Pokazuje rezultate 1 do 26 od 26

Tema: hodanje na prstima

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno hodanje na prstima

Lea odjednom hoda na prstima :shock:

mislila sam prvo da se zeza (skuzila sam ju prvi put kad je bosa hodala po plocicama).
    onda sam ju ulovila da to nekad radi i u cipelama.
    i sad to traje vise od tjedan dana. nekad cesce nekad rjedje.
    pocela sam sumnjati da to radi zbog bazena (tako hoda u bazenu) ali posto je ona bivsa vjezbacica ne znam jel se trebam brinuti, jel trebam raportirati to nekome, ili se radi o fazi?

ima ko kakva iskustva?

Sanela-Naja avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Mi smo imali fazu hodanja na prstima..i sada je uhvati pa đira po stanu.
    Ali to ne traje stalno ..malo prsi , malo stopalo..ja mislim da je u "balerina fazi".

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

e bas tako kako si opisala.

ma da se nisam naslusala o nepravilnom hodu, ne bi nis rekla, ni pomislila, ali ovako...skaklja me to pitanje.

Riana avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

ma faza je to, ne brini

Aneta avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

A meni je ortoped rekao da ucim Maloga hodati na pstima.

otocanka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

I naša fizijatrica je tražila da vježbamo hodanje na prstima jer V. to nije mogla/znala.

Irchi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Leonisa, i kod nas balerinakaubojpatkasitnikorak faza, ali ja baš kužim da se zeza. Malo hoda na prstima, pa malo raširenih nogu kao kauboj, pa sitnim koracima, pa kao patkica...
    Umirem od smijeha i ne brinem 8).

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

baš sam mislila otvorit ovu temu, Tino isto hoda na prstima, , kažu da djeca zbog hodalice tako hodaju ali on nikad nije bio u hodalici

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

I kod nas bivših vježbača ista stvar i to već duže vrijeme, ali gledam ju dok hoda normalo (kad vidim da nije zaigrana) normalno korača. I znam da je to ok i da se igraju, ali opet mi neka iskra straha ne daje mira.

marči avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

i mi imali hodačicu po prstima, pisalo negjde na rodinom portalu da je to normalno do 2. godine. mi svejedno otišli fizijatru koji je zaključio da ima iskorak na jednu stranu tijela i da se tom stranom više i koristi. rekao da blokiramo iskorak kako bi više koristila i drugu stranu, ali da u principu to nije ništa strašno. dao nam uputu da puno pliva i da kad nauči što više vozi bicikl.
    sad kad je napunila 2 godine tu i tamo potrči na prstima kad je jako uzbuđena. prošla ju faza balerine....

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

vidim da spominjete neke vježbe, kakve su to vježbe, ako može netko opisat

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

leonisa, ja bih otišla fizijatru. najvjerojatnije i s djetetom koje inače nije imalo poteškoća, a sa bivšim vježbačem OBAVEZNO. i to pogotovo što to nije prije radila.

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj luna103 prvotno napisa
    baš sam mislila otvorit ovu temu, Tino isto hoda na prstima, , kažu da djeca zbog hodalice tako hodaju ali on nikad nije bio u hodalici
    ja bi na tvom mjestu pričekala još malo (tjedan najviše) pa otišla do doktora čisto da on kaže svoj sud je li faza ili nije. a najviše zbog prošlog perioda vježbanja.
    i nije baš istina da dica iz hodalice kasnije hodaju na prstima. ima iznimaka.
    moja je bila u hodalici, ali onoga trena kad je prohodala ugazila je (a tako i danas) punim stopalom. i nije nikad hodala na prstima.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ja bi na tvom mjestu pričekala još malo (tjedan najviše) pa otišla do doktora čisto da on kaže svoj sud je li faza ili nije. a najviše zbog prošlog perioda vježbanja.
    i nije baš istina da dica iz hodalice kasnije hodaju na prstima. ima iznimaka.
    moja je bila u hodalici, ali onoga trena kad je prohodala ugazila je (a tako i danas) punim stopalom. i nije nikad hodala na prstima.[/quote]

- baš sam ga proučavala i skužila da nekad, pogotovo doma hoda normalno, punom nogom, a kad smo vani onda se diže na prstiće, možda jer mu je neravno

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja se samo ubacujem da kažem da sam pola djetinjstva prošla na prstima, osobito ljeti, ničim izazvana
    još jedna cura i ja smo bile jedine u razredu koje nisu imale spuštena stopala.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa
    leonisa, ja bih otišla fizijatru. najvjerojatnije i s djetetom koje inače nije imalo poteškoća, a sa bivšim vježbačem OBAVEZNO. i to pogotovo što to nije prije radila.
    lubim te! trebao mi je netko ko ce mi to napisati
    zvala sam goljak, termin imamo u 12 mj. pa je sestra rekla da nazovemo u ambulantu za kojih 10 minuta da mi dr. veli sta da radim do termina jer u svakom slucaju NIJE DOBRO DA DIJETE HODA NA PRSTIMA.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

ovako preko telefona- da li okrece prema unutra nogice dok hoda na prstima, ja sam rekla ne, a onda je rekla da je to najvjerojatnije glupiranje ali da bi ipak trebalo pogledati.

eto.

Tiwi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Moj se definitivno glupira

grace avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

I moja cura ponekad hoda na prstima. ali tek tri mjeseca nakom sto je naucila hodati i ja sam odmah mislila, i dalje mislim da se glupira. A misljenja sam da buduci pretezno hoda normalno, ovo drugo joj dodje kao neka vjezbica.

(maša) avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

i mi smo u toj fazi, valjda...zadnjih tjedan dana kad se glupira počne hodat na prstima...ne hoda puno, ne hoda tako vani ni u cipelama
    i na prstima hoda normalno, ne zabacuje noge, otkad je prohodao hoda stabilno, normalno....

što je sa vašim balerinama...jel ih prošlo?

a ovih dana doma u štramplicama pa stvarno ko baletan izgleda

sweetmint avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ah faza...i mi smo bili balerine jedno vrijeme... prodje

Arwen avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

poučena iskustvom prijateljice ako ne prođe brzo ipak bi otišla pogledati šta je
    oni su tako govorili faza,faza pa dijete s punih 7g još hoda na prstima i najvjerovatnije će morati na operaciju

mona avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

i nas je to brinulo.Meni su na Goljaku rekli da ako dijete može čučnuti sa punim stopalima na podu da je onda OK

(maša) avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

on je dosad normalno hodao..jučer i danas ga nisam uopće vidjela na prstima....

sve ostalo radi normalno idalje (čučanj npr)

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

bila je faza koja ju i dans zna puknut

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Meni mala hoda po prstima niti se više ne sjećam odkad, valjda odkad je prohodala. Bila sam kod ortopeda a on kaže da sam smiješna, on daje terapiju hodanja po prstima, djeca tako lakše održavaju ravnotežu a kako više manje imaju svi noge na X na taj način im se ravnaju. U svakom slučaju ako je stopalo u redu nema zabrinutosti. Bitno je da se to ne zadrži jako dugo (moja sestrična je tako hodala i u osnovnoj školi), jer se tada ahilova tetiva ne razvije u potpunosti, do veličine koje bi trebala, nego ostaje kraća. Mala sada ima 2 god. i 9 mj. i vidim da je počela kombinirati, čak bi rekla da hoda sada više punim stopalom. Mislim da nema brige, ali u svakom slučaju ja sam mirnija kada mi to kaže stručna osoba.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •