaza sam se nadala da nije dobar i da ćemo napokon znati što je, kako se liječiti i nadati se, a ovako ostaje samo nada.Jedino što još nismo napravili od nekih ralativno uobičajenih pretraga je laparaskopija ( iako je prohodnost dokazana, al ajde kao nije 100% sigurno), a to se spremamo uskoro.negdje sam pričitala da je ina33 savjetovala zamoliti doc-a da uradi histeroskopiju pa ću ga i zamoliti,dva u jedan!
    E sad, zbog svega ovoga ja se lagano pretvaram u hipohondra( za što od malena imam predispozicije ) pa u svakoj sitnici mislim da je problem.Tako sam nedavno pitala svog MPO-vca što znače moje neobjašnjive kožne alergije pa me gledao u stilu nisam ja dermatolog .Na tome je završilo. E sad da vas pitam za mišljenje.Dakle alergije sam počela dobivati odmah nakon što sam se udala .bila na svim mogićim testiranjima da bi mi dermatologica rakla da ne znaju, da se pomirim s tim i da mi može biti samo još gore pa u stilu kao budi sretna što je ovako. u zadnjih godinu dana sam primjetila da nastanu uvijek nakon ovulacije, a smire se i nestanu sa menstruacijom. Već umišljam da je moje tijelo alergično na plod Ima li to kakve veze, umišljam li ja, kome uopće da se obratim,pomozite i oprostite na dugom postu, raspisala se!

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

O, andrejaa, nemaš u potpisu vaš "MPO životopis i godine", a ko bi se više sjetio konkretnih problema kod vas, ali nemoj "brijat" po kožnim alergijama u stilu imunologije dok nemaš tipa 2 godine bezuspješnih postupaka (naravno, ako ti je manje od 35, ako ti je više od 35 onda se taj rok po meni smanjuje). Ko će ti išta pametno reći na to da imaš kožne alergije i koja je reperkusija toga na neplodnost. Isprouči topic "Imunolgoija", ali ukratko, većina naših i doktora u bližem nam okružju se od toga okreće, a i ovih max 2 koje se time iole ma ne bave, nego uvažavju u stilu da neće odmah otpuhnut i na sam spomen toga, neće te slat na pretrage ako nemaš xy neuspjeha iza sebe jer sve to košta. Na tvom mjestu ja bih to zanemarila. Medicina ima odgovor na nekih 5% boljetica po meni, ko će ti dat odgovore na tvoja legitimna pitanja, definitivno ne doktor kad je je reproduktivna imunologija očito nešto još uvijek prilično opskurno, to nek ostane u domeni filozifije, ako me razumiješ . Ajde, sretno !

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Znači, nema ti vajde da se ikome obraćaš prije nekih tipa 5-6 neuspješnih embrio transfera iza sebe- samo ćeš se iznafrustrirat, a dobit nećeš baš puno, a na sva pitanja će se otvorit troduplo više pitanja, bez ikakvih jednoznačnih odgovora. Znači, sve to "obraćanje nekom dr-u" nema smisla prije nekih 2-3 stimulirana i 2-3 FET-a ili prirodnjaka, a i ovako će bit teško.

andrejaaa avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

ok.thnx.shvatila.
    moram zasada prestati izmišljati razloge i uzroke .valjda previše čitam o svemu i svačemu

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj andrejaaa prvotno napisa
    ok.thnx.shvatila.
    moram zasada prestati izmišljati razloge i uzroke .valjda previše čitam o svemu i svačemu
    Ne brini se. Same here. Ali kažem ti - u ovoj fazi ti to nema smisla čačkat, ništa nećeš dobit, a zapeljtat ćeš se i izludit kao Alisa u zemlji čudesa i iza svakih novih vrata izlazit će još čudnije kreature - taj dio ti je zagarantiran, pa ti je najbolje zasad ni ne otvarati ta čudesna vratanca. Sretno i smireno !

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

nisi napisala kak se vi to borite sa neplodnošću.
    kaj radite? na kojim si postupcima bila?
    ili sam se keksate i niš?
    ako nisi ništa radila tipa inseminacije, ivf...odi kod specijaliste za MPO, pa korak po korak....

andrejaaa avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Naravno da sam kod MPo doktora.Išli smo na inseminacije, prirodno i uz hormone kao i tempirane odnose, a IVF doktor odgađa jer je po nalazima sve u redu. Želi da još probamo par inseminacija i tempiranih odnosa pa da vidimo.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

ok. onda si valjda u dobrim rukama.
    ja sam radila 4 inseminacije i prešla na ivf.
    ina ti je već napisala, ide recimo 3-4 inseminacije, pa šibaš dalje, da ne gubiš vrijeme.
    bitno je i koliko godina imaš. ja sam 38 pa nemam baš više vremena na bacanje. kao lavovi smo se bacili na terapije, hormone, i doktore

andrejaaa avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Imam 30 ali kad vidim kako to spooooro ide ( bar kod mene ) spopadnu me živci i nervoza pa čitam i listam i tražim ne bi li sama valjda sve sebi dijagnosticirala, ali šta ćeš takav sam tip. Tebi želim puno sreće i da se što prije dogodi

Kikica1 avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Mozda sam malo off topic ALI...nakon dugogodisnjih problema sa regijom uho-grlo-nos doturi su posumnjali na alergiju pa cu morati na alergo test. U Ri se malo duze ceka dok se dodje na red pa zna li netko da li se test smije obavljati u trudnoci (nadam se da ce me i to snaci u slijedeca tri mjeseca ako vec sada ne uspije )

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •