Citiraj mendula prvotno napisa
Osim toga, beba i njezino maternično okruženje su sterilni, pa je i mekonij sterilan. Zašto je onda opasno da beba proguta mekonijsku plodnu vodu? Ili sam ja nešto pobrkala.... :?
Očito je opasno čim ginek. žele poroditi trudnicu kad saznaju da je plodna voda mekonijska.
U crijevima postoje određene crijevne bakterije pa stoga mislim da mekonij ne može nikako biti sterilan.
Da, plodnu vodu dijete može progutati bilo kad, npr.moja beba štuca mi u trbuhu barem 3 puta na dan po 10-ak min.,upravo zbog toga što se nagutala plodne vode. Bebe ju konstantno piju i izmokravaju, ali ono što znam iako nemam veze sa medicinskom strukom, jest da mekon.pl.voda nikako nije dobra za dijete.Da jest, beba bi kakala cijelo vrijeme trudnoće u nju i ne bi bilo nikakvog problema!
Bilo bi dobro da nam se javi i koji liječnik na forumu i malo nam razjasni da li je zaista amnio.potrebna ili ne, ovako možemo samo nagađati.Ili ako netko ima neke dobre linkove o štetnosti amnio. i mek.pl.vode, neka ih stavi.
Svejedno, meni se čini da je amnio.potrebna - zašto je inače izmišljena ovakva vrsta pregleda :?