sanjaneo prvotno napisa
Poštovana sanjaneo ,
moram priznati da me začudila reakcija doktora koje ste kontaktirali , jer očito nisu upoznati sa koristima spomenutog zahvata . Nemam nikakva iskustva , ali ću ovdje citirati dio zanimljivog teksta sa :
http://tetadany.mojblog.hr/p--posvec...i-/149801.html
" Ako čitamo sve što je Bog rekao Abrahamu, naći ćemo slijedeće: Svako muško među vama, kroz vaša pokoljenja, kad mu se navrši osam dana, neka bude obrezano (Post 17, 12). Dakle, Bog govori i o tome kada izvršiti obrezanje – to je osmi dan nakon rođenja. Da li Bog pretjeruje s detaljima? Da li je to uopće važno?
L. Emmett Holt i Rustin McIntosh, nakon serije članaka u Journal of American Medical Association (Časopis Američkog medicinskog udruženja), 1946. i 1947.god., u kojima se govori o razlozima za obrezivanje muškog novorođenčeta, izvješćuju da je novorođenče «osobito sklono krvarenju između drugoga i petog dana života... takva krvarenja mogu proizvesti opasna oštećenja unutarnjih organa, osobito mozga i prouzrokovati smrt od šoka i iskrvarenja». Naime, vitamin K, koji je važan sastojak za zgrušavanje krvi, ne stvara se sve do petog ili sedmoga dana života. Stoga, jasno je da je osmi dan prvi najsigurniji dan kada bi se mogla uraditi operacija obrezivanja. To je isti onaj dan kada je Bog, prije 4 000 godina, naložio Abrahamu da obreže Izaka. I poslije osam dana obreza Abraham svoga sina Izaka, kako mu je Bog naredio (Post 21, 4). Drugi važan element za normalno zgrušavanje krvi jest protrombin. Stručnjaci u Holt Pediatrics su na temelju istraživanja zaključili da se količina protrombina u krvi penje do najviših vrijednosti upravo osmoga dana, čak i iznad normale – 110 %. Nakon toga se spusti na 100 %. To dokazuje da dojenče u osmom danu života ima više raspoloživog protrombina nego u bilo kojem drugom danu u svom životu. Dakle, o količini vitamina K i prisutnog protrombina u krvi ovisi koji je dan najprikladniji za obrezivanje. To je, sasvim sigurno, osmi dan. "

) a kako sam izgleda krivo živjela u uvjerenju da se to radi odmah po rođenju zanima me:
Odgovori s citatom