-
Bila mama Kukunka!
Drage moje!
Trudit ću se biti što kraća sa svojom pričom ali moram napisati sve kako bih vam dala nade.
Suprug i ja smo 8 godina zajedno i zadnje 2 godine se trudismo dobiti dijete. Njegova dijegnoza je bila oligoasthenoteratozoospermia, dakle od svega po malo. Mene su zaobišli pa smo krenuli na ICSI. Krajem prošle godine smo u Petrovoj dobili termin za 1. mjesec 2008. godine. Naravno da nismo mogli čekati jer smo oboje prešli tridesetu,a s našom dijagnozom doktori nam nisu davali mnogo nade. Odlučili smo se na privatnu polikliniku Škvorc u Samoboru. U timu su bili divni ljudi: dr. Škvorc, dr. Radončić, biolozi Kniewald te divne sestre. Nažalost, stanice nam se nisu pravilno dijelile pa nije došlo ni do transfera. Prvi pokušaj u ništa. Ovi divni dragi ljudi su nam pomogli da to psihički svladamo što je bolje moguće. Bilo nam je lakše uz njih. Sve se to događalo u srpnju ove godine. U međuvremenu su zvali iz Petrove da imaju raniji termin za nas. Upali smo u ovu godinu. Nije bilo veće sreće za nas. 8.11. smo imali zakazani dogovor oko lijekova i trebali krenuti u postupak.
u 8. mjesecu mi je menstrualno krvarenje bilo još pod utjecajem Utrogestana, u 9. je kasnilo 5 dana. Malo smo se nadali ( ne znamo ni sami zašto ), no ništa. Spremni za Petrovu, veseli zbog novog pokušaja i nove mogućnosti da dobijemo bebu nismo ni razmišljali o onome što se dogodilo u 10. mjesecu. Nema krvarenja. Jel kasni ili je neka bolest u pitanju? Sigurno je da nismo trudni. Zovem dr. Škvorca i objašnjavam mu situaciju. Pita: " Test na trudnoću? Jeste li napravili? " Ja sam se počela smijati i rekla sam mu da bi bilo ravno naučnoj fantastici da ovako ostanemo trudni. Rekao je da ne smijemo tako razmišljati i nek napravimo test pa neka se javim. Taj dan mi je muž imao neku svirku i nije ga bilo doma. Ja sam kupila testić i napravila ga. Mislila sam da sam si umislila crticu. Znajući da nakon 10 minuta test više ne mora pokazivati točan rezultat, ipak sam prešla 30 km do najbolje frendice da i ona pogleda. Veli je , to je to. Ja nisam vjerovala. Suprug je znao da ću raditi test i čekao rezultate. Zajedno s frendicom sam se uputila k njemu i čim sam ušla u prostoriju njemu se lice ozarilo vidjevši me. Odmah je znao. No, ja još uvijek nisam bila sigurne, jer je crtica bila izuzetno blijeda. Sljedeća dva jutra smo ponovili testove i oba su bila pozitivna. Otišla sam vaditi krv i beta je bila 326. Bila sam skroz izblesirana jer se nisam ni najmanje nadala. Dan nakon toga sam posjetila dr. Radončića i potvrdio je da se vidi gestacijska vrećica. Naručio me za tjedan dana na pregled. Otišla sam dr. Škvorcu i u međuvremenu vadila opet betu koja je ohoho narasla. Sve u svemu prošli petak je bio najsretniji dan u životu mog supruga i mene. Čuli smo srčeko kako kuca snažno za mamu i tatu. Napokon se pokazao maleni JU-JU.
Nismo sigurni je li se spermiogram popravio ili je neki Duje Draganja kako ga MM zove uspio preplivati sve što se preplivati moralo. No, uvjereni smo da će to dijete biti borac.
Ovo molim pročitajte. Od zadnjeg ICSI pokušaja je prošlo 3. mjeseca. Toliko traje spermatogeneza ( dakle da dozriju spermići ). Moj je suprug dnevno kroz cijela tri mjeseca uzimao CINK, SELEN, L-KARNITIN, smršavio je 7 kila i svako jutro je uzimao med s matičnom mliječi koji smo dobili od frendice, koja je zatrudnila nakom godinu dana bezuspješnih pokušaja upravo s medom. Možda to jest, a možda i nije pomoglo ali mi vjerujemo.
Dr. Vrčić je mom suprugu rekao da mora smršaviti jer ovako ima višak ženskih hormona ( u salu ). Sve smo poslušali čisto reda radi. Zbilja je bio uporan i to mu je prešlo u naviku. Krenuo je i u teretanu. Sada ćemo opet napraviti spermiogram da vidimo jel' se nešto poboljšalo ili je zbilja Duje došao.
Prirodni pokušaj u sridu.
Ovaj sam topić napisala iz tog razloga što ja vjerujem da je nama pomoglo to što je MM poslušao upravo vaše savjete i savjete naših doktora. Da nisam na ovom forumu pročitala vaše priče i iz njih vukla informacije ne bih ga tjerala da pije sve što sam ovdje pročitala i vjerojatno sada ne bih ovo pisala. Dakle, vama puno hvala.
I kada sam izgubila svu nadu za prirodnim začećem i veselila se samo postupcima, dogodilo se 
Znam da sada moram paziti to srčeko kao oko u glavi. Zato ostajem kod kuće, karijera može čekati u ovom stadiju u kojem jest.
Svjesna sam svih rizika ali meni je nebo već to što smo ostali prirodno trudni. Svaki dan našem srčeku pjevamo Bila mama Kukunka.
A vama želi da me što prije zovete radi riječi te pjesmice.
-
...bio tata taranta...imali su maloga juju....čuvaj ga i uživaj u svakom danu trudnoće!
čestitam!
-
-
sretno i čuvajte se krokodila
-
super za maloga ju-ju :D :D :D
-
Osoblje foruma
-
-
N31 cestitam od
tebi i tati Taranti!
Jupii za maloga Ju-jua! :D
-
pusa za maiga ju-ju
:D :D
-
majica prvotno napisa
pusa za maloga ju-ju

-
:D
-
-
Super!
-
-
-
-
-
-
-
Prekrasna prica koja me jako podsjeca na moju.
Sad uzivaj u trudnoci. a posllije sa svoojim malim-om ju ju.
-
Sretno
-
-
N31, pa ovo je fantastično, čestitam vam od srca i sve pohvale Duji Draganji, ma kako nastao - terapijom i disciplinom ili pukim slučajem :D !!!!
-
-
-
-
-
-
-
-
Mi obožavamo tu pjesmicu pa sam morala da virnem da vidim o čemu se radi, kad ono - mali Ju-Ju!
Čestitamo mamici i da sve prođe školski, ma i bolje od toga
-
-
-
-
Lijepe li priče i sretnog završetka.
-
-
-