Pokazuje rezultate 1 do 6 od 6

Tema: molim recept za prirodni puding (ili nešto takvo)

MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno molim recept za prirodni puding (ili nešto takvo)

30 g bezglutenskog brašna (??)
    2-2,5 dl mlijeka
    1 dag šećera

Zakuhati veći dio mlijeka, a u dijelu hladnog mlijeka razmutiti brašno i šećer. Uliti u kipuće mlijeko i nakratkok prokuhati. Umjesto šećera može se zasladiti medom, instantnim kakaom u prahu, ribanom čokoladom. Može se ukuhati razmućeni žutanjak (znači, pomiješan s mlijekom i šećerom) i dodati snijeg od bjelanjka. Po želji se može dodati ribano ili kroz sito protisnuto voće, mljeveni orasi i sl.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

E tako nešto mi je trebalo. Jer mi jedemo griz na mlijeku uredno i to obični bijeli, pomiješan bijeli i žuti, isto tako i rižu na mlijeku. Ali pošto on zaista voli puding, htjela bih ga raditi doma, bez tih prokletih aditiva. E, sad jel ovo ide obično brašno ili gustin???

Fidji avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Gustin.
    Puding je napravljen od kukuruznog škroba + arome.

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja ga radim isto s gustinom (to je to "brasno bez glutena"- u biti skrobno brasno) na rizinom mlijeku koje je samo po sebi slatko, pa ne treba dodatno zasladjivati.
    ako hoces full natural , mozes kupiti i stapic od vanilije pa ga prvo malo prokuhas u mlijeku da pusti aromu, pa izvadis i dodas skrob.
    druga, "cokoladastija" varijanta je dodati malo rogacevog brasna.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Cure, ja sam danas isprobala s običnim gustinom (3-4 žlice na pola litre mlijeka), stavila sam šećer i kakao. Dečki su rekli da je bolji nego ikad.

MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Radila sam danas puding od kakaa i karamel puding (sa škrobom oba) i ispali su skroz super, jedino kaj su bili više-manje bezukusni jer sam stavila premalo šećera, ali svejedno nisu za baciti a i na kraju mi je drago da nisu preslatki jer su Tanu bili super!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •