kad ste počeli prati zube djeci sa kaladontom? koji kaladonti su najbolji za njih?
kad ste počeli prati zube djeci sa kaladontom? koji kaladonti su najbolji za njih?
S nekih 15 mjeseci. U početku sam koristila Weledin za klince. Super mi je bio. Nije se pjenio, bio je ugodnog okusa (ne prejakog), bez flourida. S obzirom da Welede više nema u Hrvatskoj (bar ne trenutno) morali smo pronaći zamjenu. Koristimo ESI zubnu pastu za klince s aloe verom. Isto je dobra, samo se pjeni. Srećom, sad smo veći i znamo ispljunuti. Dapače, uživamo u tome.![]()
kazu da im pasta za zube ne treba, ali kako je to jedan od nacina da ga primoramo na taj cin mi je ipak koristimo. dakle mi smo na elmex for kids
evo ti jos koij link na tu temu
http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewto...t=pasta+++zube
Zube peremo sa pastom otprilike od 2. ročkasa.
Elmex.
Ne znamo ispljunuti ali stavljamo malo paste pa nije frka (bar se nadam).
Zubi su nam prelijepi, bijeli i zdravi.![]()
Mi smo prali samo s vodom, ali kako uzimamo željezo, pa su zubići dobili neki žućkasti sloj, jednom sam joj oprala s elmex pastom, i od tada se navukla....pere samo s pastom. I zubići se bijele kao biseri.
Ah da više od elmexice, voli chicovu pastu od jagode.
Paste stavljam mikronski, tek toliko, da skuži da je pasta na četkici.
Mi smo počeli s 1,5 g, jako teško nam je išlo u početku ali su se navikli.
Mislim da smo kaladont počeli stavljati od 2. godine. Koristimo chichov na kojem piše da nije štetan ako se proguta, jer mi to sve na kraju pojedemo. Zna ispljunuti ali je mrzi prati (samo ponekad to izgleda kao pranje zuba), pa ja to uradim dok gleda crtane :/ . Jako mi je važno da se čiste, a nadam se da ćemo naviku već uspostaviti vremenom.
Mi ga pojedemo na početku.Strobery Shortcake prvotno napisa
![]()
Naime, jedini način da ga privolim na (kvalitetno) pranje zubi je bilo uvođenje paste (koristimo dječju pastu iz Bio&Bio dućana). Procedura ide ovako: na vrh paste stavim pastu (količinski: manje od pola zrna graška), Lovre uzme četkicu i poliže pastu, ponosno izjavi: pojeo sami onda ja uzmem četkicu i operem mu zube.
Zubi su mu bijeli i zdravi (valjda; kod zubara još nismo bili).
elmex pasta koju spominjete, gdje je ima za kupiti?
Zahvaljujem!![]()
Peremo s elmex pastom i to od kad je navršio 10 mjeseci. Sad obožava prati zube i oponaša mene pa mi je puno lakše.
Pere ih s elmex pastom koju ne ispljune. Moja zubarica je rekla da mu neće niš bit, dječje paste su napravljene tako da ne škode jer ih većina djece jede. I ja sam je jela, chiccovu od jagode i to sestrični![]()
Vidim da većina vas koristi Elmex.Ja sam si bas neki razmisljala kako bi mozda trebali početi pranje zubnom pastom, a to nam je preporučio i moj stomatolog.Za sada samo ribamo gumenom DM četkicom i to samo navečer,kada je dobre volje (što nije svaku večer).Isto je do nedavno imala gornje jedinice žute,ali to je odjednom nestalo.Kaže stomatolog ako se ta žutina da izribati onda je samo plak, ali ako i nakon ribanja ostaje, onda je nešto drugo u pitanju, neka pigmentacija koju je nešto uzrokovalo.On mi je čak preporučio i male 0,25 tabletice s Fluoridom koju djeca 1-2 preventivno uzimaju, kao zaštita od karijesa-a pogotovu ako dojim po noći.To još nije počela piti,a Elmex ću danas kupiti i probati pranje s pastom. Naravno, kao i oko svega, i mišljenja stomatologa kada početi pranje zubnom pastom se razlikuje,a na nama je da odaberemo.![]()
koliko sam vidjela elmex-ova pasta sadrzi fluor il postoje dvije vrste :?
zanima me,mame koje koristite pastu od welede,da li je rijec o pasti ili gelu za zube?
ja se sve razmisljam da li da uzmemo pastu ili ne pa sakupljam info![]()
Jan već tri mjeseca žvaće četkicu, a od jučer službeno je počeo četkati i zube!!! :D barem one prednje!
Prije nego što počnete djeci prati zubiće pastom pročitajte ovaj topic:
http://roda.hr/rodaphpBB2/viewtopic.php?t=38115
Možda je ipak dovoljna samo četkica i voda?
Elmex se pjeni, ali mi stavljamo toliko malo koliko je dovoljno da se napravi lagana pjena i rasporedi se po zubićima (izašli su nam skoro svi) i da to pranje pastom ima nekog smisla. Dok nismo uveli pastu, a četkali smo vodom svaki dan, detaljno, zubi su bili žućkasti, sa tankom naslagom, dah je bio izražen i lagano neugodan. Prema tome, mislim da pranje pastom ipak ima koristi, barem iz našeg iskustva.
i mi koristimo elmex (po preporuci stomatologa) i to u tako maloj količini, da jedva zaprlja četkicu.
Baš sam mislila otviriti sličan topic,pa naiđoh na ovaj.Moja P. ima 18 mj. i donedavno nije dala ni da joj sa gazom očistim zubiće,a kamoli sa četkicom.Prije nekih mjesec dana kupila sam starijoj set za pranjr zubića "Pčelica Maja",u DM-u.
P. inače obožava Maju i kad je ugledala ovaj set samo je zinula.Sad stalno viče "peji ube".![]()
Hvala Bogu,krenulo je četkanje,ali bez paste.Nekako mi je premala za to,a ne zna ispljunuti.
M. priznaje samo elmex. Svaki drugi odmah pljuje, pa makar na tubi bile nacrtane princeze, i viče - To nije onaj moji!!!
Mi smo danas opet vježbali pljuvanje (imam osjećaj da će mi se to jednom obiti o glavu) i uspjeli smo se samo dobro napiti vode i nasmijati do suza. Kad očekivati prve uspjehe?
Elmex ne mora pljunuti, mislim da je i napravljena za te najmanje kikače koji ne znaju pljuvati.
:?
elmex se ne pljuje, zato mi ga je i frend stomatolog preporučio.
moj Jan je počeo pljuvati sam od sebe. bili smo u trgovini, a ja isprobavam patike, a MD se šeće sa malim na ramenima, kako ne bi poskidao sve cipele sa police. stanu ispred ogledala, a Jan pljune 2 x!!!![]()
![]()
![]()
doma vodu uredno pije, osim kada dođe moja mama da ga vidi kako se kupa, pa ju svu poprska sa vodom iz ustiju!
Na ovom topicu http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewto...ighlight=fluor se dalo zaključiti da ni elmex baš nije za jedenje. Jel' pušem na hladno ili ne?
pa i meni jos nije nitko odgovorio jel to postoje dvije vrste elmex paste za djecu,posto sam ja vidjela da ima za kupit samo sa fluorom :?
Ja sam neki dan gledala u DM-u Elmex i citam sve sto pise na njoj, sastojke i sl,ali nigdje ne pise da se smije progutati niti za koju dob dijeteta se preporuca.Btw, stomatologica koja se ondje zatekla radi jedne promocije je rekla kako su SVE djecje paste za zube napravljene tako da se smije progutati, ne samo Elmex!
Neće im ništa biti od dječje paste, zato i jesu za djecu.
A toga ionako nije puno za progutati.
Ova iz Bio&Bio (mislim da je Uterkramova) ne sadrži fluor. Mi smo upravo potrošili svoju prvu tubu!
Dobro, nisam u toku, ali kaj je zbilja fluor više štetan nego koristan? :?
Malac pere zubice od prosinca prošle godine ali još uvijek bez kaladonta, a tako će biti sigurno još neko vrijeme (mislim da ne treba do treće godine paradirati s tim). Pere s četkicom ima 3 svoje dječje ali i jednu istu kao mojajer je moralo tako biti. No trlja sve u šesnaest, pokušava pljuckati i smiješan je. Zapravo je četkanje najkorisnije od cijele priče oko pranja zubiju.
Evo ja sam malo procackala net kada se svi dvoumimo oko tog fluora.Zapravo se pitam cemu pasta za zube bez fluora?
Koga zanima moze pogledati: http://www.varga.hr/html/pitanja.htm#fluor1![]()
Sa ovim se u potpunosti slažem! Kod nas je isti slučaj, imamo gumene četkice i za sad samo četkamo bez paste. Koliko god se popularne paste reklamirale da su dobre za ovo ili ono, stav stomatologa je da su to samo marketinški trikovi i da je za pranje zuba potrebna dobra četkica i voda. A paste samo mogu da nam olakšaju, ali nisu bitne u procesu pranja zuba.Tiwi prvotno napisa
Moje dijete neće koristiti pastu bar do 4. godine, a nekoliko postova unazad nakačila sam i link sa foruma o slučaju gušenja pastom za zube, koje se, na svu sreću, dobro završilo.
Ako vam se ne da tražiti evo ponovo:
http://roda.hr/rodaphpBB2/viewtopic.php?t=38115
Bez uvrede, cure, ali meni stvarno ne znači puno to što na pakiranju piše da se neka pasta smije progutati. Kažu i u reklamama da su neke pahuljice za djecu zdraaaaave i pune kalcija,a svi znamo kako stvari stoje.... i da dalje ne nabrajam što je sve marketing u stanju činiti. To s pastom za zube mi je jednostavno prevelik rizik i zato ćemo je još odgoditi (u prilog mi ide i činjenica da su zubići lijepi i bijeli, a dah sasvim normalan) ukoliko ne nađemo opciju bez fluora.
Urtekram radi pastu bez fluora. Ima u dućkasima zdrave hrane.I u mom, ne samo u BioiBio.
(Off topic,"moj" dućkas nije "moj" nego u njemu radim- kad radim, a sad ne radim jer sam na porodilj.- super sam ovo sročila, jel da?)
cvijetak,weleda je bez floura![]()
Sandra, gdje mogu kupiti tu Weledinu pastu? I jel finog okusa?
ja sam kupila u dm-u
a za okus ne znam ,fakat je idem sad liznut![]()
![]()
![]()
da ti se lakse snaci ovako izgleda pakovanje(u kutijici je)
http://www.weleda.de/Koerperpflege/P...erZahngel.html
Sandra, dobro da si dala link, koje dosadno pakiranjesumnjam da bih ga sama uočila ... hvala ... A okus
?
mi koristimo već duže vrijeme ELMEX...dobra je,mala želi oprati zubiće ali ne ispljune nego joj isperem vodom ali naravno da dio proguta..ta se zubna pasta smije gutati,ali piše od 1 zuba prati 1x tjedno a od 2.godine 2x tjedno s količinom malom kao grašak recimo...
znači ne smije se svaki dan ili? :?
pa nemoj se 100% pouzdat u moje informacije,jer ja kupujem u AustrijiLukina mamma prvotno napisa
![]()
mozda u Zg dm-u nema,al vrijedi pogledati
Kod nas, u Hrv., trenutno nitko ne uvozi Weledu!Lukina mamma prvotno napisa
U Njem., Austr., Švicars., ima i u Dm-u.
Šmrc.![]()
Za Sloveniju ne znam. Zna li netko?
Vidim da je svima najveći problem koristiti zubnu pastu ili ne? Ima li tko da mu dijete nije željelo ni vidjeti četkicu i na koji način su to promijenili? Ili je to samo još jedna od slavnih faza?
Evo ja se s Markom pokušavam već mjesec dana dogovoriti da barem navečer operemo zubiće ali on neće pa neće.MM i ja četkamo sto put dnevno, ne bi li gospon uz ovako krasne uzore popustio
, ali rezultata nema. Zadnje dvije, tri večeri sam mu praktički na silu oprala zube, ali to mi je grozno, mislim da si time radim medvjeđu uslugu i da nas ta metoda vodi k samo sve većem i većem otporu. Pliiiiiz, help!!!!!!!
![]()
Moram reći da sam se i ja napatila dok je moj sin prihvatio pranje zubića i to dosta kasno , nakon 2. godine.No i sada , sa svojih 6 gleda kako bi to izbjegao! Ipak ima prekrasne i zdrave zube, mislim da puno utjeću geni i zdrava prehrana. Dakako da zubiće treba prati, ali mislim da se oko toga ne treba previše brinuti, a kamoli dijete siliti! A Kćerka je mlađa 4 godine i ima sada 2, 5 godina lakše to prihvaća ali samo zato što sve kopira brata!
Moj sin (ima 23mj) više žvače četkicu, nego što četka zube s njom, a meni ne da da mu ja perem zube, nego on sam, probala sam staviti i mrvicu kaladonta, ali tada neće četkicu u usta. Mi svejedno savaku večer kao peremo zube, pa se nadam da će vremenom bolje četkati, a i prihvatiti kaladont.