-
CT mozga
Danas smo po drugi put bili kod njega na pregledu, pa me zanima ima li netko kakvih iskustava s njim. Nemam trenutno vremena za opsirno pisanje (jedan od razloga je sto smo duuugo cekali da se on upoće pojavi - od 10.00 do 13.30
), ali bih voljela znati za neka iskustva s njim jer ja niti nakon ova dva pregleda ne znam što bih rekla za njega. :/, a posalo nas je na hrpu pretraga od kojih smo neke već obavili, ali nas čeka još dosta toga.
I da ne otvaram novi topic, je li netko bio s malom bebom (moj je 4,5 mj) na CT-u mozga na Rebru i kako je prošlo ? Može li mama biti s bebom ili ne ?
Toliko za sad.
-
Bio je jedan od najboljih studenata na faksu. Ako netko odlicno zna medicinu onda je to stvarno on. Mozda mu je komunikacija s ljudima malo slabija strana. Ja ne bi tako brzo dizala ruke od njega!
-
U vezi cekanja! Nije da ga branim ali njega zatrpavaju poslom svi koji stignu tako da ziher nije kasno zbog bahatosti!
-
Ma jasno je meni da imaju hrpu posla, da vizite na odjelu dugo traju, da su valjda detaljni u pregledima, ali ne razumijem zasto narucuju u npr. 9.00 ili 10.00 ako vec iz iskustva znaju da nece stici na vrijeme. A svjesni su valjda da rade s djecom, s bebama i da mami nije bas lako provesti 4 sata u bolnici s bebom na rukama.
A sto se tice CT-a, rekao mi je da bi I. trebao provesti min. 2 dana u bolnici kako bi se to obavilo, a na moje pitanje mogu li biti s bebom jer je dojen i ne zna bas piti na bočicu, rekao je da mogu, ali samo preko dana jer me nemaju gdje smjestiti preko noći. A kad sam zvala da ga naručim, sestra s kojom sam razgovarala je rekla da oni baš ne primaju na noćenje tako male bebe već djecu od godine dana i starije i da bi to dr. trebao znati. Pa, dobro, tko nešto zna ?! I da, rekla je da u slučaju noćenja, iako nemaju gdje smjestiti mamu, tj. mene, mogu jedino noć provesti na stolici. Dakle ipak mogu biti s njim. Btw, nisam ga jos uspjela naruciti jer su im od 3CT uređaja koje imaju dva pokvarena, pa primaju samo hitne slučajeve.
-
CT - možeš biti s djetetom (ja bila).
Traži da samo formalno dijete zaprime u bolnicu, tako da s njime dođeš u dogovoreno vrijeme za pretrage i nakon toga ideš doma. Glupo je da se mučiš nepotrebno da pored njega psavaš u stolici ako on nije bolestan i ako nije neophodno da ostane u bolnici.
Inače, neki neuropedijatri znaju dijete slati na milijun pretraga zbog svojih nekih ličnih istraživanja - ponekad dijete može izvući korist iz toga ako se uspije naći nešto specifično, ali u stvarnosti je to zapravo nepotrebno maltretiranje djeteta. Iskusnije mame (one sa starijom djecom) uglavnom odbijaju takvo maltretiranje.
Sretno
-
Nije mi baš jasno zašto s jedne strane dr. kaže da se prvi dan obavi vađenje krvi i EKG, a drugi se zapravo radi CT dok sestra s odjela kaže da se može obaviti sve u jedan dan. Nravno da bih radije da sve obavimo u što raćem roku. Uglavnom, 15. moram nazvati opet da vidimo kad bi mogli imati slobodan termin.
A ti si bila i preko noći sa svojim ili ste to oabvili u 1 danu ? I koliko je bio/bila star(a) ?
-
Kad je N imala 4 mj. bili smo na Rebru u bolnici.
Mogla sam biti s njom cijeli dan a preko noći ne.
Predložili su nam i CT koji smo odbili.
Znam da se tako malim bebama CT radi tako da se uspavaju, jer moraju biti ful mirni. Ne znam da li može mama biti s djetetom. SRETNO
-
nadica_b (ali i ostali koji su obavljali CT mozga s bebom), jesu li i vama rekli da beba mora biti skroz natašte ? Sad sam se naručila za CT na Rebru i rečeno mi je da dođemo ujutro u 8.00, a zadnji obrok smije imati u 2.00 u noći. Pa kako će to izdržati ? Nakon vađenja krvi i EKG-a obavlja se CT (oko 10.00) i tek 2 sata nakon snimanja smije jesti! A nema niti dudu koja bi mu možda mogla zavarati glad, samo ga dojim, nema flašice. Kako ste vi to izdržali - i mame i bebe ?
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma