-
zrelost posteljice u 31 tj I/II STEPEN
na zadnjem pregledu mi je zrelost posteljice bio 1 na 2 stepen i doktor kaze da je dosta zrelija za ovu dob, jeli zna neka kad i u kojem tj. treba da pocinje da sazrijeva posteljica.?
-
cure jeli nenate ili sta je je u pitanju?
-
našla sam odgovor jednog dr ak ti to kaj razjasni...
Posve je uredno da posteljica sa oko 35 tjedana trudnoće ima zrelost II/III (po Granumu). Daljim kontrolama će se vidjeti razvoj događanja odnosno uočavati promjene. No, faktor za procjenu ugroženosti trudnoće nikako nije ultrazvučni izgled posteljice. Naprotiv to je jedan od zadnjih. Bitno je kakav je rast djeteta kakva je njegova veličina kolika je količina plodne vode, kakve su doplerski procijenjene vrijednosti protoka krvi kroz krvne žile popkovine te velike arterije i vene djeteta. Nadalje kakve su vrijednosti Vašeg krvnog tlaka te postoji li koja komplikacija u trudnoći. Ukoliko su gore navedene vrijednosti uredne tada ultrazvučni izgled posteljice ne znači mnogo. Ukoliko nešto od gore navedenog pak nije uredno tada to sve treba gledati zajednički, u kontekstu i na osnovu svega donositi odluke.
ovo je još jedan odgovor u vezi stupnja zrelosti...
Prije svega, ne kaže se stupanj starosti posteljice, nego stupanj zrelosti posteljice. Zrelost posteljice prvog stupnja je normalni nalaz zrelosti posteljice i to ne znači nikakvu patologiju! Dakle, taj nalaz u 31. tjednu trudnoće je posve normalan. Tek u sljedećih nekoliko tjedana posteljica će normalno imati drugi stupanj zrelosti, a u vrijeme samog termina odnosno prema njegovom kraju će ona imati treći stupanj zrelosti.
-
Da, bila sam na uzv danas i utvrđen mi je 3. stupanj zrelosti posteljice. Tu sam negdi oko termina
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma