Pokazuje rezultate 1 do 6 od 6

Tema: opet problem-molim pomoć

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno opet problem-molim pomoć

u procesu relaktacije sam iveć nešto više od mjesec dana i smanjili smo količinu ad na cca 400ml po danu (krenuli smo od doslovno 1 kapi mlijeka nakon 15 dana bromergona)....nakon svakog podoja do sad sam ručno izdajala još onih par kapi koje su ostale ili se zadnji tren napravile....i onda mi je palo na pamet pošto doma imam izdajalicu da ju i upotrijebim jer će ona efikasnije izvući mlijeko jer mi ručno i ne izađe puno....bila sam u pravu....izdojila sam malo više mlijeka nego ručno ali onda se dogodio problem....slijedeći podoj prsa su mi bila prazna...cura uopće nije htjela vući i tako je bilo cijeli taj dan....slijedeći dan vratila sam se na ručno izdajanje ostatka i opet je sve bilo ok...zašto je to tako?da li da probam češće koristiti izdajalicu ili ne? :?

druga stvar je...da li je dobivanje na težini od nekih 20-ak grama dnevno ok...moja pedijatrica mi daje podršku ali mi se učinilo u njenom pogledu da baš i nije extra zadovoljna s tim...čini mi se da baš i ne vjeruje da imam dovoljno mlijeka da bi moja cura iza podoja popila samo 50-80ml ad....dajte me malo ohrabrite....
    puno hvala unaprijed na pomoći

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

super da si se javila i cestitam sto uspjevas na mukotrpnom putu relaktacije, bravo :D

koliko je beba stara? s koliko se rodila, kakav je dosad prirast na tezini bio?
    koliko kaki i piski u 24 h?
    koliko ima podoja, koliko obroka dnevno?
    koju izdajalicu koristis?

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

zrinka pozdrav....(ja sam inače splićanka u VG )
    cura ima sad 2,5 mjeseca...prirast u 1,mjesecu (15 dana sisa+15 dana kombinirano a više flašica) je bio cca 1 kg od izlaska iz bolnice....2.mjesec cca 500 g kad smo počeli s relaktacijom...zadnjih 10 dana 170g
    rodila se 3780g....sad ima oko 5100
    ima 1 pokakanu pelenu dnevno ili 1 u 2 dana a stolica je drugačija (rjeđa nego kad je bila samo na ad)
    jede 6-7 puta dnevno jer još uvijek jede dosta ad pa nije gladna u međuvremenu i onda ne želi dojku
    izdajalicu imam (kršitelj koda)-ovu

eto....ako možeš nešto pametno savjetovati ne bi bilo loše

puno pozdrava

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

e da....zaboravih....promjenim cca 6 popišanih pelena dnevno

i kad završimo s podojem moja cura ne izgleda previše gladna....normalno stignemo promijeniti pelenu bez dernjave...eventualno je još malo pustim da cucla prsa ako hoće i onda joj dam flašicu....nekad i dudu na boci onako gricka, cucla i ne pije baš zainteresirano...kao da nije gladna...i u toj igri s dudom popije recimo 70-80ml... :/

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

u toj igri s dudom popije recimo 70-80ml...
    Ja bih samo rekla svaka čast na trudu, isplati se definitivno. I komentirala da bebe imaju urođenu potrebu za sisanjem i sa time dobiva također nježnost, maženje i toplinu... pa stoga dijete i ako nije gladno popije kao što si ti rekla u "igri" količinu mlijeka bilo na cici ili na flašici. E sad neću ulaziti da li je to kod vas slučaj tu će savjetnice pomoći. Držite se i nedajte se!

PS. Moja E je staalno stavljala šakice u usta i nakon podoja (=prirodna potreba za sisanjem i majkom), a komentari okoline su me onda još dotukli i ja sumnjala da je gladna iako je dobivala preko kilu svaki mjesec, a tek sad dok ju vidim na slikama vidim koji je buco bila .

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

nastavljam ovdje svoju sapunicu da se moderatorice ne ljute jer sam do sad otvarala dosta novih topica
    dakle....situacija je još uvijek ista....pijemo oko 400ml ad a prije svakog obroka dojimo....koliko?..neznam....ali se nešto guta... :D
    moj san o isključivom dojenju se polako raspada....prošlo je već mjesec i po smanjili smo za nekih 100ml u prosjeku....ali nema veze....idemo dalje...
    problem s izdajalicom je riješen...sad se s njom izdajam poslije svakog podoja....izdojim iz obe cike 5-10ml...taman se pokrije dno...a jučer smo navečer i iskoristili nekih 40ml izdojenog mlijeka za dio obroka...
    pitanje prvo bi bilo....primjetila sam da mi obrok oko 8 navečer uvijek šteka...naime...često se dogodi da jako kratko sisa jer je prazno...i tada imamo obrok ad od nekih 100ml....svi drugi su manji....onaj prvi ujutro je npr.60-ak ml....kako to riješiti i zašto je to tako?

drugo pitanje bi bilo....koliko treba vremena da bi se primjetila malo veća količina mlijeka s obzirom da se izdajam do kraja svaki put....da li odmah slijedeći obrok ili tek nakon par dana i za koliku količinu se poveća?

eto molila bih savjetnice ili nekog tko zna da mi pomogne....malo vaše podrške uvijek dobro dođe....

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •