Pokazuje rezultate 1 do 2 od 2

Tema: BIJELI HRBAT

  1. #1
    sasana avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    Osijek
    Postovi
    493

    Početno BIJELI HRBAT

    Kada mi ostane bjelanjaka (npr.3, 4 ili više) od nekog drugog kolača ili jela znam napraviti moj omiljeni lagani kolač.
    Koliko vam bjelanjaka ostane toliko dodajete žlica šećera i brašna.
    Npr.
    5 BJELANJAKA miksati sa
    5 ŽLICA ŠEĆERA. Kada se dobro umuti dodati
    5 ŽLICA BRAŠNA.
    Posebno dodam sitno narezane ORAHE ili lješnjake ili bademe (ovisno što imam u kući), komadiće ČOKOLADE. (Za one koji vole mogu ići i grožđice, ali ja ih ne podnosim pa ih ne stavljam.
    Obično pečem u onom rebrastom kalupu (kao hrbat), ali kada imam više jaja pečem u običnoj tepsiji.
    Super je lagan kolač i kao vata mekan.
    Peče se dok gore lagano ne požuti.

  2. #2

    Datum pristupanja
    Sep 2004
    Lokacija
    Rijeka
    Postovi
    326

    Početno

    Podizem.

    Tiramisu i bijeli kolac uvijek radim u paketu zbog viska bjelanjaka. Ja dodam i neku zesticu (od domace rakije do whiskeya ) i iscjedjeni sok od 1 narance - uglavnom sto se nadje u kuci i svaki put ispadne drukcije - ponekad dodam jos pokoje cijelo jaje povrh, pecilni prsasak....

    Uglavnom nikad isto ali osnova je ta napisana...

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •