-
molim recept za prirodni puding (ili nešto takvo)
30 g bezglutenskog brašna (??)
2-2,5 dl mlijeka
1 dag šećera
Zakuhati veći dio mlijeka, a u dijelu hladnog mlijeka razmutiti brašno i šećer. Uliti u kipuće mlijeko i nakratkok prokuhati. Umjesto šećera može se zasladiti medom, instantnim kakaom u prahu, ribanom čokoladom. Može se ukuhati razmućeni žutanjak (znači, pomiješan s mlijekom i šećerom) i dodati snijeg od bjelanjka. Po želji se može dodati ribano ili kroz sito protisnuto voće, mljeveni orasi i sl.
-
E tako nešto mi je trebalo. Jer mi jedemo griz na mlijeku uredno i to obični bijeli, pomiješan bijeli i žuti, isto tako i rižu na mlijeku. Ali pošto on zaista voli puding, htjela bih ga raditi doma, bez tih prokletih aditiva. E, sad jel ovo ide obično brašno ili gustin???
-
Gustin.
Puding je napravljen od kukuruznog škroba + arome.
-
ja ga radim isto s gustinom (to je to "brasno bez glutena"- u biti skrobno brasno) na rizinom mlijeku koje je samo po sebi slatko, pa ne treba dodatno zasladjivati.
ako hoces full natural
, mozes kupiti i stapic od vanilije pa ga prvo malo prokuhas u mlijeku da pusti aromu, pa izvadis i dodas skrob.
druga, "cokoladastija" varijanta je dodati malo rogacevog brasna.
-
Cure, ja sam danas isprobala s običnim gustinom (3-4 žlice na pola litre mlijeka), stavila sam šećer i kakao. Dečki su rekli da je bolji nego ikad.
-
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma