Pokazuje rezultate 1 do 32 od 32

Tema: Lažni trudovi

Rhea avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno Lažni trudovi

Zadnjih dana osjećam neka čudna grčenja maternice, onako skroz nisko, mislila sam da se otvaram, otišla na pregled, i dalje sam zatvorena (35. tjedan), ali doktor kaže da su to lažni trudovi. U prvoj trudnoći nisam imala sličnih problema, lažnjake uopće nisam imala, pa sam sad skroz zbunjena, nije li to prerano za lažne trudove, s obzirom da sutra punim 35. tjedana? I jesu li to uopće lažni trudovi? Kako je to izgledalo kod vas?

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Lažne trudove sam imala od negdje 30 tjedna. A kako izgleda- trbuh mi bude tvrd ko kamen 30-ak sekundi i onda se opet opusti. malo je neugodno. nekim trudnicama se to može javiti jako rano npr. 25 tjedan il čak prije.

pinocchio avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Rhea, pogledaj malo ova dva topica. možda nađeš odgovor na svoje pitanje.

koliko laznih prije pravih trudova
    MENSTRUALNI BOLOVI U VISOKOJ TRUDNOĆI

momze avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

35-i tjedan? naravno da nije prerano za lazne trudove ili BH kontrakcije.
    tvoje tijelo se priprema za porod i odlicno da je tako.

osim ova dva linka koja ti je stavial Pinocchio pogledaj i ovaj topik:
    BH kontrakcije

i procitaj nas tekst sa portala Braxton Hicksove kontrakcije

Rhea avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

momze, hvala na ovom linku, ali ja sam i dalje totalno zbunjena. Ovo kod mene nisu BH, njih imam od 20.-og tjedna (vjerojatno zbog dojenja), u zadnje vrijeme se slabije javljaju, ali ovo je nešto drugačije, neka čudna bockanja i grčenja skroz dolje, e sad što je to, nemam pojma. Jučer sam opet bila kod dr., i dalje sam zatvorena, ali moram mirovati, jer kako dr. kaže dolje je sve napeto (to je njegov izraz). E sad, jesu li to lažni trudovi, ja i dalje ne znam :?

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

meni ti je bilo tako u prvoj trudnoči...problem je bio mjehur naravno...bolilo me dr misla kontrakcije kad sam došla kod nje nije bila stvar u tome...preko noći mi se napuni mjehur i ja se ne bih odmah probudila,probudila bih se jako punog mjehura i ujutro i taj cijeli dan me znao bolit trbuh,neki oštri grčevi...trbuh tvrd...

partyka avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

imam i ja pitanje na ovu temu, ali nemojte se smijat: kako uopce izgledaju trudovi? kako biste ih opisali?
    ja sam tek u 26. tjednu trudnoce ali jucer sam puuuno stajala i navecer se nisam dobro osjecala: meni je osjecaj bio kao da mi raste pritisak u donjem dijelu trbuha, raste, raste, i kad mislim da ce postati strasno neugodno onda nestane. to mi se ponavljalo nekih sat vremena a onda sam zaspala. jel se to beba mice ili su to trudovi? :shock:

dorica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

eto da malo podignem ovu temu
    meni je sad punih 30 tj.
    imam lagane kontrakcije a sad već blago grčenje u donjem djelu trbuha
    ne znam da li su crijeva ili trudovi :?

a što ako dođe do poroda tako rano kolike su mi šanse da sve dobro prođe...?
    ako je netko imao slično iskustvo javite se !!!

dorica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

vidim da se gleda post ....
    pa zar nikoga nema .... :/

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Ja sam imala laznjake od 7 mj.Muz me cak i zezao da mi je trudnoca cijela laznjak,i da cu se samo jedan dan ispuhati...
    Pila sam spazmex jer su bili cesti i cerviks mi je bio oslabjen.Rodila sam u 39 tjednu.

dorica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno Re: Lažni trudovi

Kate hvala ti na utjehi . Nadam se najboljem samo me ponekad uhvati panika od prijevremenog poroda.
    Spazmex sam pila na pocetku T zbog lagane boli nisko u trbuhu a ne znam da li smijem sad pa sam popila normabel. Malo me je opustilo i popustilo.
    Ujutro idem kod gin.pa ce mi reci kako dalje (bila sam i danas ali tolika guzva da me nije mogao primiti)

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Meni je ovo treca i najcudnija trudnoca do sada. Ja sam vec 3 tjedna otvorena 2 prsta. Sada sam puna 34 tjedna, znaci sutra ce biti 34+1. Zadnja 4 dana me sve steze dolje i bas imam feeling... ma cudan u najmanju ruku. Ovo otvaranje sam osjetila i skuzila da su to bili trudovi koji su trajali 30 min sve skupa. to je bilo u 30om tjednu. Ne bi htjela jos roditi ako je ikako moguce. Prosli petak na kontroli u bolnici stanje je bilo nepromijenjeno i trebam na kontrolu oko 18.9. Samo sto me muce te 'kontrakcije'. Doduse beba je bila na guzu, pa poprecno pred tjedan dana tako da je moguce da se zeli okrenuti ali opet tko zna. Bas sam zbunjena :?

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Te kontrakcije sam ja imala od 5-og mjeseca trudnoće, a bile su sve učestalije kako se porod bližio, inače rodila sam prirodno točno na termin. I uvijek kada bi mi se javljale te kontrakcije trbuh bi bio jaaako tvrd i poprimio čudan oblik, a javio bi se i iscjedak iz dojki. To je sve normalno, reklo bi se da maternica "vježba" kako bi se pripremila za porod. Kontrakcije su ponekad znale biti čak i vrlo neugodne.

dorica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno Re: Lažni trudovi

Samo da vam javim
    Bila sam kod gin. sve je ok i od sad uzimam 3x1 Mg i od poned. ce mi davati inekcije za dozrijevanje bebinih pluca ako dodje do prijevrmenog poroda.

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Dorica super :D .
    A da mnei su te kontrakcije totalno neugodne i budu po dvije tri za redom ne u istom razmaku, ali tolika mi je neugoda isto kao trud. A trud mislim da nije jer sam vec prosla u prve dvije trudnoce trudove i ipak su malo drugaciji. ali znate i same kada nam se nesto dogada sa tijelom za vrijeme trudnoce brzo nastane frka u glavi. Da nisam vec otvorena ne bi uopce razmisljala o tome, ali ovako.. Vidim da dosta trudnica pije taj Mg kada su otvorene a meni niti moja gin niti gin u bolnici koji ce me poradati kada dode vrijeme nisu nista spominjali. Mislim si da bi mozda trebala nazvati i pitati s obzirom na zadnja 4 dana i te kontrakcije koje osjecam. Do pred 4 dana nisam ih osjecala pa je i zato stanje bilo nepromijenjeno ali mozda se bolje konzultirati da vidim trebam li spazmex ili sto slicno. Sto vi mislite?

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Navijam za tebe i bebicu. :D
    Samo se vise cuvaj i ne dizi nista tesko....bitno je da prijedjes 36 tj!

Fidji avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj kunda prvotno napisa
    Dorica super :D .
    A da mnei su te kontrakcije totalno neugodne i budu po dvije tri za redom ne u istom razmaku, ali tolika mi je neugoda isto kao trud. A trud mislim da nije jer sam vec prosla u prve dvije trudnoce trudove i ipak su malo drugaciji. ali znate i same kada nam se nesto dogada sa tijelom za vrijeme trudnoce brzo nastane frka u glavi. Da nisam vec otvorena ne bi uopce razmisljala o tome, ali ovako.. Vidim da dosta trudnica pije taj Mg kada su otvorene a meni niti moja gin niti gin u bolnici koji ce me poradati kada dode vrijeme nisu nista spominjali. Mislim si da bi mozda trebala nazvati i pitati s obzirom na zadnja 4 dana i te kontrakcije koje osjecam. Do pred 4 dana nisam ih osjecala pa je i zato stanje bilo nepromijenjeno ali mozda se bolje konzultirati da vidim trebam li spazmex ili sto slicno. Sto vi mislite?
    Meni su u svakoj sljedećoj trudnoći kontrakcije bile sve intenzivnije i intenzivnije, te su prije započele. Sjećam se da sam ih jedva osjećala u prvoj, a u trećoj sam znala ostati bez zraka koliko me stezalo.
    Svejedno sam rodila u terminu.

Razlog je što su receptori za oksitocin svaki put sve otvoreniji i sve "radi" efikasnije". Zato je i svaki sljedeći porod kraći, ali intenzivniji (meni i bolniji).

Magnezij je ok za piti, ali budući da on smiruje maternicu obavezno ga treba prestati piti kad se uđe u 37-38. tjedan jer su tad kontrakcije poželjne.

I najljepše te molim izbjegavaj govoriti da će te porađati, već si dvaput sama rodila.

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Thanx cure. Evo noa je bila prva noc u zadnjih 5 dana da sam odspavala kako treba (sa jastukom medu nogama ).
    Sta bi i ja mogla odna piti taj Mg bez da se savjetujem sa gin? Ako mi moze pomoci ja sam za. A u kojem obliku se to kupi i ima li ga u bilo kojoj ljekarni? Meni je sve to novo.
    Ma to da ce me doktor poroditi je zato sto sam prosli put zavrsila na carskom zbog toga sto mi je curica bila na kosi zadak i nakon 12 sati trudova nista se nije pomakla a ja se otvorila skroz, no carski je bio jedina solucija. Sada trenutno je beba poprecno i svakodnevno joj pricam kako ce biti lakse i njoj/njemu ako se okrene a i meni. Tako da pregovaramo mi

dorica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

naravno da smiješ piti mg
    to je poželjno u trudnoći ali ja je pijem cijelo vrijeme 1x1 a sam 3x1
    pa (oprostite na riječniku) od jutra seruckam ko grljica zato što mg djeluje laksativno u većoj količini i nema zatezanja ali i dalje ležim i jastuk mi je obavezno između koljena
    a nisam se sjetila pitati gin za spazmex :/

kunda nazovi ginića pa pitaj za spazmex da li bi ti to što pomoglo

dorica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

a mg ti je najbolji od dietpharm od 300
    kupi se u ljekarni do nekih 60 kn

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Hvala ti dorica. Nisam zvala doktora jer se stanje smirilo ali sam kupila Mg jer su me i noge pocele malo grciti. Eto pijem 3 dana i sada je sve ok. Na pregled bi trebala 18og pa cemo vidjeti sto kaze gin. Ako bude nesto u meduvremenu (a nadam se da nece) morati cemo zvati.
    Jos jednom hvala na savijetu

dorica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

E drage moje ja sam jucer navecer mislila da je krenulo. Jucer je bilo 37tj. Navecer inace kada legnem u krevet bebac naravno pocne divljati i to tako traje neko vrijeme dok ne zaspi pa onda mogu i ja na spavanac. No jucer ja legla, a bebac skroz miran. Kicma pocela kidati i bol se sirila prema trbuhu. Naravno odmah sam isla mjeriti koliki je razmak i prvih pola sata je bilo cca 7 min izmedu tih jakih boli, u meduvremenu nista ili onako samo napetost. Onda se razmak povecao i dok je prosao sat bol nestade. Za tih sat vremena bebac se mrdnuo jedva primjetno mozda 2x. A kada su bolovi prestali dijete zaskakutalo par puta i zaspalo. Eto ipak nisam morala trcati u Rijeku ali moguce da sam se otvorila jos vise. Prosli puta u 30om tj mi je sve skupa trajalo pola sata i otvorila sam se 2 prsta. Ovaj tjedan je kontrola a do tada se nadam da nece biti ovakvih izleta. Bebac se jos nije okrenuo glavom dolje pa bi voljela da ima jos malo vremena ako mu se hoce okretati.
    Prestala sam piti mg pa me bas jucer pocelo malo grciti u nogama, ali to je isto bilo navecer pa je mozda povezano...
    drz'te nam fige da ne budemo pre rano

dorica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

kunda bliži se dan D

sa 37 tj i nije prerano to je ustvari taman pa do 40
    ja sam bila u petak kod gin. s nalazima za šećer pa sam ga htjela usput upitati u vezi poroda , epiduralna itd a on je meni rekao kud se meni žuri pa zar ja želim roditi prije ( kao da je zaboravio one moje trudove prije)
    dogovarat ćemo se poslije 37 tj.
    znam da ima pravo a tek sam u 34 tj.

ali nije me sad ništa gledao tako da se nadm da je sve ok

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Eh da, dan D. Ma znam da nije prerano ali prvog bebaca sam rodila sa tocno 37 tj i sve bi bilo ok da nije imao 2450g umjesto 2500g koliko su oni rekli da bi barem trebao imati. Apgar je bio 10/10 a oni ga meni uzeli premanturni odjel, mene stavili na obican odjel sa zenama koje su imale svoje bebe pored sebe. Jos su mi ga nakljukali cajem prije nego su ga donesli kod mene. Ja htjela dojiti a one meni da ne trebam niti probavati jer je djete slistilo bocicu caja. Munje i gromovi su mi sijevali. I onda opet nista do sljedeceg dana skoro u podne. A ja 2 sata nakon poroda hodala i bila totalno ok tako da su mi samo mogli reci da je soba sa mojim bebacem na istom katu par koraka niz hodnik. Ma spalila sam totalno jer sam imala kasnije problema sa dojenjem. Ovaj puta znam sto treba napraviti. A ovaj put je bebac isto manji pa bi radije da mi docekamo nas termin. No opet sto bude bit ce. Vidjeti cu sto ce se dogadati ovih dana prije pregleda, nadam se nista uzbudljivo. Dorice ti se drzi i ja cu isto

dorica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

a što je to "premanturni odjel" :?
    po tvojoj prići djeluje strašno
    i ne razumijem zašto su ga uzeli ako je imao 10/10 :?

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Ma nemoj se strasiti, samo kome god se beba rodi ranije ide na tzv premanturni odjel. To ti je ustvari (barem u Rijeci) dio gdje stavljaju prerano rodene bebe (to znaci u inkubatoru, sa odredenim poteskocama, premalom kilazom, premalim brojem tjedana i sl.). Tu ti bude par prostorija pored kojih ima i nekoliko soba za mame koje imaju djecu na premanturi tako da su blize i da lakse mogu doci na dojenje. U Rijeci je to na istom katu kao i ostale rodilje sa djecom samo u drugom dijelu hodnika. Za ostale bolnice neznam kako to ide. Ma poanta je da mene nisu stavili u te sobe od premanture nego zajedno sa svima cija su djeca bila sa njima cijelo vrijeme u sobi. Nakon poroda to je stvarno deprimirajuce, narocito kada ti jos nedaju tvoje vlastito dijete na dojenje. I jos kada ti pedijatar pored tvojih punih cica kaze da beba ne zeli cicati jer imas male cice pa zato nemas mlijeka. Ma koma. Ali zato sada savijetujem svima da itekako dignu glas i ne budu ljubazni nego se ako treba kao lavovi izbore za svoje zelje, narocito kada se radi o dojenju. Eto covjek uci dok je ziv. Sve u svemu premantura ne treba biti nista grozno samo sto je meni bio prvi put i furali me razni strahovi, ali na kraju sam se izborila da mi malenoga donesu u sobu, nakon sto sam uzbunila sve moguce doktore i sestre, dusu isplakala, ali na kraju sam postigla sto sam htjela, osim sto se malecki naucio na bocicu tako da sam se 6 mjeseci izdajala dok mi ruke nisu riknule.
    Nis se ti ne brini, ovo je samo jedno moje gorko iskustvo na kojem i drugi mogu stogod nauciti.

dorica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

hvala ti na savjetu
    ja imam prevelike grudi
    a opet netko kaže da žene s malim grudima imaju više mlijeka nego one s većim
    makar mislim da to nema nikakve veze

nadm se da će ti ovaj put proći bolje nego prošli

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

I ja se nadam. I ne velicina grudi nema veze sa mlijekom, u tome i je poanta. Kuzis, ja bila prvorotka, nikada dojila i dode ti neki doktor i izvali takvu glupost. Na srecu nacitala sam se i knjiga i casopisa bebe prije poroda pa sam znala to u vezi mlijeka. A kada mi je patronazna dosla u pregled doma bila je sokirana kako mi se brzo cice pune. Ja bi se izdojila i vec za pola sata je trebalo ponovno pumpati jer je sve bilo ogromno, nabreklo i krcato mlijeka. Posto sam znala da se mlijeko moze zaledivati onda sam sav taj visak zaledila i imala za kasnije. Toga je u ledu bilo brdo cijelo.
    Zato je dobro raspitati se prije nego dodes u bolnicu jer nikada ne znas tko ce te (netko tko naravno ima doktorat?) sa cime uplasiti i sto ces sve cuti.
    Nego samo se ti nis ne brini i furaj svoje koliko god treba.

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Ja sam sinoć bila jako uznemirena zbog nekakvih bolova u leđima. Ne znam jesu to trudovi ili se još širi zdjelica ili maternica ili šta već (osmi mjesec trudnoće). Uglavnom su me boljela cijela križa, trajalo je po par minuta. Kao pred mecu, ali malo jače. Jesu to trudovi? :? Idem kod ginoša na redovan pregled u ponedjeljak pa mislim ne bih paničarila prije reda. Inače, pijem dva šumeća magnezija već tjedan-dva (po preporuci g.). Na ctg-u prije mjesec dana nije bilo ni t od trudova, ali kad je to bilo...

Što me zanima, dakle, svi kad pričaju o trudovima, pričaju o tome da ih boli kao kad trebaju dobiti, ne? Da li ako mene bole križa kao pred mensturaciju to znači da su trudovi, makar i lažni? :?

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Poanta sa trudovima je da bol krece iz kriza i siri se prema trbuhu. Trvi znaju trajati razlicito ali ono sto je vazno da li se ta najjaca bol iz kicme prema trbuhu pojavljuje u jednakim razmacima. Ako je sve ovako onda, da to su trudovi. Doduse svatko ih dozivljava na svoj nacin, pa je nekima to bol za otkinuti a nekima kao neki menstrualni grcevi. Ja sam ove trudove najnovije u nedjelju navecer osjecala ful. Bas mi je bilo kao da me nesto probolo u kicmi i onda se ta bol sirila na trbuh i onda je jos malo to trajalo pa popustilo. I tako svakih 7 min. To su bili bas pravi trudovi (vjerojatno sam se otvarala) ali se nakon pola sata razmak izmedu tih probadanja poceo povecavati dok nije skroz prestalo nakon ukupno sat vremena. I to je to.
    Ma imas tu bas na rodi razne textove o trudovima i kontrakcijama pa si malo prosurfaj.
    Good luck i nadam se da su to samo bh kontrakcije. Ne brini previse, lijepo odi na kontrolu i drz se u meduvremenu

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Hej hvala ti!

Sad sam odahnula kad si napisala "širi se prema trbuhu". Meni se ništa ne širi prema trbuhu, već su isključivo križa. Kao da mi je netko umetnuo ravnu ploču u doljnji dio leđa (iznad guze pa do rebara) koja boli (steže).

Danas ništa. A zadnjih par dana svaki dan, možda i zato što sam po cijele dane negdje na gasu. Zato sam danas i sutra odlučila mirovati totalno da baš vidim jel od toga. Negdje sam pročitala da ako su lažni trudovi da će ti bolovi prestati ako promijeniš položaj u kojem su te bolovi uhvatili, baš ću probati ako mi opet dođe.

Prosurfat ću i siteom. Hvala na preporuci.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •