Pokazuje rezultate 1 do 33 od 33

Tema: Plodna voda

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Plodna voda

Na tečaju su nam rekli kako kada vodenjak pukne, plodna voda može jako teći (kao da se upiškiš, samo jače i ne možeš kontrolirati) ili da ide po malo.
    U tom trenutku (kada smo bili na tečaju), ovo mi nije bilo baš aktualno, pa nisam ni pitala, ali kako mi se termin bliži, sve me je više strah da neću znati da mi je pukao vodenjak, odnosno da će mi ići po malo, pa neću znati prepoznati (s obzirom da u zadnje vrijeme imam lagani iscjedak, a moja gin mi nije htjela dati ništa za to, jer "termin eto kuca na vrata, pa da si ništa ne trpam u rodnicu").

Kakva su vaša iskustva? :?

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nemoj se brinuti. Skuzit ces prije ili kasnije.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

E mene je strah ovog kasnije!!!

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

U prvom porodu su mi u rodilistu prokinuli vodenjak, pa mi je bilo jasno sto se dogadja.
    U drugom mi je prvo pukao vodenjak, bez trudova. Bila je ponoc, ja sam lezala u krevetu i mislila, pa nije to valjda to. Kako to sad bas, po noci?
    Dakle, ne boj se da ces skuzit kasnije. Ako ti nesto pljusne po nogama kad se pomaknes, moglo bi biti to, a i ovdje na forumu uvijek ima netko tko ce ti moci reci na sto da obratis paznju.

klia avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Znat ćeš sigurno kad ti pukne, bez brige budi! Ni meni nije pljusnulo, nego se samo počelo slijevati niz noge: topla voda koju ne možeš kontrolirati nego sama otječe.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citat sa foruma Poliklinike Harni:
    http://www.poliklinika-harni.hr/cgi-...+komplikacije:

Prskanje vodenjaka se veoma lako utvrdjuje tijekom ginekoloskog pregleda i to uz pomoc lakmus papira. Kako naimna rodnica ima kiseo pH, to se lakmus uvijek boji u crveno. Plodna voda je bazicnog karaktera, te se u prisustvu plodne vode u rodnici, lakmus uvijek boji u plavo.

Katrin

Početno

Ne mora biti baš uvijek tako jasno,ja sam u prvoj trudnoći imala visoko puknuće vodenjaka,što je značilo da mi je curkalo malo po malo,mislila sam da me jednostavno mjehur ne sluša,ali ispalo je da smo krenuli.Nemoj se uplašiti,to curkanje je kod mene krenulo ujutro,a rodila sam tek sutradan oko 9 sati.

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Re: Plodna voda

Citiraj Winnie The Pooh prvotno napisa
    Na tečaju su nam rekli kako kada vodenjak pukne, plodna voda može jako teći (kao da se upiškiš, samo jače i ne možeš kontrolirati) ili da ide po malo.
    Kakva su vaša iskustva? :?
    Meni je plodna voda otisla na porodu (nisu busili vodenjak, sam je puknuo kad malo prije nego sto sam pocela tiskati).

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kod mene je voda pocela curiti mozda sat dva nakon onih pocetnih trudova. Nije bio veliki mlaz vode nego kao kad skroz lagano piskis i u nepravilnim razmacima, dakle tu i tamo
    Meni je glavni znak bio upravo to sto koliko god da otjece, puno ili skroz pomalo nemozes to kontrolirati

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Jel mi netko zna reci kako ti provjeravaju jeli ti plodna voda zamucena?

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj koky prvotno napisa
    Jel mi netko zna reci kako ti provjeravaju jeli ti plodna voda zamucena?
    Pregled je obican, vaginalni. Uvede se neki aparatic (amnioskop) i onda dr. gleda kroz to.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Meni je isto prvo pukla plodna voda, bez trudova. Probudila sam se u 2h ujutro, otišla na wc i natrag u krevet. Onda sam osjetila kao da mi je malo pobjeglo, kao da sam se ponovo popiškila. Otišla sam opet na wc, stavila papirnatu maramicu na gaćice (jer na papirnatoj najbolje vidiš) i počekala par minuta. Kada sam vidjela mokru flekicu (jer je po malo kapkalo), a piškila nisam, probudila sam MM i krenula put bolnice donijeti na svijet jedno divno malo stvorenje.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ne znam kako će sada biti ali sa Lukom sam to prepoznala bez ikakvih dvojbi. Teklo je i teklo. Prvo sam osjetila snažan recimo udarac, to nije bio udarac nego ono kao da ti je beba pala. Skočila sam s kreveta i rekla MM-u: "šefe, upišala sam se". On se počeo smijati, kak sam se upišala kad sam maloprije bila na wc-u. No, voda je tekla i tekla,nezaustavljivo i odmah sam znala da je to to.

Nama su rekli na tečaju da treba paziti da ne bude voda zelena, ako je zelena - trk u rodilište i ideš odmah rađati.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja sam se isto stalno bojala da neću prepoznati kad mi pukne vodenjak, odnosno da mi ne curka polagano jer sam imala nekakve iscjetke.
    Nakraju se desilo da sam 10 dana prije termina ujutro bila kod ginića na redovnoj kontroli, on mi rekao da je sve ok, da sam za prst otvorena i dao mi uputnicu za još jedan pregled u bolnici u kojoj mislim rodit.
    Ja došla doma kad na gačicama krvavi iscjedak. Odmah sam se prestrašila i zvala ginića, al on otišo već doma. I ništa kaj ću, strah me kaj je to, pa ja nazvala Sv. Duh gdje sam trebala rodit i pitam ih kaj da radim. Žena mi ljubazno kaže da možda me je iziritirao pregled pa da zato imam krvavi iscjedak, ali da postoji mogućnost i da je sluzni čep, pa da još malo pričekam pa ako bude i dalje takav krvavi iscjedak, nek nazovem rodilište pa se konzultiram da dođem.

Poslije sam gledala, al nije bio jak iscjedak, jako malo, svejedno ja legla da odmorim, kad ono kroz neko vrijeme (cca 2 sata) čujem ja nekakav PUK i odjednom mi niz noge potekla topla tekućina, kao da me neko polio punom čašom vode. Znala sam da je to TO i u 17h ja krenula u bolnicu. Napominjem da mi je i dalje curilo voda+krv (al manje) i to cijelu noć u bolnici, a rodila sam tek drugi dan u 12:30. svoju malu srećicu.

Sretno :wink:

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

I meni je noću pukla plodna voda, odnosno probudilo me da mi treba na WC i kad sam krenula odmah sam osjetila da ne mogu suspregnit curenje niz noge i da je toplo... Pretpostavila sam da je to to, a i čim mi se događa noću... naime kod mene se sve strahote dešavaju noću da bi bilo još mističnije..... :?

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

I meni je noću pukla plodna voda, odnosno probudilo me da mi treba na WC i kad sam krenula odmah sam osjetila da ne mogu suspregnit curenje niz noge i da je toplo... Pretpostavila sam da je to to, a i čim mi se događa noću... naime kod mene se sve strahote dešavaju noću da bi bilo još mističnije..... :?

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Kod mene zadnja dva dana stalno pomalo vlažne gaćice. Kao ljeti kadse oznojim, a kako držim dnevni uložak, na njemu nema ništa (valjda upije). U 36. sam tjednu, ima li to kakve veze sa naslovom? :?
    Jel prerano roditi u 36.?

Vodenjak avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Citiraj Tulipanka1 prvotno napisa
    Jel prerano roditi u 36.?
    Neznam što bi ti rekla, pa ću ti citirati svog doktora: "Kad dođete do 32. tjedna možemo malo odahnuti, svaki dan ili tjedan više je još bolje!" Meni će porod biti induciran u 37. tjednu, stoga mislim da ne bi trebalo biti zabrinjavajuće...

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Uh, pa to je kod mene za tjedan dana! Što sam bliže sve me više panika hvata!

Vodenjak avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Citiraj Tulipanka1 prvotno napisa
    Uh, pa to je kod mene za tjedan dana! Što sam bliže sve me više panika hvata!
    Ma nema te što hvatati panika, a i nećeš ti još

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Ma znam da nema, ali ipak... Postaje sve stvarnije i stvarnije...

india avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Drage rodice, help, molim za vaša iskustva/mišljenje... mm i ja smo se seksali (bez penetracije) prije 2 sata. prilikom orgazma sam osjetila kako mi je curnuo mali mlaz tekućine (prozirna, bez mirisa), količinski recimo 2 jušne žlice. sad sam u tjednu 38+. jel' to može biti plodna voda??? koliko vidim, količine plodne vode koje curnu su različite; od kapanja do 2 dl.

kako cijeli dan imam bh kontrakcije (barem mislim da je to još uvijek bh, sad više nisam sigurna) + bole me križa (mislila sam da je to jer je bebica spuštena, sad više ne znam) nazvala sam sv. duh nakon tog curkanja i doktor me "otpilio" da ne jurim u rodilište već pričekam, pa ako će nastaviti curkati da dođem. prošlo je dakle 2 sata, više niš ne curka, trudovi su tu - ne bole baš, više su kao stezanje+lagana menstrualna bol, neravnomjerni ali česti - svakih 5 min... nisam pametna, što da radim??? da ipak krenemo ili da čekam nastavak curkanja :? sve mi se zmešalo, a nekak sam tak brijala da ću znat kad i kako jednom kad krene za ozbač :?

aries24 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

ja bih sačekala, ali zvuči kao da je počelo :D

india avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

da, odlučih pričekati. još niš ne curka, sad kad mirujem kontrakcija nema. al' nekako osjećam da je naša curica odlučila skoro doći. jako sam uzbuđena, kao i mm :D

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

meni isto zvuci kao da je blago pocelo...
    i isto bi jos pricekala oko odlaska...
    saljem ti puno puno puno
    tebi i tvom malom

luce2006 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

sretno!! :D

india avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

samo da javim da za sada ništa... niš ne curka, prospavala k'o top cijelu noć... a baš sam se nekako poveselila... fala curke na podršci

buby avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

:D (izgleda da je blizu)
    ja isto iščekujem
    vodenjak su mi prvi put probušili
    sada imam bolove, prošlu srijedu sam bila otvorena jedan prst, ali cervix još debeli
    sutra ponovno kontrola (39+)
    danas bih mogla oprati prozore

india avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

sretno buby! i ja sutra idem na pregled, baš me zanima što će doc reći.

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Pitanjce, kako izgleda plodna voda i kakva ona NE SMIJE biti?

andrea avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

plodna voda je u pravilu bez boje; ne smije biti crna, zelenkasta i sl., jer znači da je mekonjska

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

A kako razlikovati plodnu vodu od obične sluzi ili "bijelog pranja"?

andrea avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Citiraj Romy prvotno napisa
    A kako razlikovati plodnu vodu od obične sluzi ili "bijelog pranja"?
    pa voda je, hm, voda

gle, ja svoju nisam vidjela, jer sam "inducirana", al sam osjetila kad je otišla, ono, kao da sam se upiškila

sluz je sluzava, a plodnu vodu često trudnice ne mogu razlikovati od mokraće, znači da je tekuća i nije baš slična sluzi

valjda

e, jesam to dobro objasnila

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •