Pokazuje rezultate 1 do 40 od 40

Tema: suprefact gonal f ovitrelle

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno suprefact gonal f ovitrelle

molim Vas da mi navedete ljekarne u Hrvatskoj gdje se može naručiti (i koliko treba vremena) gonal f,suprefact sprej i ovitrelle .Ljekove moram nabaviti za 20ak dana.Dali nešto od ovoga mogu preko HZZO-a? ako ne dali mogu tražiti povat poreza od ljekarne?hvala mogu cijene i ovo što ne smije na p.p !

leda avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Ja ti sve lijekove kupujem u Ljekarni Filipović - Zagorska 42 - 01 36 92 100. Baš sam kod njih danas kupila 20 ampula gonala ( 210 kartice - 200 gotovina), a imaju ti i sve druge lijekove suprefact - 675 kn, ovitrelle - 276 kn.

Zeljka33 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

ja ću ti odgovoriti za onaj dio koji ja znam...
    povrat poreza DA...ja sam danas kupila menopur (nisam naručivala i navodno ima u svakoj ljekarni...barem u zg) i odmah mi je ispisala račun na ime

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

već sam negdje pisala: najjeftiniji suprefact spraj je u apoteci Dolac 9, Zgb: 65 eur iliti 480 kn! dobiš i račun za porez.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

za povrat poreza moraš imati recept!
    neka ti napiše tvoj dr opće prakse ili ginekolog. običan recept, bijeli papir, kojim kupuješ lijekove, a dokazuješ da ti lijekovi idu na recept, jer inače ti ne priznaju račun!
    znači priznaju samo lijekove koji se izdaju na recept u poreznoj prijavi.
    ja sam imala cirkus ove godine sa papirima, pa sam ovu pametnija.

Zeljka33 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

ovo mi je sad prvi put da čujem da mi treba recept...ja imam samo račune

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

daj mu molim te vidim da se ti jako kužiš,dali gonal f,suprefact i overtelle idu na recept? Ako da znaći ja još nadoplaćujem razliku npr 200 kn gonal...i za takvo što imam pravo povrata poeza?
    2)znaći svi ljekovi koji nisu na listi Hzzo za izdavanje na recept ne mogu biti priznati kao povrat poreza???

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Meni su lani priznali cijeli svežanj računa za privatno obavljene pretrage i lijekove i nitko nije pitao za recept ni povijest bolesti. Ali možda to ovisi o referentu? (Znam da su svojedobno mojim kolegama neki troškovi (poslovni, a ne zdravstveni) na nekim općinama prolazili, a na nekim nisu.

prima avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

mu jeli ovo znači da uz poreznu prijavu moraš priložiti uredan račun za lijek + recept ?

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Uz poreznu prijavu moras priloziti sve racune na ime.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Neti prvotno napisa
    Meni su lani priznali cijeli svežanj računa za privatno obavljene pretrage i lijekove i nitko nije pitao za recept ni povijest bolesti. Ali možda to ovisi o referentu? (Znam da su svojedobno mojim kolegama neki troškovi (poslovni, a ne zdravstveni) na nekim općinama prolazili, a na nekim nisu.
    Izgleda da ovisi. Fjora mi je prošle godine obrazlagala da za ZG lijekovi koji nisu na HZZO listi za prijavu poreza (znači ne za traženje naknade od HZZO-a) nisu prolazili kod nekih referenata, kod nekih su prolazili. Biće situacija da u ZG-u kod većine ne prolaze, a izvan ZG-a prolaze (uvijek je to nekako tako, u ZG-u su najinformiraniji). Ja cijele godine višestruko za liječnike premašim iznos od dozvoljenih 12.000 kn pa ja to predam sve tako "u džuture", od računa za leće pa nadalje, pa što priznaju - priznaju. Neki su lijekove za stimulaciju, ako bi prešlo preko 12.000 kn, prijavljivali dio na muža, dio na sebe. Nekima je to prolazilo, nekima nije itd. sve u tom stilu. Evo topica "Prijava poreza za 2006." od neye i "(Ne)Povrat poreza" od luce_st - znači za ST područje, možda nekima pomogne, ima raznoraznih špranci od prošle godine i dubioza. Znači, ovo se ne radi o povratu sredstava za lijekove od HZZO, nego o prijavi poreza, a ljudi se moraju odlučiti - ili - ili.

http://www.roda.hr/forum/viewtopic.p...prijava+poreza

http://www.roda.hr/forum/viewtopic.p...prijava+poreza

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Evo, baš se govori o tim iskustvima na topicu Porezna prijava za 2006.-tu - neke žene su zvali i nisu im priznavali lijekove za prijavu poreza koji nisu na HZZO listi (gonali jesu, a radilo se o menopuru), a onda je na Webu od HZZO-a npr. za menopur pisalo da je na listi. Neke su prilagale povijesti bolesti, neke nisu, nekima priznavalo, nekima nije, živa papazjanija. Trebalo bi za ovu godinu nazvat nekoga relevantnoga i provjerit što točno treba, izgleda da su ti propisi kao dionice na burzi - prilično volatilni -još ako se ove godine promijeni Vlada i to će se mijenjati itd. Najbolje se oboružat svim mogućim papirima ako to nije veliki logistički zez za konkretnu pacijenticu.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

priznaju plaćene zdravstvene usluge za koje imaš račun na ime, uz to nadopiši JMBG.
    priznaju račune za lijekove kupljene u RH za koje imaš račun, ali ako su na listi HZZO (registrirani) moraš imati recept koji priložiš fotokopiju uz original račun poreznoj prijavi.
    za recepte ne brinite, ako imate normalne doktore napisat će vam bez datuma, jer ionako ih plaćamo same, tj. ne idu na trošak HZZO:
    ponavljam, ja sam prošle godine imala cirkus sa računima za gonale i spray, jer su postrožili sa poreznim prijavama i papirologijom, pa mi ih nisu priznali, pa sam trčala po recepte jer se radilo o puno novaca. meni isto prijašnjih godina nisu radili probleme, ali prošle jesu.
    priznaju vam do 12000 kn odbitka od porezne osnovice.
    cure pripremajte papire i recepte, jer se bliži kraj godine dok još možete.
    od viška glava ne boli, ali kad morate još platiti porez....i zašto si nebi vratile dio novaca, kad i tak i tak sve plaćamo.
    na usluzi, vaš knjigovođa, majstor za uzet novce državi - po zakonu!

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Di se treba nadopisivat JMBG - na svakom računu? Najbolja mi je isto i ta cirkusarija s JMBG-om - skini, stavi...

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ko piše recepte - socijalni ginić ili može i opća praksa?
    Ima neko link na listu lijekova na HZZO listi?

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

I može još neki izvor di piše da treba biti priložen recept - moja će me socijalka to pitati i nema šanse da mi napiše bez toga? Ja sam i za one šifre N97 trebala ići s isprintima članaka zakona pa da se pripremim i ne dovodim ženu u neugodan položaj, ali bar smo taj dio savladale i rečeno mi je da nadležni čas kažu jedno, čas drugo.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

razmišljam kak da vam pojednostavim:
    poslije obavljene konzultacije sa MPO, ideš doktoru opće prakse ili giniću socijalcu, i traži SVE recepte da ti napiše.
    Odeš u apoteku, pokupuješ sve kaj ti treba, ženska ti vrati recepte i njih čuvaj , traži račune na ime za odbitak poreza. u poreznu prijavu prilažeš račune i recepte zaklamano, sve fotokopiraš i spremi za nedaj bože ak kaj izgube.
    vodite brigu da vam priznaju do 12000 kn godišnje, dakle bilo bi pametno, ako plaćate više, odmah tražite račune na svoje muževe, ili dečke.
    ali prije toga pazite da je recept na njihovo ime.
    ja radim to tak: 1 postupak na moje ime, 2. na MM. kombiniram.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

JMBG nadopišeš pored imena i prezimena na računu,ako te već nisu pitali u apoteci. nekad napišu nekad ne. ja na sve nadopišem.

ZAKON :

Prema članku 36. stavku 12. Zakona, zdravstvenom uslugom za svrhe korištenja dijela osobnog odbitka po toj osnovi, smatra se i nabava lijekova, i to:

1. lijekova koji su registrirani i kupljeni u Republici Hrvatskoj, propisani na recept te se ne mogu kupiti bez recepta,

2. lijekova propisanih na recept i kupljeni u Republici Hrvatskoj, a koji nisu registrirani u Republici Hrvatskoj i ne mogu se kupiti bez recepta.
    Schering AG: Primolut Nor tbl. 20x5 mg =17,62 Recept - NIŠ NE PLATIŠ

Ferring GmbH : Menopur lio amp. 10x75i.j. =1.359,83 Recept - PLATIŠ
    Serono : Gonal F amp.1x75 i.j. =190 Recept - PLATIŠ
    Serono : Ovitrelle lio boč. 1x250 mcg =256,42 Recept - PLATIŠ
    Serono : Ovitrelle šprica 1x250 mcg =256,42 Recept - PLATIŠ
    Belupo : Klomifen tbl. 10x50 mg =47,65 Recept - NIŠ NE PLATIŠ

ove cijene su nabavne za apoteke, nisu maloprodajne, da ne bi došlo do zabune, svi stavljaju još svoju maržu - zaradu.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj mu prvotno napisa
    JMBG nadopišeš pored imena i prezimena na računu,ako te već nisu pitali u apoteci. nekad napišu nekad ne. ja na sve nadopišem.

ZAKON :

Prema članku 36. stavku 12. Zakona, zdravstvenom uslugom za svrhe korištenja dijela osobnog odbitka po toj osnovi, smatra se i nabava lijekova, i to:

1. lijekova koji su registrirani i kupljeni u Republici Hrvatskoj, propisani na recept te se ne mogu kupiti bez recepta,

2. lijekova propisanih na recept i kupljeni u Republici Hrvatskoj, a koji nisu registrirani u Republici Hrvatskoj i ne mogu se kupiti bez recepta.
    Schering AG: Primolut Nor tbl. 20x5 mg =17,62 Recept - NIŠ NE PLATIŠ

Ferring GmbH : Menopur lio amp. 10x75i.j. =1.359,83 Recept - PLATIŠ
    Serono : Gonal F amp.1x75 i.j. =190 Recept - PLATIŠ
    Serono : Ovitrelle lio boč. 1x250 mcg =256,42 Recept - PLATIŠ
    Serono : Ovitrelle šprica 1x250 mcg =256,42 Recept - PLATIŠ
    Belupo : Klomifen tbl. 10x50 mg =47,65 Recept - NIŠ NE PLATIŠ

ove cijene su nabavne za apoteke, nisu maloprodajne, da ne bi došlo do zabune, svi stavljaju još svoju maržu - zaradu.
    Thnx, mu, imaš još i pp, ali ajde please i na ova pitanja odgovori:

Koji je ovo Zakon?
    Di se nalazi ova lista lijekova (izvor)?

Znači, po ovome gore je za porezni odbitak svjedno jesu li lijekovi registrani ili nisu, jedino je bitno da su kupljeni u Hrv? Ili? Teško mi je dešifrirat ove forumalacije.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

www.hzzo-net.hr

imaš zakon, listu lijekova i sve.
    sam ti je komplicirano za proučavat, ali ako imaš vremena...

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Hvala puno, mu.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

da, nije bitno registrirani, već je poanta u receptu!
    priznaju samo ako se ne mogu kupiti bez recepta.
    znam da je glupo, jer mi svi kupujemo tak da nazoveš i naručiš i platiš. nitko te niš ne pita. kao aspirine.
    ali takav je zakon i možeš ga šišati, to su promijenili od prošle godine.
    svake godine nekaj zmisle novo, sam da ne vraćaju novce.
    a radi papirića sve se promijeni...

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

mu čudo si imaš kavu od mene....tnx

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ajme a ja cuvam samo racune. Nemam pojma ni di su mi recepti. Pa kaj bum trazila recepte za unazad?

Suncem.m. avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj mu prvotno napisa
    vodite brigu da vam priznaju do 12000 kn godišnje, dakle bilo bi pametno, ako plaćate više, odmah tražite račune na svoje muževe, ili dečke.
    ali prije toga pazite da je recept na njihovo ime.
    ja radim to tak: 1 postupak na moje ime, 2. na MM. kombiniram.
    E ovaj dio ne razumijem pa molim pomoć
    Kako možeš ljekove za postupak tražit na muževo ime?

