Citiraj cokolina prvotno napisa
Citiraj bibai prvotno napisa
Iz jako mliječne prelazi u bistru nakon 40-og tjedna, a zelena je znak patnje dijeteta. Ne bi bilo dobro da pređe u zelenu.
pitala sam dr: meni je rekla da voda moze ostati mlijecna do samog poroda.
inace ja sam presla taj 40. tjedan i nije postala bistra, to nije nuzno.
Citat s neta:
"Za dijagnozu nejasne prenošenosti najvažnija je amnioskopija - preraga kojom se gleda plodna voda i na temelju njenog izgleda procjenjuje zrelost fetusa. U doba prije termina izgled plodne vode se karakteristično mijenja, ona postaje mliječna što je dokaz zrelosti fetusa. Ako nije mliječna, pretraga se ponavlja dvaput tjedno do navršenog 41. tjedna, a nakon toga svaki drugi dan.
Plodna voda je do 38. tjedna trudnoće prozirna. Nakon toga kako verniks sa kože djeteta počinje spadati i stvara - krpice - koje se vide kako plutaju u plodnoj vodi. Spali verniks se počinje i dispergirati, dakle razgrađivati u plodnoj vodi i tako stvarati mliječni izgled plodne vode. Terminologijom struke, plodna voda tako postaje naznačeno mliječna, blago mliječna, mliječna te intenzivno mliječna. Tijekom 42. tjedna trudnoće uobičajeno dolazi sa prvim znacima prenešenosti do redukcije mliječnosti plodne vode. Izgled plodne vode je u pravilu u koordinaciji sa ostalim procesima sazrijevanja organizma djeteta i u pravilu dolazi do poroda uz mliječnu plodnu vodu kako ona izgleda sa oko 40 tjedana trudnoće. No, prema izgledu plodne vode ne možete toćno kazati kada će uslijediti porod. Posve uredno, u terminu možete roditi i uz naznačeno mliječnu plodnu vodu ( termin počinje u 38. tjednu trudnoće i traje do kraja 42. tjedna trudnoće )."