Pokazuje rezultate 1 do 15 od 15

Tema: klamidija na papa testu?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    dunda

Početno klamidija na papa testu?

Hallo cure
    Molila bi da mi kažete što se sve vidi na nalazu pap testa, točnije da li se na tom nalazu vidi prisutnost klamidije ili papa test nema veze s utvrđenjem da li je prisutna klamidija?Pitam zato što po forumima stalno čitam kako se trudnice obavezno mora testirati na klamidiju i to na prvom pregledu a meni to doktorica nije napravila, bar ja mislim da nije jer smo govorile samo o papa testu i samo sam njega platila.Zato me zanima da li papa test obuhvaća klamidiju

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ne, klamidija se ne vidi na papa testu....loš papa test može samo indicirati da možda postoje neke beštije....dobar papa test ne znači da ne možeš imati klamidiju....
    bris cerviksa na klamidiju, aerobe, anaerobe, mikoplazme, ureaplazme daje odgovor da li se nešto od toga naselilo....

dunda

Početno

ja sam sada u 16 tjednu trudnoće i doktorica mi je zasad napravila samo papu, krvne nalaze i to one najosnovnije (krvna grupa, hepatitis, sifilis, željezo), izmjerila nuhalni nabor (iako ja to nisam vidjela da mjeri).Nije mi dala upute niti za urinokulturu niti za komplet krvne slike, ali najviše me brine što nije uradila te briseve o kojim ti govoriš?ili je možda još rano za to?

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

ja sam klamidiju imala 3 godine svaki papa test je bio ok.tako da su mi rekli da ona se nevidi na papi jedino ako je dovela do jake upale što obićno ne radi nego je tiha i podmukla

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

mislim da nažalost ne rade to svi doktori po proceduri.....neki to preskaču, neki rade obavezno.....lijepo zamolite dr da bi htjeli napraviti briseve i mislim da nema frke....samo ćete si razbijat glavu s tim ak ne napravite.....
    dunda iako mislim da je kod tebe sve ok, jer se brisevi baš rade na početku jer tada mogu napravit najviše štete ak postoji neka od tih bakterijica....

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Vlatka5 da li si imala problema zanjeti ? ja sam imala klamidiju a da nisam znala koliko dugo,mada računam najviše dvije godine jer sam se prije toliko upustila u prvi odnos.Ono što mene zanima jest koliko ona mora biti prisutna da bi ostavila štetne posljedice? meni je otkrivena nakon cin2 papa testa, prije pape bile u redu.a htela bi bebača...lijepi pozdrav

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Dakle, klamidija se vidi na brisu cerviksa ??????
    Radila sam taj bris - piše: Obrisak cerviksa - bakteriološki aerobno, (znam da je na streptokok tipa B i ne znam kaj još) i sterilan je, piše Nema polimorfonukleara i gin je napisao : nalaz uredan.
    Pa valjda je onda i klamidija isključena? :?

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

E da, piše i da anaerobi nisu izolirani :?

Bitno da je gin napisao da je nalaz uredan :D :D :D

Zara1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj nebo22 prvotno napisa
    Dakle, klamidija se vidi na brisu cerviksa ??????
    Radila sam taj bris - piše: Obrisak cerviksa - bakteriološki aerobno, (znam da je na streptokok tipa B i ne znam kaj još) i sterilan je, piše Nema polimorfonukleara i gin je napisao : nalaz uredan.
    Pa valjda je onda i klamidija isključena? :?
    radio ti je samo jedan bris tj. uzeo jednu epruveticu? klamidija se vidi jedino ako ti je uzeo bris baš za klamidiju. postoje brisevi još za aerobe, anaerobe, ureoplazmu i mikroplazmu. sad ovisi što ti je točno napravio.

bris za aerobe ne otkriva klamidiju.

Zara1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ja sam nedavno radila briseve za klamidiju i aerobe. došla su mi dva nalaza, na ovome za klamidiju je pisalo da klamidija nije izolirana, a na drugome (za aerobe) da je nalaz sterilan.

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

ninincka ja sam cca pokušavala 6 mj s tim da mi jajnik jedan šteka.ja sam se lijećila zadnjih godinu s biljnim preparatima i jogurtom pa neznam jel to imalo što utjecaja.ispalo je lako a ja mislila da ću imati barem zaćepljene jajovode.

imam frendicu,ona i njen muž su kalmidiju imali puno duže ona nema posljedica a li on ima slabu pokretljivost spermića pa moraju na umjetnu oplodnju.

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

još to da MM nije imao klamidiju,ja sam je dobila na bazenu prvo u uretri pa se kasnije proširila na maternicu.jer su mi 2 godine brisevi na klamidiju u maternici bili negativni a u uretri pozitivni.

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Vlatka5 puno ti hvala na iscrpnom odgovoru. Vjerujem da sam ju dobila najranije prije 2 god spolonim putem,jer po bazenima ne idem zbog drugih problema, no toliko sam googlala i toliko info našla o klamidiji a nisa naišla na išta o tome kad ona ostavlja posljedice,pa me uhvati panika zbog eventualne neplodnosti a baš sam krenula u projekt bebač. Hvala ti puno, na neki način si mi ojačala vjeru.lijepi pozdrav i nadam se da ću i ja ovdje imati svoju "mrvicu"

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

I suprug i ja smo imali klamidiju, nemamo pojma koliko dugo jer nikakvih simptoma nema, a saznali smo da ju imamo kad smo se odlučili ići na bebača i ja otišla na briseve. Bila sam u komi kad sam dobila nalaz jer fakat na klam.nisam računala , i odmah sam počela brijati na uništene jajovode i bla,bla. Nakon kure Sum. na slijedećem brisu nalaz negativan, pa za mjesec dana muž na bris (jer sam ja brijala da ne znamo dal je Sum.njemu djelovao) i njegov nalaz negativan.
    Sve u svemu bebicu smo napravili u 3mj. od mog negativnog nalaza, zato cure ne brinite.

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Ula, hvala i tebi. Baš tako kako si opisala,cijeli svijet se u tom momentu sruši zbog toga jer znaš moguće posljedice.Mene je samo brinulo koliko ju treba vuć da ostavi posljedice,al vidim da za to treba i nekoliko godina.Nadam se da je tako.Ja sam se uhvatila posla,radimo već 2.mjesec otkako sam prestala sa pilulama i nadamo se maloj Ustvari,kad čujem ovakve priče,nada je jača.lijepi pozdrav

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •