do kad te koristile viper? mene je vec sad strah da se sve ne prevrne kad mali počne divljti s nogama...
do kad te koristile viper? mene je vec sad strah da se sve ne prevrne kad mali počne divljti s nogama...
i ti imaš giganta
ja isto ne znam jel da ga više koristimio pošto je počeo petama udarati dolje.
imam i osjećaj da ga bude uskoro provalio.
moje dijete je samo za nijansu manje od bratićevog malog koji ima 8 mjeseci :shock:
ima možda tih vipera za xl djecu?![]()
Mi cemo uskoro 8 mj. i jos uvijek nam je zanimljiv.
Je da noge malo vire van, ali joj je jako zabavno sto nogama moze paliti muziku.
Predvidjen je do 9 kg., i sad smo tu na granici, jos mozda mjesec dana.
3 mjeseca 8 kila
izgleda da viper uskoro ide van...
U uputama u našem chiccovom viperu piše ili do devet kila ili cca 6. mjeseci ovisno o bebinoj aktivnosti.
Ali ja mislim da ima i veze koliko je stabilan viper.
Jer kad sam ja kupovala činilo mi se kod nekih vipera da će se prevrnuti samo ako malo bebač "zapleše".
Nama je još zanimljiv a imamo osam i pol mjeseci i osam kila.
e roza-eto tako je i moj bio-3 mj 8 kila-sad sigurno ima već 9-po tablicama je prešišao 95% i ne znam do kad tako misli napredovati.
bitno je ne prenositi ga u viperu po kući je dok je u njemu neće se prvaliti, ali se bojim da bi mogao ako ga prenosim amo-tamo.
što nakon vipera za ovako veliko dijete?
ispod baby gyma ne želi ostati dugo, a negdje ga moram staviti kad npr. kuham-ovo mi je za sad super jer može biti na povišenom i gledati me dok radim.
ma figaj ti stabilnost i sve ako ti dijete više u njega jednostavno ne stane.
Mi imamo ovaj http://www.babybjorn.com/Eng/produkt...ysitter-1-2-3/
kako se meni do sada cinilo da je to previsoko cak i u najnizem polozaju nismo ga koristili, sad sam ga izvukla i super nam je zanimljiv iako ne bas duze od 10tak minuta, ali dobro dode kad kuhamo rucak ili dok radim za kompjuterom, sjednom pored nje na pod i onda radimo skupa. Jos uvijek je u najnizem polozaju jer ne sjedi. Mi imamo preko 7 kila, a ovaj sitter je do 13 kg.
pa mozes kuhati dok ti dijete spava. tak sam ja, onih par puta kojih je spavao a da nije na meni ili da ne moram lezati s njim dok se ne probudirvukovi2 prvotno napisa
![]()
kasnije ti pomaze sling ili marama. ili kuhas navecer, ili kuha muz, ili svekrva, mama, ili narucis dostavu....
ili unajmis kucnu pomocnicu, to je bila moja opcija. imala sam zenu koja mi dode skuhati i pridrzati dijete dok jedem. eto, priustila sam si taj luksuz nakon dva mjeseca kruha i putra tri puta na dan![]()
Iva uživa u viperu ali ona će vjerojatno još neko vrijeme jer evo danas smo ju vagali i ima 6500g a za 10-ak dana 3 mjeseca.![]()
e ovo dok ti dijete spava bi bilo super kad bi moje dijete dovoljno dugo spavalo prek dana.meda prvotno napisa
u marami smo skoro non stop po kući i meni ponekad treba samo odmor na par minuta da sjednem sama jer bih inače sviknula.
tad obično stavim njega u viper da se poigra igračkama.
baš sam neki dan gledala-moj ritual odmora izgleda tako što sjedim i zirnem na komp, napišem par rečenica i onda idem dalje s njim ili se igrati ili se nositi i nešto skupa s njim raditi što nije kuhanje.
u marami neću kuhati s njim dok god ga ne budem mogla vezati straga na leđa.
kućna pomoćnica mi ne dolazi u obzir, ne zbog love, nego zbog toga jer ja tako nešto ne bih podnijela u kući-nisam taj tip osobe, više bih se nanervirala nego imala koristi od nje.
svekrva skuha tu i tamo, muž popegla, ali dečec je baš trenutno u fazi jako privrženoj meni i tu nema pomoći dok malo ne sazrije.
Ovaj BB sitter izgleda super-što to prije nisam vidjela.
Gdje to ima za kupiti?
Pa dobro s čim' vi hranite tu djecu, šmizla cicoljubac ide samo u dužinu jako a kile nam nekak sporo idu :/
rvukovi2 nemam nekakav pametan savjet, ali ono kaj bi ja napravila je, bebača na neku podlogu na pod oboružala igračkama i ja bi isto na podu uživala i tak se odmarala dok bembo nije u marami i eventualno kaj god se može radila bi na podu. Tako sam ja u jednom periodu dok nije baš guštala u viperu.
Ručak!?! Ili priprema namirnica navečer dok je M doma ili možda i cijeli ručak za sutradan, ovisno kaj misliš kuhati.
moj jede isključivo, jedino i samo cicu-ništa apsolutno ništa drugo.
da-vidim da nam ne gine pod i lap na podu dok god mali ne propuže![]()
Baka je koristila viper za uspavljivanje negdje do 10 mj. Vec je premasila dozvoljenu kilazu, pa smo maknuli. Inace se nije bas koristio, odnosno meni i MM nije nikad htjela biti u tome - samo na rukama.![]()
rvukovi dakle imenjak nam je tako velikiiiiiiiiiiiiiiiiiii, ajd da se onda i mi pohvalimo s 3,5 mjeseca imala je 7200 g. za viper nemam pametan savjet jer u njega balerina bas i ne zeli, a BC je uzivao, ali on je bio pero kategorija.
imenjaku.
mi imali do prije 2 mjeseca kad je počeo ustajat pa je i viper išao sa njim...nekako senahinjao u stranu i prevrne se zajedno sa viperom....imao je 5 mjeseci..i 9 kola
vidim da ste svi tu veliki, pa kad prerastete i počnete prodavati vipere, sjetite me se![]()
Mi imamo preko deset kg i osam i pol mjeseci i davno smo ga prestali koristiti, čim je počela sjediti (oko šest i nešto mj). Sad je stavim u AS ako je hića, inače je na podu ili u hranilici ili nešto.
mi smo prestali s nešto manje od 8 mj. i nešto više od 8 kg
koristili smo as u kojoj se volio njihati (imala je zaobljeno dno), ali smo nastojali da bude sto vise na podu zbog slobode pokreta i razvoja motorike. propuzao s 6,5 mj!
Od kojeg mjeseca (od koliko kg?) viper dolazi u obzir?
ja sam Lei kad je prerasla baby gim napravila njen kutak na podu.
puzzle i dekica, brdo igracaka oko nje, improvizirala visece igracke......
nikad doma nije bila u AS niti u viperu.
tako je i najbolje, leonisa! meni je uvijek negdje u podsvijesti kako djetetu omoguciti maksimalnu slobodu pokreta da se moze razvijati, istrazivati. bio je ponekad u toj as, jer nam je bilo fora kak je vec s 1,5 mj. skuzio da se moze zanjihati u njoj ako se bacaka nozicama, pa se tako sam njihao. znaci, cak i u njoj je bio na nekom svom fitnesu.![]()
znam da se ponavaljam, al eto...ninochka prvotno napisa
![]()
I ja ću ubrzo imati viper koji skuplja prašinu jer moja Tea je već blizu 8 kg ( možda i više, nismo se vagali mjesec dana, a sljedeći pregled dogovaramo tek iza ng). Ima 4 i pol mjeseca.
Buckica moja![]()
A od kad se može početi stavljati dijete u viper?
I mene ovo zanima.Jelcek prvotno napisa
Alan ima 10 kg (dakle 1 kg preko tezine za koju se preporucuje ova stvacica), ali u zadnjih mjesec dana ga je nemoguce uspavati po danu osim da ga se uljulja, i vise ni sama ne znam sta da mislim, jer smo ga skoro bili izbacili iz koristenja, a sad smo skoro pa ovisni o njemu.
(Dojenje za dnevno uspavljivanje vise ne pali, preaktivan je i to mu je samo najobicnije tankanje goriva, vec je na nogama dok isisava zadnju kap jer mora biti spreman za akciju cim sve popapa, tako da sam morala izmisljati nove nacine da ga uspavam, probala viper, i sad smo se opet navukli...)
u viper beba moze od rodjenja, naravno ako ima lezecu poziciju.
inace, moj bebac od 6 mjeseci vise nece u viper, ali zato se na njemu sada izlezava moj skoro trogodisnjak od 16 kg, i viper to izdrzava bez problema.nije se ni prevrnuo, usprkos bacakanju i skakutanju.
mislim da je kilaza ogranicena samo radi onih rucki za prenasanje, a sam viper (barem ovaj nas) moze izdrzati puno vecu kilazu.
Možda vam se čini glupo, ali kaj ću kad ne znam, pa moram pitati: Što je viper?![]()
lezaljka/nosiljka za dijete![]()
lezaljka/nosiljka za dijete![]()
Konačno da je netko postavio to pitanjeHelena28 prvotno napisa
![]()
i ja se cijelo vrijeme pitam, čitam postove i nikako da odgonetnem, upisujem viper u google tražilicu pa mi izbaci auto![]()
pridružujem se kristini i heleni, kaj je to točno vaiper i kako to izgleda (O.K. ležaljka/nosilica za dijete, ali ne znam točno što)?
O.K. to imam, zovem ga sjedalicaJoš uvijek ga upotrebljavamo, ali vidim da neće još dugo, a zakon mi je.
aurora8, hvala! :D
nemam to, ali mi se čini jako zgodno i praktično
Helena28 prvotno napisa
franica nisam baš skužila kaj hoćeš, ali ako je ono što ja mislim, a mislim da pitaš kaj je to viper, onda imaš kod aurore od 18.03.2008. klikni samo tamo gdje piše ovo (crvena slova) pa ćeš vidjeti sliku toga.
I ja kada sam prvi put čula za "viper" ostala sam s velikim upitnikom iznad glave, a onda sam skužila da tu stvar imamo i da ja to zovem "ligištul".Helena28 prvotno napisa
Direktor je to koristio do negdje 4 -5 mj. kada se počeo koturati po podu i zaključio da mu je draža sloboda pokreta.
Otišlo prerano. Sorryelin prvotno napisa
![]()
kaj malog zoveš direktorto mi je super, poprilici takav status ima i moja direktorica.