-
BIJELI HRBAT
Kada mi ostane bjelanjaka (npr.3, 4 ili više) od nekog drugog kolača ili jela znam napraviti moj omiljeni lagani kolač.
Koliko vam bjelanjaka ostane toliko dodajete žlica šećera i brašna.
Npr.
5 BJELANJAKA miksati sa
5 ŽLICA ŠEĆERA. Kada se dobro umuti dodati
5 ŽLICA BRAŠNA.
Posebno dodam sitno narezane ORAHE ili lješnjake ili bademe (ovisno što imam u kući), komadiće ČOKOLADE. (Za one koji vole mogu ići i grožđice, ali ja ih ne podnosim pa ih ne stavljam.
Obično pečem u onom rebrastom kalupu (kao hrbat), ali kada imam više jaja pečem u običnoj tepsiji.
Super je lagan kolač i kao vata mekan.
Peče se dok gore lagano ne požuti.
-
Podizem.
Tiramisu i bijeli kolac uvijek radim u paketu zbog viska bjelanjaka. Ja dodam i neku zesticu (od domace rakije do whiskeya ) i iscjedjeni sok od 1 narance - uglavnom sto se nadje u kuci i svaki put ispadne drukcije - ponekad dodam jos pokoje cijelo jaje povrh, pecilni prsasak....
Uglavnom nikad isto ali osnova je ta napisana...
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma