Pokazuje rezultate 1 do 8 od 8

Tema: CT mozga

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno CT mozga

Danas smo po drugi put bili kod njega na pregledu, pa me zanima ima li netko kakvih iskustava s njim. Nemam trenutno vremena za opsirno pisanje (jedan od razloga je sto smo duuugo cekali da se on upoće pojavi - od 10.00 do 13.30 ), ali bih voljela znati za neka iskustva s njim jer ja niti nakon ova dva pregleda ne znam što bih rekla za njega. :/, a posalo nas je na hrpu pretraga od kojih smo neke već obavili, ali nas čeka još dosta toga.
    I da ne otvaram novi topic, je li netko bio s malom bebom (moj je 4,5 mj) na CT-u mozga na Rebru i kako je prošlo ? Može li mama biti s bebom ili ne ?
    Toliko za sad.

Cvrčak avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Bio je jedan od najboljih studenata na faksu. Ako netko odlicno zna medicinu onda je to stvarno on. Mozda mu je komunikacija s ljudima malo slabija strana. Ja ne bi tako brzo dizala ruke od njega!

Cvrčak avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

U vezi cekanja! Nije da ga branim ali njega zatrpavaju poslom svi koji stignu tako da ziher nije kasno zbog bahatosti!

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Ma jasno je meni da imaju hrpu posla, da vizite na odjelu dugo traju, da su valjda detaljni u pregledima, ali ne razumijem zasto narucuju u npr. 9.00 ili 10.00 ako vec iz iskustva znaju da nece stici na vrijeme. A svjesni su valjda da rade s djecom, s bebama i da mami nije bas lako provesti 4 sata u bolnici s bebom na rukama.
    A sto se tice CT-a, rekao mi je da bi I. trebao provesti min. 2 dana u bolnici kako bi se to obavilo, a na moje pitanje mogu li biti s bebom jer je dojen i ne zna bas piti na bočicu, rekao je da mogu, ali samo preko dana jer me nemaju gdje smjestiti preko noći. A kad sam zvala da ga naručim, sestra s kojom sam razgovarala je rekla da oni baš ne primaju na noćenje tako male bebe već djecu od godine dana i starije i da bi to dr. trebao znati. Pa, dobro, tko nešto zna ?! I da, rekla je da u slučaju noćenja, iako nemaju gdje smjestiti mamu, tj. mene, mogu jedino noć provesti na stolici. Dakle ipak mogu biti s njim. Btw, nisam ga jos uspjela naruciti jer su im od 3CT uređaja koje imaju dva pokvarena, pa primaju samo hitne slučajeve.

nadica_b avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

CT - možeš biti s djetetom (ja bila).
    Traži da samo formalno dijete zaprime u bolnicu, tako da s njime dođeš u dogovoreno vrijeme za pretrage i nakon toga ideš doma. Glupo je da se mučiš nepotrebno da pored njega psavaš u stolici ako on nije bolestan i ako nije neophodno da ostane u bolnici.
    Inače, neki neuropedijatri znaju dijete slati na milijun pretraga zbog svojih nekih ličnih istraživanja - ponekad dijete može izvući korist iz toga ako se uspije naći nešto specifično, ali u stvarnosti je to zapravo nepotrebno maltretiranje djeteta. Iskusnije mame (one sa starijom djecom) uglavnom odbijaju takvo maltretiranje.
    Sretno

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Nije mi baš jasno zašto s jedne strane dr. kaže da se prvi dan obavi vađenje krvi i EKG, a drugi se zapravo radi CT dok sestra s odjela kaže da se može obaviti sve u jedan dan. Nravno da bih radije da sve obavimo u što raćem roku. Uglavnom, 15. moram nazvati opet da vidimo kad bi mogli imati slobodan termin.
    A ti si bila i preko noći sa svojim ili ste to oabvili u 1 danu ? I koliko je bio/bila star(a) ?

anima avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Kad je N imala 4 mj. bili smo na Rebru u bolnici.
    Mogla sam biti s njom cijeli dan a preko noći ne.
    Predložili su nam i CT koji smo odbili.
    Znam da se tako malim bebama CT radi tako da se uspavaju, jer moraju biti ful mirni. Ne znam da li može mama biti s djetetom. SRETNO

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

nadica_b (ali i ostali koji su obavljali CT mozga s bebom), jesu li i vama rekli da beba mora biti skroz natašte ? Sad sam se naručila za CT na Rebru i rečeno mi je da dođemo ujutro u 8.00, a zadnji obrok smije imati u 2.00 u noći. Pa kako će to izdržati ? Nakon vađenja krvi i EKG-a obavlja se CT (oko 10.00) i tek 2 sata nakon snimanja smije jesti! A nema niti dudu koja bi mu možda mogla zavarati glad, samo ga dojim, nema flašice. Kako ste vi to izdržali - i mame i bebe ?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •