Moje dijete je izrazito tvrdoglavo. Nema toga što on neće napraviti da dobije ono što želi, pomogućnosti istog trena. Najčešće (i najiritintnije) to bude vrištanje, urlanje i plakanje (bacanje na pod već dugo ne koristi) - "jadno" stoji nasred sobe i plače do iznemoglosti dok ne dobije ono za što je zapeo. A u 100% slučajeva dobije, jedino je pitanje vremena koliko ćemo mi izdržati.
Je li samo skužio da to pali jer ga MM i ja ne možemo gledati takvog?![]()
Odavno smo već, u nastojanju sačuvanja vlastitih bubnjića (i ostalog, ali neuspješno), odustali od odgovaranja da npr. trga igračke ili 12 sati dnevno bulji u babytv, ali kad se radi o nekim realnim opasnostima - nema popuštanja....a to podrazumijeva plakanjeeeeeeeeee ......do povraćanja, ako treba
![]()
Hm... razgovor? Nema razgovora kad skuži da nešto ne smije. Kad krene urlat, ne čuje više niti sam sebe, a kamoli mene kako mu u stotinu rečenica, živopisno pokušavam objasniti ZAŠTO nešto ne smije, misleći da će kad shvati razlog lakše odustati. Već i prije nego se nečeg dohvati, ako kojim slučajem počnem pričati ONOM intonacijom kojom obično "objašnjavam", već preventivno počne urlati.
Ne znam se snaći....bojim ga se ostaviti da urla (a to se jedino tim terminom može nazvati), žao mi ga gledati iako znam da u većini slučajeva manipulira, ne želim mu popuštati u baš svakoj situaciji jer to vodi samo ka još svjesnijem manipuliranju.
A da ne pričam da mu se takvo ponašanje tolerira samo doma, nigdje drugdje se tako ne ponaša![]()
![]()
![]()
I još jedno pitanje: kako razlikovati dosljednost i nepopuštanje i jesu li to dva istoznačna ili proturječna pojma......
:?