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

da , traži recepte za kupljene lijekove, pod obavezno.

ak ti je dr normalan, objasni da je to pro forme za prilog poreznoj prijavi, donesi mu račun i povijest bolesti i moli da ti to napiše jer da su to zmislili poreznjaci.....i napomeni, puno je to novaca, znate koliko samo to košta, a gdje su tek liječnici.. kukaj, zapomaži....
    sam dobi recepte, kak god.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

možeš tražiti na MM.
    npr: suprefact: daje se u problemima i kod muškaraca, za liječenje nekakvih boleština . kao da na poreznoj znaju i imaju specijalista MPO pa se kuže u hormone. bitno je da ti dr napiše rp za TM i kupiš. ionak ti na povijesti bolesti piše sam kaj trebaš od lijekova, ne piše da je to za tebe ili za TM.
    pa lijepo pošalješ TM kod dr i kažeš mu da traži recepte na njega. kužiš?
    Gonale isto mogu dobiti muškarci kao i menopure za spermatogenezu. to su hormoni.

da ne kompliciram:
    prvo ispucam sebi 12000 kn a onda kombiniram:
    MM stavim suprefact spray, i postupak IVF-a, te nešto gonala.

Suncem.m. avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Hvala puno . To mi stvarno nije palo na pamet.
    Da, i postupak mogu na njega, vidiš. Hm, a što je sa laparo i tome sl.?

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

laparo nemreš na muža...
    pa i ovo je već na rubu zakona, jer naime ne priznaju se plaćene usluge za članove obitelji.....mada mi je i to blesavo. mislim da u našoj prići oko potpomognute nisu odvojeni muškarac i žena, svak za sebe.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

BTW, nekima je to charganje hormonalnih lijekova na muža 2006. uspilo, nekima ne - mislim da je isto i to ovisilo o referentima u raznoraznim PU-ovima.

Suncem.m. avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Ma reko kad sam već na rubu zašto ne i preko ruba .
    Mu vala puno, mislim da sam skužila shemu. Zlata vrijediš

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

jučer mi je rečeno da je ljekove gonal f,overtelle i suprefact dovoljno rezervirati ali me zanima dali je to sto posto sigurno da ne bude da ih nema kad ja dođemu zg!možda da mi ih netko kupi već sad?kakva su vaša iskustva?

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

ja se obično naoružam sa prvim dozama ranije, tj. odma kupim spray, i 6 gonala. a onda korak po korak, na prvom uzv idem dalje....
    nemogu reć da sam i ja trčala u zadnji čas tražeći kao manijak lijekove po zg, i strepila kaj ak ih ne nađem, ali uvijek je sve na kraju bilo ok.

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

jeli rok gonala duži pa da mi vrijede za drugi put ili da ih daj bože nekome poklonim?

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

mislim da traju pola godine bez greške, obavezno gledaj datum na kutiji, pa se po tome ravnaj. ak ti kaj ostane, neke apoteke primaju natrag lijekove, pa pitaj, onda uzmeš nešto u zamjenu, ili ponudi curama na forumu. i ja sam tak kupovala od cura lijekove ak je kaj ostalo, ili pokloni, kak očeš, tvoj izbor.
    radiš uslugu sebi : ne propada ti lova, i nama: dobimo jeftinije. tak ti to funkcionira.

slavonka2 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

HITNO!!!!

Da li je nekome ostao dio spreja Suprefact nasal u Zagrebu ili okolici???

Molim da mi se javi.... na broj: 098/416-013 jer nisam stalno na netu...

Hvala puno.....

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

pozdrav svima!

zanima me koliko košta ovitrelle,
    odnosno jesu li cijene različite ovisno o ljekarni?
    gdje ga je najbolje kupiti?

nina1 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008
    1,010

Početno

Citiraj ovnica29 prvotno napisa
    pozdrav svima!

zanima me koliko košta ovitrelle,
    odnosno jesu li cijene različite ovisno o ljekarni?
    gdje ga je najbolje kupiti?
    ja sam platila 272,65 kn u ljekarni u vž
    za zg neznam...

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

nina1,
    hvala ti!

i ja sam nakon duže potrege u zg našla lekrnu koja je imala cijenu 280kn...
    inače u većini njij je ovitrelle po 370-380...

prestrašno kakve su to razlike u cijenama....

jedino me malo strah da ne postoji neki ovitrelle u jačoj dozi i slabijoj, pa da je to stvar manje cijene...iako je meni dr na recept napisala samo 1 ampula....
    nema nikakvih drugih oznaka...

nina1 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008
    1,010

Početno

to ti neznam....
    ja sam ga prvi put kupila, ali mislim da postoji samo jedan...
    a te velike razlike u cijenama... to stvarno ne kužim... :/

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •