Citiraj mamma Juanita prvotno napisa
ALI,
ovaj primjer kojeg je ema1980 navela meni samo pali lampicu koliko uopće ti pregledi plodne vode imaju smisla, kada samo slučajno mogu pomoći, a agresivni su, nose rizik infekcija i vrlo često (neprirodno) induciraju porod.
ja i dalje vidim tu uzv kao daleko korisniju spravu, mada niti on nije svemoguć.
ovo se baš pitam, obzirom da se obična rade svakih 48 ili 72h, šansa da se nešto otkrije baš u trenutku kad se beba pokakala, niti prije niti previše poslije je kolika :? Mislim ideš na pregled u petak, beba se pokaka u subotu, ideš ponovo na pregled u ponedjeljak - koliko to koristi. Iz primjera ove žene, ispada da taj pregled nije znači tko zna koliko, jer se beba možda pokakala na samom porodu, pa čak da su i radili amnioskopiju neposredno prije poroda (što ne rade nikad, čak niti meni koja sam došla sa uputnicom za amnioskopiju na dan poroda), ali rutinski induciraju porode i daju drip ne znajući uopće taj podatak, i time potenciraju mogućnost još većeg stresa za bebu a i za majku. Meni je to sve j. lud zbunjenog :/