Pokazuje rezultate 1 do 14 od 14

Tema: prodaja majčinog mlijeka

lasica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno prodaja majčinog mlijeka

Žena koja nije htjela da njeno mlijeko propadne, odlučila je dati oglas u novine u nadi da će ga prodati. Dvadesetdvogodišnja Martha Heller dala je oglas u lokalne novine o prodaji tri litre svog mlijeka za 200 dolara, odnosno onome tko ponudi više novca.
    Heller je izjavila da je njen hladnjak već prepun bočica majčinog mlijeka koje izdaja još od kćerina osmog mjeseca.

Naime, zalihe su se nagomilale jer njena četverogodišnja djevojčica ne želi piti mlijeko iz bočice. Heller je dio svoga mlijeka već donirala Banki majčinog mlijeka, no dio nije mogla donirati jer ga je izdojila prije nego što je obavila pretrage, potrebne prije doniranja.

Majčino mlijeko u hladnjaku može stajati šest mjeseci. Iako mnogi ne odobravaju ovakav način prodaje majčinog mlijeka, Martha je izjavila kako do sada još nije dobila nikakvu službenu zabranu.

vidiš,banka mlijeka...zgodna ideja.

@n@ avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Meni se ova ideja JAKO sviđa! Već mi je puno puta palo napamet, ne daj Bože da moram hitno prestati dojiti ili da se nešto dogodi... prvo bih tu na forumu tražila Ciku za moju Lauru. A tek onda bih išla na adaptirano.

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

znam da se pisalo, al ne pamtim zaš mi nemamo banku mlijeka??
    bar za nedonoščad, bolesnu dječicu...
    mislim, sigurna sam da bi se mnoge mame rado odazvale
    osobno nebih mogla porodavat...
    sve i da hoću, ....teško mi ide izdajanje

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno Re: prodaja majčinog mlijeka

Citiraj lasica prvotno napisa
    no dio nije mogla donirati jer ga je izdojila prije nego što je obavila pretrage, potrebne prije doniranja.
    Pa tko bi kupio mlijeko od zene koja nije obavila potrebne pretrage - mislim pa to je ipak rizik kojem izlazes dijete.

Inace, ideja o banci mlijeka kontrolirane zdravstvene ispravnosti je SUPER!

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Citiraj Deaedi prvotno napisa
    ne super, nego prijeko potrebno, s obzirom da sam čula da postoje "kuhinje mlijeka" (ne znam pravi naziv) u kojima se donira formula za socijalno ugrožene :/

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Citiraj MGrubi prvotno napisa
    Citiraj Deaedi prvotno napisa
    ne super, nego prijeko potrebno, s obzirom da sam čula da postoje "kuhinje mlijeka" (ne znam pravi naziv) u kojima se donira formula za socijalno ugrožene :/
    OK, onda nije super, nego prijeko potrebno.

Honey avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

I super i prijeko potrebno

lasica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

evo malo još..

http://www.hmbana.com/

http://www.nationalmilkbank.org/

http://www.breastfeeding.com/all_abo...ilk_banks.html

http://www.ukamb.org/milkbanks.htm

itd.itd.
    trebali bi pokrenuti neku akciju za osnivanje banke mlijeka,sad je božić uskoro,izbori,idealna je prilika da iskoristimo strukture

lasica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

ono što me ždere je što takvim mlijekom dohranjuju u bolnicama a ne adaptiranim.

kljucic avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Sorry što upadam, jer sam još daleko od dojenja, ali malo sam prčkala po forumu i tak čitam i palo mi je napamet da je, ako se dobro sjećam, u Madam Bovary :? postojalo "zvanje" dojilje pa su žene, koje nisu htjele ili šta ti ja znam zašto, nosile svoju djecu toj ženi na podoj :?

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

da,u svim boljestojećim obiteljima postojale su dojilje koje su hranile djecu
    gospođe iz viših staleža nipošto nisu dojile djecu,obavezno su imale dojilje i guvernante

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

bila je svojevremeno i serija na htv-u o dadilji koja je kad je umrlo gazdino dijete, a ona je imala diejte istog spola i uzrasta, jednostavno zamijenila bebe...mislim da je bila britanska
    serija

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj lasica prvotno napisa
    ono što me ždere je što takvim mlijekom dohranjuju u bolnicama a ne adaptiranim.

Pretpostavljam da misliš na novorođenčad... njima treba kolostrum i prvo mlijeko, ne zrelo. Dakle, ne mogu ja dati svoje mlijeko (maleni ima 6 mjeseci) novorođenčetu. Barem tako mislim

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

U pocetku sam se pitala jel to moguce...s obzirom da sam imala jakooo puno mlijeka i morala to bacati.
    Bilo bi lijepo kad bi se moglo pomoci nekoj bebi i mami koje ne mogu dojiti.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •