Pokazuje rezultate 1 do 9 od 9

Tema: Stafilokokus aureus u nosu?

rula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno Stafilokokus aureus u nosu?

Slucajno sam na poslu dala uraditi bris iz nosa i grla (radim u bolnici) i izolirali su mi S. aureus u nosu. Posto sam trudna 13 tjedan, a imam i malog vraga od 20 mjeseca doma, pamet mi je samo o njima. Jeli netko imao takvo sto? Doktori, kao i svaki doktori, kazu da nije alarmantno, da je svaki zdrav covjek ima kao normalna flora i da nije prenosljivo. A isto taka kazu da ne trebam raditi jer mogu prenjeti na pacijente! Kakva kontradiktornost: ne mogu na djete, ali na pacijnte da. Sad cekam antibiogram, ali u principu ne zelim piti antibiotike. I sto sad?[/u]

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nama na nalazu od Zavoda za javno zdravstvo, pise da oni ne rade za to antibiogram jer 30% populacije ima S. aureus u nosu.

rula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Da znam da je ima u normalnoj flori, ali u odredenom broju i u neaktivnoj fazi. kod mene je situacija drugacija. Vise mjesec dana imam neke ranice u nosnoj supljini koje postojano krvare i peku,a sto pogoduje aureusu da djeluje kako vec djeluje. Mikrobiologinja mi je rekla da trebam to tretirati,a s cim da se konzultiram sa ginekologom. Mislila sam da li je netko imao iskustva vec sa ovom bakterijom (bilo trudna ili ne)?

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

A, OK, ja nisam skuzila da ti imas problema zbog S.a. Krivo sam pokopcala.

Znaci ti bi neku alternativu za izbacit S.a. iz nosa.

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Lokalno neku antistafilokoknu mast. Mislim da zbog toga ne trebaš piti ništa. Samo revnosno mazati i ispirati nos fiziološkom.
    Jesi li išla otorincu? Nos je njihov teren, posavjetuj se s nekim.

rula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Mislila sam ici direktno ginekologu (sutra ako me primi :? ). Lista antibiotika je zaista duga koji bi djelovali, ali to su sve jaki antibiotici. U principu mi ne bi smetalo da nemam tih ranica i da cijelu noc ne kivam u jastuk (da ne probudim ostale).

little duck avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Moj necak ga je pokupio u rodilistu, te se razbolio sa 10.mjeseci. Katastrofa! Bili su 10 dana u bolnici, mozda ne bi bilo strasno da se isti dan pocelo sa terapijom, kada su primljeni u bolnicu. No netko pametan je odlucio pricekati par dana da jos naprave neke nalaze, a za to vrijeme je bakterija podivljala...Jadnicak se sav operutao, a gdje god je kozica bila iziritirana, stvarale su se ranice...Jako potresno. No, dobra vijest je da, ako se na vrijeme uoci, ne ostavlja ama bas nikakve posljedice na oboljeloga. Ali da grozno izgleda, to je cinjenica, i da je bolno...

rula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Sto da ti kazem Najlosije od svega je sto se doktori "izvlace" na pricu-pa to je bakterija normalne flore u nosu i kao nije bas potrebno ljakovanje. Da, isto tako ne ljecimo i candidu kad imamo bjeli iscjedak!
    Ja sam to rjesila (i jos uvijek rjesavam) homeopatskim pripravkom. Gledam da je i I. dobio od mene Vec cemo je se rjesiti.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

ja sam za tu bakteriju saznala slucajno, kada sam radila bris jer je H stalno bila prehladjena. Nitko ga u kuci nije imao, samo ja. Moja dr. je rekla da ne treba terapija, da je to normalna bakterija. Samo neka pazim kod pripreme hrane jer moze izazvati proljev. Pa mislim, kako da pazim, perem ruke uvijek, ne diram nos pa hranu...ali kako da znam da bestija nije skocila u hranu... :? Kada sam to spomenula pedijatrici, dala mi je neke antibiotske kapi za nos. Poslije nisam ponavljala bris, nadam se da je proslo.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •