Meni je nelogično da se BOJA plodne vode može viditi uzv-om :/ Pa zato se i radi amnioskopija - da golim okom vide kakva je boja.
Mislim da te opravdano gin.poslao na amnio.zbog svog iskustva sa prijašnjim prenešenim trudnoćama, te kako bi bio miran i znao da je plodna voda dobra i da indukcija nije potrebna.
Spominjala si da ti je možda i termin loše izračunat..možda i jest, ali u smislu da ti je ovulacija bila ranije a ne kasnije - u tom slučaju veće su šanse da je trudnoća stvarno prenešena.
Vještičice, kako znaš da su te zarazili baš pri amnioskopiji? Jesi li radila možda briseve cerviksa zadnjih par tjedana trudnoće, da se vidi imaš li možda neku bakteriju?
Da zaključim..mislim da je opasnije ne napraviti pregled.Mekonijska plodna voda je nečista, pa u njoj su fekalije djeteta, i porod se treba hitno dovršiti.Za primjer ću navesti svog rođaka - teta je par dana nakon termina poroda išla na amnio., plodna voda je bila mekonijska..porod je hitno obavljen carskim rezom a rođak je jedva ostao živ jer se nagutao plodne vode! Ostao je u bolnici na antibioticima par tjedana.
Dakle, isplati se pretrpit bol pregleda zbog svog djeteta, ionako te čeka još veća bol- a to je porod![]()

Odgovori s citatom