Pokazuje rezultate 1 do 30 od 30

Tema: lopta za sjedenje

Roza avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno lopta za sjedenje

Nedavno sam u svojoj firmi vidjela jednu kolegicu kako u uredu umjesto na klasičnoj stolici, sjedi na lopti.
    Znam da su neke buduće mame koristile loptu za sjedenje i vježbanje u trudnoći, pa me zanima što misle o tome. Super ili bacanje novaca?
    Jel još netko koristi loptu kao stolac i nakon trudnoće, kakva su iskustva?

plavaa avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Ja imam tu loptu. Nisam trudna, no puno sam za stolom, kompom i super mi je. Sjedim na njoj od Bozica.

Moja se zove "Kettker Gymnastik-Ball"

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Toplo preporucam, meni je jednu Luka probusio i MM-u nisam dala disati dok mi nije donio drugu iz Rozistepa 8)
    Inace me je obavezno boljela kicma, sada nema tih problema.
    Da, dala si mi super ideju - pitat cu sefa mogu li si jednu donijet u ured, sigurno nece biti problema.
    Lopta je meni super dobro dosla i u trudnoci, nema trudnickih tegoba sa bolom u krizima.

plavaa avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Evo, izgleda tocno ovako:

Link: http://kleingeraete.w-o-w.de/aerobic...stik_ball.html

Moja je ona od 65 cm.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Roza, samo pazi da je promjer lopte otprilike jednak dužini tvoje ruke (od pazuha do vrha ispruženih prstiju).
    Lopta je super!

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

ma morati ću si nabaviti jednu kad se vratim na posao... one iz rozistepa su dobre?

NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Evo, i ja sjedim na lopti i u uredu i kod kuce. Kicma mi se preporodila.

Te lopte ima kupiti svugdje, ali se cijene i materijali nesto razlikuju. Recimo, ja sam ovu svoju platila 89,00 kn skupa s pumpom, a kolega istu takvu na drugom mjestu za 160,00 kn bez pumpe.

Roza avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nataša, a gdje si ti kupila loptu?

NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Split, ducan Eurobike.

ivarica

Početno

ja vec mjesecima hocu sebi pokloniti loptu za sjedanje pred kompom. ali nikako da se odlucim za boju :shock:
    promjer se odredjuje i prema visini i prema tezini (tj. to koliko ces je napuhati). tu bi prodavaci trebali znati pomoci.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

A mogu li te lopte podnijeti i nas sa vecin proporcijama ????

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Naravno da da.
    Bitno je kad se sjedne na loptu i stave noge punim stopalima na pod, da koljena nisu u oštrijem kutu od 90 stupnjeva u odnosu na stopala i trup.
    Znači ili pravi kut ili blago ispruženije. Nikako skvrčenije (koji izraz )
    To je za visinu. A što si teži, predpostavljam da lopta mora biti jače napuhana

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Joj ak pitam prodavača onda bum morala javno priznati koliko imam kila. :shock:

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Ako se koristi u trudnoci (osobito za fiksiranje bebe u polozaj glavom prema dolje) onda je treba toliko napuhati da kada sjednes, nije pravi kut izmedju potkoljenice i bedara, nego malo vise, mozda 110 stupnjeva (nisam bas na ti s tim procijenama); uglavnom vazno je da su bedra visa od koljena, a ne u ravnini s njima. Taj polozaj pomaze da se beba smjesti glavom prema dolje.

Dobra je i za sjedenje u trudovima (ako je uspijes prokrijumcariti u boks ; sjednes na nju i rotiras zdjelicu k'o da pleses trbusni ples, a ako otvaranje bas ne ide, umjesto dripa, poneses aromaulje od kadulje, nakapas na maramicu, stavis je na loptu, sjednes i sibas dalje kroz trudove. Ja ovo zadnje nisam probala, ali cula iz prve ruke od one koja je probala.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Lopta dopušta težinu do 150kg - Smokice, možeš prešutjeti svoju.
    Ivka, moš ti razmišljati o boji još nekoliko godina - ona je najčešće određena promjerom.
    Npr. lopte proizvođača GS: promjer 55 - plave, 65 - crvene; 75 - žute.
    Tebi "pripada" crvena.

ivarica

Početno

:shock:
    sto je zena iskrena :shock:

ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Jel s tom loptom možeš vježbati pilates? Ja se spremam kupiti knjigu s vježbama istoga ali bih htjela i loptu. Koji promjer mi je najbolji? Jer i za to vrijedi isto pravilo s obzirom na težinu osobe?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pa jel na kraju dužina ruke ili težina? :?

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj ivancica prvotno napisa
    Jel s tom loptom možeš vježbati pilates? Ja se spremam kupiti knjigu s vježbama istoga ali bih htjela i loptu. ?
    Je, i za pilate je dobra; onako legnes na pod na ledja pa noge na loptu i izvodis nesto sto je navodno super za trbusne i pelvicne misice.
    Dakle, dobra za trudnocu, porod i poslije poroda...(a i za ured, i kada ti gosti dodju a nemas dovoljno stolica, za bebu kada je placljiva pa sjednes i uspavas je skakutanjem po lopti, za dijete kada pocne hodati pa je odguruje, za dijete kada se pocne pentrati pa se vozi po njoj, pa skakuce na njoj...a uvijek je mozes ispuhati ako zauzima previse mjesta.

anchi pp avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Možda nisam u pravu ali mislim da je ta lopta izmišljena za pilates. Jako puno vježbi se radi s njom, od vježbi u sjedećem položaju, stojećem (tako da se pridržavaš za loptu), trbušnjaka sjedeći na lopti, trbušnjaka držeći noge na lopti, trbušnjaka držeći loptu među nogama i dižući je, vježbe istezanja..... Ima ih barem 100...
    Mislim da je za odabir dimenzija lopte važna visina osobe, pa i dužina nogu. Treba sve dimenzije isprobati na licu mjesta u trgovini i onda odlučiti koja je prava.

Ja sam kupila 3 lopte prijateljicama i nažalost sve su pukle. Uništili ih klinci i pas. :/
    Spremam se kupiti i sebi.

haligali avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno lopta

Ja sam loptu kupila u Rozistepu i izgleda tako čvrsto da si ne mogu zamisliti što bi na njoj trebala raditi da pukne
    Inače, u trudnoći nisam na njoj hopsala previše, nije mi bila udobna- imala sam osjećaj da je prenapuhana ( a napuhali su je u dućanu prema mojim "dimenzijama").
    Sad, kad se malo ispuhala, je savršena. Moj malac se više ne zna uspavati bez nje. Hopsamo dve tri minute i blaženo zaspemo (ponekad i meni malo fali )
    Problem je samo kad nam dođu gosti- nikako se dogovoriti tko će na loptu, a tko na trosjed!
    Dakle, toplo preporučam!

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

haligali, pliz - koliko si platila loptu? jesu boje kak je rekla apricot - po dimenzijama, ili možeš birati?
    moram početi pripremati šeficu... da se ne šokira kad prvi dan doskakućem u ured na lopti.

Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Ne zaboravite provjeriti da li lopta koju kupujete ima zaštitu protiv pucanja - ja sam svoju kupila prije par godina u Rozistepu i ako se slučajno probuši, ne puca odmah, već se polaaaaaako ispuše. I koliko se sjećam, za svaku dimenziju je bilo više boja (ja kupila srebrnu, dragi žutu, a bilo je i nekih duginih boja).

haligali avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno loptica

Koštala je oko 190 kn, ne sjećam se baš točne cifre. Boje sam mogla birati- uzela sam jednu šarenu tj. boje joj se prelijevaju od crvene prema zelenkastoj i zlatnoj. Baš mi dobro paše u dnevnu sobu!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mi smo u Rozistepu kupili vec 3 lopte, dvije promjer 65 cm, jedna manja za Luku.
    Ove vece smo platili 150 kn, manju oko 100

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj ms. ivy prvotno napisa
    haligali, pliz - koliko si platila loptu? jesu boje kak je rekla apricot - po dimenzijama, ili možeš birati?
    moram početi pripremati šeficu... da se ne šokira kad prvi dan doskakućem u ured na lopti.
    Ja sam u ured donijela svoju crvenu loptu (Smokice, bira se prema dužini ruku. Znači: promjer = dužina ruku od pazuha od vrha prstiju) i super mi je bilo na njoj, ali su svi imali neodoljivu da udaraju po njoj... pa mi je dodijalo. Donijela sam je doma, Orka je vježbala na njoj (jedan od rekvizita koje svaki fizijatar i neuropedijatar preporuča), mi smo skakutali...
    Bila mi je i prijateljica (instruktorica pilatesa), pokazala vježbe... Ajmo o nečemu drugom

Ja sam svoju kupila u Austriju - 19€. Neunuštiva!

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj ivarica prvotno napisa
    :shock:
    sto je zena iskrena :shock:
    Ivka, ne kužim?!
    I meni treba glasnogovornik
    Ako je meni dobra ona promjera 65, a nas dvije smo podjednako visoke... odgovara i tebi. Ti, valjda, na kile mislila?!
    Pa nećemo se i javno šamarati!

ivarica

Početno

ma ja brzopleta, cim vidim svoje ime i brojku preko 60 mislim da netko o mojim kilima pise

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pa ja sam zapravo i htjela za Maju kupiti, jer se oduševila loptom, al bi htjela ponekad i ja sjesti na nju pred kompom, a da ne dođe do eksplozije koja će izazvati nove tektonske poremecaje.
    Apricot hvala za info.

brane avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

evo ovako...
    ja imala loptu do prije par dana...bila odusevljena s njom....
    predvecer sam sjela na nju uspavati luku i u sukundu i pol sam se nasla na podu skupa s likom....to je taaaaaaaako puklo da je moje dijete dobrih 5 min vristalo....
    lopta je pukla na tri dijela....
    bila je velika 75cm promjera zuta ENERGETICS tako sam bijens da vam to ne mogu opisati....
    poslala sam im mail protesta i pitala za reklamaciju al naravno evo jos nema odgovora....
    u utorak idem napraviti reklamaciju....nemam racun,nemam nista al jedina trgovina koja ima te lopte je Mercator Intersport Split
    prvi ljepsi dan i ja idem u potragu za novom loptom jer sam se na njoj preporodila...fenomenalna je.....
    inace ja imam 75kg s lukom 82 kg a na lopti pise 400kg najmanje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •