Results 1 to 5 of 5

Thread: Zdravstveno osiguranje?

Default Zdravstveno osiguranje?

Radi se o sljedećem: prijavljena sam na Zavodu za zapošljavanje, i ovaj mjesec mi istječe porodiljna naknada, no imam priliku ostati još 6 mjeseci s Lukom kod kuće. Službenica u Zavodu mi je rekla da ako ne budem išla raditi da se moram odjaviti kod njih a kad budem htjela ići raditi opet se prijavim i još mi je rekla da zašto poistovjećujem njih sa zdravstvanim osiguranjem, da ja nemam preko njih to osiguranje. Zanima me preko koga onda imam zdravstveno osiguranje kao nezaposlena osoba, i preko koga bi bila osigurana kad ću se morati odjaviti? Hvala!

laky's Avatar
    vječita lutalica......na samom jugu ,srcem u Slavoniji

nakon odjave u roku 30 dana trebaš se prijaviti na HZZO i imaš zdravstveno.Tako sam ja prije mjesec dana

Po zakonu neznam točno od kada (NN) ali svaki državljanin RH ima pravo na zdravstveno osiguranje bio on/ona zaposlen ili ne i zbog toga su ti rekli na Zavodu za zapošljavanje da sama središ zdravstveno. Znači da bi imala zdravstveno nije uvjet da budeš prijavljena na burzu. Sama se prijaviš u svoj područni ured HZZO-a kao nezaposlena,a kad se opet zaposliš to firma radi za tebe.

puno vam hvala!!!

niccoleta's Avatar

da to dvoje je nekada čini mi se bilo povezano, a sad si na teret, čini mi se ministarstva financija... oni su ti osiguranici.